کد خبر: ۳۸۲۸۵۶
تعداد نظرات: ۴۰ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۷

گوجه فرنگی های سرطان زا بر سر سفره های مردم

رگه های سفید در گوجه فرنگی بعد از قاچ کردن آن ردپای باقیمانده سموم است یا نه؟
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرجنوب، اين سوالي است كه عده اي ميپرسند و اين پرسش با دست به دست شدن كليپي در فضاي مجازي كه در آن يك كارشناس بهداشت به آن پاسخ مثبت مي دهد، تغيير جهت پيدا مي كند و اين پرسش مطرح مي شود كه اين كليپ واقعي است يا نه؟ انگار همه ما به جاي آن كه مايل به شنيدن واقعيت باشيم به دنبال آن هستيم تا راهي براي فرار از واقعيت بیابیم.

براي من هم چندان راحت نيست كه اين گزارش را بنويسيم و در آن از زبان كارشناس كشاورزي با 30 سال سابقه در مبارزه با آفات و بيماري هاي گياهي و مدير سابق حفظ نباتات گياهي سازمان جهاد كشاورزي فارس پاسخ مثبت بشنوم. اين رگه هاي سفيد باقي مانده نيترات است، ماده اي كه منجر به بروز سرطان مي شود. حالا در حين پرسيدن سوال از كارشناس و حين تنظيم مصاحبه به فكر گوجه فرنگي هایي هستم كه نمك زده و با ولع بر روي آن دندانهايم را فشار داده ام و اين سمها را جويدهام، گوجه فرنگي هايي كه به سالاد شيرازي رنگ مي دهد و به سالاد فصل طعم. لطفاً اگر گوجه فرنگي قاچ زديد و رگه سفيد در آن ديديد، براي رعايت سلامت خودتان بدون لحظهاي ترديد آن را روانه سطل آشغال كنيد. ضرر مادي بهتر از افزايش احتمال ابتلا به سرطان است.
محمد كاظم مصلايي، كارشناس كشاورزي در پاسخ به سوالی درخصوص ردپاي باقي مانده سموم در محصولات جاليزي، ترجيح داد ابتدا به بررسي كارشناسي ابعاد اين قضيه بپردازد.
وي گفت: در توليد محصولات گياهي بايد عرف استفاده از مواد غذايي (كودها) و داروهاي كنترل كننده عوامل خسارت زا (سموم) رعايت شود.
مصلايي تاكيد كرد: اگر ادعا كنيم بدون استفاده از كود و مواد شيميايي معقول و كافي مي توانيم محصول كشاورزي توليد كنيم ادعايي واهي كرده ايم چرا كه يك گياه همچون انسان هم نياز به غذا و هم دارو دارد ضمن آن كه با توجه به كمبود غذا در جهان بايد توليد غذا با روش هايي صورت گيرد كه در عين حالي كه سلامت مواد توليدي حفظ مي شود تناژ توليد نيز افزايش پيدا كند.
اين كارشناس مجرب بخش كشاورزي با بيان اين كه در توليد مواد غذايي بايد اصول فني به گونه اي رعايت شود كه هم توليد افزايش پيدا كند و هم سلامت محصول رعايت شود افزود: زمان و نوع كود و ميزان آن كود و مواد شيميايي مورد استفاده بايد توسط كارشناس بخش كشاورزي توصيه شود چرا كه اگر اصول فني رعايت نشود نه تنها موجب افزايش توليد نمي شود بلكه اثر سوء داشته و مسموميت و آلودگي مواد غذايي را به دنبال دارد، معضلاتي كه از چشم كشاورزان پنهان است.
مصلايي تصريح كرد: باران هم يك نعمت الهي است اما اگر زياد باريده شود باعث تخريب ميشود و خسارت به دنبال دارد بنابراين انتظار ميرود در توليد محصولات كشاورزي ضمن رعايت تغذيه مناسب محصول و تقسيط دورهاي كودها به اراضي از هدر رفت نهاده هاي اوليه و همچنين آلودگي منابع آبي زير زميني و كاهش سلامت محصول جلوگيري كنند.
وي همچنين تاكيد كرد: استفاده از سموم وقتي منطقي است كه ساير موارد كنترلي آفات (Pests) نيز رعايت شود.
