آفتابنیوز : بروز درد پدیده بسیار شایع و غیر قابل اجتناب برای هر فرد در طول زندگی است. دردهای کوتاه مدت بسته به توان تحمل فرد گذرا خواهد بود اما دردهای مکرر و یا طولانی مدت میتواند آستانه تحمل هر شخصی را کاهش دهد.
استفاده از قرصهای خوراکی و یا تزریق داروهای مسکن از جمله راهکارهای مقابله با درد است که در صورت استفاده مکرر از آنها آسیبهای جدی و غیر قابل جبران به معده و کبد وارد میشود.
در یک پروژه تحقیقاتی محققان دانشگاه آزاد واحد شیراز موفق به طراحی و ساخت دستگاه کاهش درد شدند.
این دستگاه کاهش درد به وسیله الکترودهای متصل به بدن، تحریکات الکتریکی را در ناحیه دردناک ایجاد میکند که این امر موجب کاهش درد در بدن بیمار خواهد شد.
به گزارش ایسنا، علت کاهش درد با استفاده از این روش تا به امروز ناشناخته باقی مانده است. عدهای معتقدند به علت تحریکات الکتریکی ایجاد شده، اعصاب نمیتواند سیگنالهای درد را به مغز منتقل کند و این امر کاهش درد را در پی خواهد داشت.
در حال حاضر مشابه خارجی این دستگاه از خارج با قیمتهای بالا در کشور وارد شده که عملکرد مطلوب آنها در کاهش درد در کلینیکهای درد گزارش شده است که بر این اساس محققان کشور اقدام به بومی سازی این دستگاه کردهاند.
با توجه به نوپا بودن رشته فوق تخصصی درد و راه اندازی کلینیکهای کاهش درد، بومی سازی این دستگاه میتواند گام مهمی در کاهش آلام مردم جامعه باشد.
این طرح تحقیقاتی از سوی دکتر مجتبی صادقی و زهرا عادلپور از محققان دانشگاه آزاد واحد شیراز اجرایی شده است.