آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاری فرانسه، سید "حسن نصرالله" اعلام کرد که احتمالا "رون آراد" خلبان اسرائیل که حدود 20 سال پیش هواپیمایش در جنوب لبنان سقوط کرد، مرده است.
سید حسن نصرالله در یک مصاحبه تلویزیونی با تلویزیون ان تی وی لبنان ، گفت: اگر کسی او(آراد) را در اختیار داشت سعی می کرد در عوض آزادی وی معامله ای با اسرائیل بکند.
نصرالله گفت:"او (آراد) احتمالا به کوه ها و یا آب راه ها فرار کرده و یا اینکه مرده است و آثار وی از بین رفته اما دلیلی برای اثبات آن وجود ندارد".
16 اکتبر 1986، طی 15 سال جنگ داخلی لبنان رون آراد، خلبان اسراییلی، همراه با کمک خلبان با یک جنگنده اسراییل، بر فراز آسمان جنوب لبنان به پرواز در می آید، هنگامی که این جنگنده تلاش کرد تا بمب هایش را بر اردوگاه پناهندگان فلسطینی در عین الحلوه فرو ریزد، این بمب ها پس از رها شدن، هنوز در نزدیکی بال جنگنده قرار داشت که منفجر شد و جنگنده مزبور سقوط کرد، نیروهای اسراییلی موفق شدند تا یکی از خلبانان را نجات دهند، اما خلبان دیگر به نام آراد، در اراضی لبنان باقی ماند تا اینکه بعداً مشخص شد که او در اختیار جنبش امل است.
اسرائیل حزب الله را عامل ربوده شدن آراد می داند و این درحالیست که جنبش مقاومت هرگونه دخالت در این موضوع را تکذیب کرده است. یک سازمان صهیونیستی برای آن که خبری از آراد به دست بیاورد 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
این درحالی است که "رون اودلست" و "ایلان کفیر" نویسندگان کتاب "معمای رون آراد" در کتاب خود، دستگاه اطلاعاتی اسراییل موساد را متهم می سازند به اینکه از ایفاء یک نقش جدی در خصوص موضوع آراد در طول سال های گذشته طفره رفته است. به عقیده این دو نویسنده بر سر موضوع رون آراد میان دو دستگاه اطلاعاتی موساد و بخش اطلاعات نظامی ارتش، اختلاف نظر بسیار شدیدی، وجود دارد.
در این کتاب آمده است : تا سال 1992، سازمان موساد با موضوع رون آراد به شکل جدی برخورد نکرده است. این سهل انگاری نسبت به این موضوع از سوی سازمان موساد، آن چنان صدا کرده است که بازتاب آن حتی تا سطح دوره های پیشرفته افسران اطلاعات نظامی رسیده است.
سرهنگ "عاموس گیلعاد" که پیشتر در سمت ریاست مرکز تحقیقات بخش اطلاعات نظامی موساد، شاغل بود، کلمات و عبارات تندی را بر ضد موساد بر زبان راند، او در خصوص برخورد موساد با موضوع آراد چنین می گوید: "از زمانی که آراد به اسارات درآمده است، شما هیچ اقدامی برای آزادی او انجام نداده اید، شما با این موضوع با لبنان بطور عام و با مسئله رون آراد بطور خاص، از موضع قوی برخورد نکرده اید.
در این چند سال حساس و تعیین کننده در زمانیکه او هنوز در لبنان محبوس بود، هیچ کمکی از سوی شما برای آزادی او صورت نگرفت. اگر مساعدتی هم شده بیهوده بوده است. شما اوامر و دستورات رییس دولت را مبنی بر اینکه مسئله آراد یابد در رأس تمامی اولویت ها قرار داشته باشد، نادیده گرفته اید، شما بدین علت با این قضیه این چنین برخورد کردید، چون می دانستید احتمالات مربوط به آزادی او بسیار ضعیف است، چنین عملی ازسوی شما هرگز به نفع تان نخواهد بود.