آفتابنیوز : حدود 11 ماه قبل بود که "خداویردی" 41 ساله برای جراحی پولیپ بینی به بیمارستان امام خمینی (ره)تهران مراجعه کرد اما متاسفانه پس از اتمام جراحی به مدت 11 ماه بههوش نیامد و به گفته پزشکان دچار زندگی نباتی شد که در نهایت روز گذشته جان خود را از دست داد.
خواهر خداویردی در گفتوگو با آنا درباره جزئیات این حادثه میگوید: برادر من بدون سابقه بیماری برای جراحی پولیپ بینی به بیمارستان مراجعه کرد. زمان جراحی به شدت طولانی شده بود و این مساله ما را دچار استرس و نگرانی میکرد. بعد از گذشت ساعتها برادرم با چهره خونی، سینه کبود و بخیهای در پشت سر از اتاق عمل خارج شد و پزشکان او را با آمبولانس از ساختمان اصلی خارج کردند و بعد از مدتی دوباره برادرم را به اتاق عمل بازگرداندند و بعد از گذشت یک ساعت او را به اتاق مراقبتهای ویژه (ICU) انتقال دادند و بعد از آن برادرم دچار انواع عفونتها از جمله عفونت بستر، زخم معده، روده و ... شد.
عدم حضور جراح در اتاق عمل
خواهر خداویردی میگوید: وقتی علت عوارض به وجود آمده برای برادرم را پرسوجو میکردیم میگفتند تمام اینها عوارض بعد از جراحی است. قرار بود برادرم را یکی از پزشکان زبده جراحی گوش، حلق و بینی مورد جراحی قرار دهد اما من بارها از پرسنل شنیدم که جراح در اتاق عمل حضور نداشته و رزیدنت این جراحی را انجام داده است، حتی جراحی که قرار بود برادرم را عمل کند به من گفت که دستگاه لوله تنفس در اتاق عمل وجود نداشته و گویا این مساله را از رزیدنتها شنیده بود و بعد مدتی همین گفته را نیز انکار کرد.
شکستگی سر به دنبال شدت احیای قلبی
وی از بخیه در پشت سر و آثار کبودی روی قفسه سینه سخن میگفت که هیچ ارتباطی به جراحی بینی نداشته و وقتی علت را جویا شده آنها اظهار کردند که هنگام احیای قلبی تخت چوبی را زیر سر بیمار میگذارند و چون برادرش طی جراحی چند بار دچار ایست قلبی شده بود و نیاز به احیا داشته به دلیل شدت شوک وارد شده و برخورد سر به چوب سر دچار شکستگی کوچک شده است.
بر اساس گزارش آنا، خانواده مرحوم خداویردی به کمیسیون پزشکی شکایت کردهاند اما پزشک تبرئه شده و علت حادثه عوارض بعد از جراحی اعلام شده است اما خواهر خداویردی عامل اصلی مرگ برادرش را خطای پزشک و عدم حضور متخصص در اتاق جراحی میداند و به گفته خود، شکایتش را ادامه خواهد داد.
جراحی به خوبی انجام شده بود
در همین راستا، دکتر جلیل مکارم، معاون درمان بیمارستان امام خمینی (ره) در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره جزئیات این حادثه، اظهار کرد: این بیمار با سابقه انحراف و شکستگی بینی به بیمارستان مراجعه کرد و مورد جراحی قرار گرفت که عمل به خوبی به اتمام رسید اما وقتی در ریکاوری، بیمار قصد جابهجایی روی تخت را داشت دچار تشنج میشود که بلافاصله متخصص مغز و اعصاب، بیهوشی و تخصصهای مورد نیاز دیگر بر بالین بیمار حضور پیدا میکنند اما علت تشنج نامعلوم بود و فقط احتمال این وجود دارد که تشنج به دنبال یک اتفاق نادر مانند عوارض داروهای بیهوشی رخ داده باشد.
تشنج؛ عامل اصلی آسیب به مغز بیمار
وی افزود: بیمار بعد از اینکه به بخش مراقبتهای ویژه ICU منتقل شد، به صورت مکرر دچار تشنجهای مقاوم به درمان شد اما متاسفانه به دلیل طولانی بودن تشنجها دچار آسیب به مغز میشود اما نتایج ام آر آی و سی تی اسکن مشکل خاصی را نشان نمیداد. البته با اقداماتی که برای بیمار انجام شد به مرور زمان بیمار میتوانست اندامهایش را حرکت دهد و ارتباط برقرار کند اما متاسفانه به دلیل بستری بودن به مدت طولانی در بخش ICU به عفونتهای مکرر مبتلا میشود که متاسفانه در نهایت به دلیل عفونتی که اخیرا مبتلا شده بود بدن مقاومت خود را از دست میدهد.
رد ادعای عدم حضور پزشک در اتاق عمل
جانشین رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) در ادامه با اشاره به ادعای خانواده متوفی در خصوص اینکه پزشک متخصص در اتاق عمل حضور نداشته و رزیدنت جراحی را انجام داده است، گفت: چنین ادعایی صحت ندارد زیرا پزشک متخصص و زبده در اتاق عمل حضور داشته و جراحی را انجام داده است و در جریان تمام امور مربوط به بیمار است.
دکتر مکارم افزود: خانواده این بیمار 11 ماه در بیمارستان حضور داشتند و به دلیل طولانی بودن مدت بستری حرف و حدیثهایی از افراد غیرپزشک شنیده و آن را پذیرفتهاند که ما برای هر یک دلیل و مدرک داریم اما به علت نامساعد بودن شرایط روحی خانواده متوفی منتظر پاسخ بررسیهای پزشکی قانونی خواهیم بود.
بیمار با ماساژ قلبی احیا شد
معاون درمان بیمارستان امام خمینی (ره) همچنین درباره ادعای دیگر خانواده متوفی در خصوص اینکه بیمارشان به دنبال احیای قلبی دچار شکستگی در قسمت پشت سر شده است، خاطرنشان کرد: اصلا برای بیمار CPR(احیای قلبی) انجام نشده است و بیمار با چند ماساژ قلبی و گذاشتن لوله تراشه به حالت عادی بازمیگردد و دچار هیچگونه شکستگی و افتادگی از تخت نمیشود.
وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه خانواده مرحوم از برخی مسئولان قابل اعتماد بیمارستان شنیدهاند که دستگاه لوله تنفسی در اتاق عمل وجود نداشته و به همین دلیل بیمار به شدت دچار خون مردگی و کبودی در ناحیه صورت شده است، عنوان کرد: چنین ادعایی صحت ندارد زیرا اگر دستگاه لوله تنفسی نباشد بیمار را نمیتوان بیهوش کرد و علائم خون مردگی و کبودی از عوارض طبیعی عمل جراحی در ناحیه بینی است.
بر اساس گزارش آنا، در حال حاضر جسد برای کالبد شکافی و بررسی دقیق علت حادثه به پزشکی قانونی منتقل شده است.