مصلايي، بهداشت باغ، مبارزه هاي مكانيكي و بيولوژيكي، استفاده از ارقام مقاوم، ضدعفونيهاي به موقع با استفاده از روشهاي غير شيميايي همچون آفتاب دادن، حرارت دادن و بخار دادن را از جمله راه هايي دانست كه قبل از مبارزه شيميايي با آفات توصيه ميشود و چنانچه هيچ راهي وجود نداشته باشد مبارزه شيميايي ضروري است.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر كشاورزان با رعايت نظر به خوبي به موارد مذكور واقف شده اند اما در عين حال نيازمند نهادينه شدن فرهنگ استفاده صحيح از نهادههايي همچون كود و سم در بين كشاورزان هستيم.
وي با اشاره به افزايش قيمت سموم وارداتي و گران شدن نرخ آن افزود: اين امر نيز مزيد بر علت شده كه كشاورزان به روشهاي غيرشيميايي براي مبارزه با آفات و بيماريها روي بياورند.
مصلايي با اشاره به وجود سمهاي كم كيفيت وارداتي در بازار گفت: مافياي بازار هميشه در جهت حذف رقبا هستند و كارشناسان بايد آگاه باشند كه سم هاي توليدي در داخل كم كيفيت نيستند بلكه بايد در عرصه مورد آزمايش قرار گيرند تا ضمن عيان شدن معايب آن و رفع معايب نهاده های توليد داخل، اشتغال رونق پيدا كند.
وي خاطرنشان كرد: يكي از معضلاتي كه برخي سموم و كودهاي شيميايي موجود در بازار دارند آن است كه به دليل پايين بودن كيفيت كشاورزان ناچارند تعداد دفعات استفاده از آنها را افزايش دهند و همين امر باعث آلودگي محصول، محيط زيست و آبهاي زير زميني ميشود.
وي تصريح كرد: گذشت از كيفيت پايين سموم و يا كودهاي شيميايي اعم از داخلي و وارداتي به بهانه كمك به اشتغال و توليد، خيانت به كشور و مردم است و بايد با خاطيان برخورد شود.
وي با تاكيد بر اين كه در كشورهاي پيشرفته هم از كودهاي شيميايي (مواد تغذيهاي) و سموم استفاده مي شود خاطرنشان كرد: استفاده از اين نهاده ها به صورت كارشناسي شده و نه بدون ضابطه است به خصوص در محصولات تازه خوري همچون خيار، گوجه فرنگي، سبزيجات، سيب زميني و پياز اين موارد بيشتر رعايت ميشود اما در كشور ما استفاده از اين نهاده ها براي افزايش تناژ رايج شده كه نياز به قوانين محكم و قاطع براي برخورد با متخلفان و توجه بيشتر ناظرين توليد محصولات كشاورزي سالم داريم.
مدير سابق حفظ نباتات جهاد كشاورزي فارس با بيان اينكه وجود سموم ازته (نيتريت و نيترات) در محصولات توليدي همچون گوجه فرنگي به صورت عيني قابل مشاهده است گفت: باقي مانده اين سموم به صورت رگههاي زرد رنگ قابل مشاهده و از طريق آزمايشگاهها تعيين باقي مانده سموم نيز قابل اثبات است.
مصلايي با تاكيد بر لزوم تدوين قوانين بازدارنده بر سر راه توليد محصولات ناسالم گفت: زمينه توليد محصول سالم توسط سازمان جهاد كشاورزي كاملا مهيا است اما خلاء نظارتي و مشخص نبودن متولي نظارت باعث شده هر ارگاني اين امر را به گردن ارگان ديگري بيندازد. در تمام دنيا نظارت بر توليد محصول سالم بر عهده ادارات بهداشت است و با كمال سهولت مي توان با عبور دادن محصولات توليدي از فيلتر آزمايشگاه ها و تعيين رعايت MRL (حد مجاز بقاياي سموم) سلامت محصولات را مورد بررسي قرار داد.
وي تاكيد كرد: تمامي محصولاتي كه حد مجاز بقاياي سموم رعايت نمي شود همچون گوجه فرنگي هاي داراي رگه هاي زرد در درون آن بايد سوزانده شود اما متاسفانه اين محصولات در ايران روانه بازار مي گردد.
وي با اشاره به اينكه حد مجاز سموم براي محصولات مختلف را در دوران مديريت خود بر اداره حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي فارس از طرف اين اداره به وزارت بهداشت داده است افزود: اين حد براي سموم محصولات مختلف متفاوت است و به ریز، ليست آن تهيه شده است كه اميدوارم با اتكا به آن ليست بتوان شرايط را براي افزايش و حفظ سطح سلامت مردم به كار برد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴۰
مرضيه علم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
77
چیزی هست که در ایران سالم مانده باشد تا مردم با خیال راحت استفاده کنند؟
پاسخ ها
مسعود
| Germany |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
خوب مسیولین به جای بررسی این موارد، به دنبال بررسی اثرات ماهواره هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
47
همه گوجه هایی که بازارچه های شهر میارند همین وضعی هستند وقتی گوجه را می بری بوی سم و کود شیمیایی را حس میکنی اما جالبه همه مردم میخرند و میخورند
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
4
24
گوجه فرنگی را برش دهید و بخش سفید آن که عموما در وسط است را جدا نمائید.
مصی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
35
متاسفانه نظارت نیست .. اونقد درگیر بحثها حاشیه ای هستیم که سلامت مردم فراموش شده ..
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
32
توی این کشور ... پس ما چی بخوریم؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
40
گوجه ای که میگفتن بخورین ضد سرطانه حالا خودش عامل سرطانه.
.هردم از این باغ بری میرسد!!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
38
دو تا زن دایی از عید تا حالا سرطان گرفتن یکیشون دو هفته قبل فوت کرد و یکی دیگشون رو به مرگه خدا از بانی و باعثش نگذره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
29
همینطوری پیش بریم، چیزی برای خوردن باقی نمی مونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
24
بدبخت شدیم الان دیگه باید تخم مرغ خالی بخوریم
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
اونو که قبل تر گفتند سزطان زاست
بی نام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
31
روی هیچ چیز نظارت نیست.دیگه شورشو در آوردن.چقدر مردم ایران مظلوم هستن که بلایی سرشان میارن هیچ اعتراضی نمیکنن
از ماست که بر ماست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
بالاخره سیاست و پر شدن جیب آقایون از سلامتی مردم مهم تره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
23
هیچ چیز در ایران اصل نیست سیب زمینی با کود نیترات خیار گلخانه ای با مواد سمی ودارویی برنج که به صورت مصنوعی تولید میشه مرغی که به زور مواد شیمیایی 45روزه 3کیلومیشه گوشت که به صورت هورمونی تولید میشه نانی که پراز جوش شیرینه هندونه که از موادرنگی استفاده میشه اب لیموی مصنوعی شیمیایی رب های رنگی شیمیایی با مواد اولیه غیر از گوجه وووو نمیدونم بهداشت چه غلتی داره میکنه بیماریهای سرطانی زیاد شده اگر بخوریم بیمارسرطانی میشیم اگر نخوریم می میریم واقعا کی مسعوله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۱
روغنو یادت رفت.
کی به کیه.
خیبر خلیلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
11
0
زمین ها مواد مغذی خودشون از دست دادن دیگه.به ناچار باید از کودهای شیمیایی یعنی ازت و غیره.من خودم شخصآ از کودمرغی استفاده میکنم یا اگه ناچارباشم که ازکود استفاده کنم از پتاس یا فسفات دی آمونیوم اصلی استفاده میکنم.وضررهم داره اما کمتره چه باید کرد.مقصر زمینه نه کشاورز
سرطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
0
16
يكي يكي سراغ همتون ميام... هاهاهاهاهاهاها........ هيچي نخوريد تا از گشنگي بميريد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۱
1
3
گوجه ها را چند روز توي آفتاب نگه داريد قرمز ميشن و اثر سمها كمتر ميشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۱
1
13
تشکر می کنم که تمام تلاش خودشون رو برای کشتن مردم به کار می برن از آلودگی هوا، آب، پارازیت، پراید اگر نمردیم گوجه فرنگی هست
ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۱
0
14
تنها چیزی که در این مملکت همه میدانیم و هیچکاری نمیکنیم عدم برخورد با مسئولان بی مسئولیت است باید روزی را در تقویم بعنوان برخورد و یا تنبیه ملی در برخورد با چنین افرادی در شبکه های اجتمایی تعریف کرد که کسی به خود اجازه سهل انگاری ندهد و لیستی به نسبت درجه بی کفایتی و بی لیاقتی تهیه و چالش کشید
اهورا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
6
3
همه اش تقصیر آمریکاست! مرگ بر آمریکا !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
نمیدانم واقعی نوشتی یا به قصد تمسخر
اما واقعیت همین است
گرچه امریکا تنها نیست اما فعلا گردن کلفتترین دولت در زمینه ترویج انواع فساد در این کره خاکی است
به فرموده قرآن این بی عقلیهای بشر جز با رسیدن به امام زمان عج پایان نمیپذیرد
چه فسادهای مادی و چه معنوی
ناشناس
|
Australia
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
0
8
همش تقصیر جورج سوروس هست تو کیهان نوشته بود
قداص
|
United States of America
|
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
3
فعلا بعد از این همه سال نظارت از فیش حقوقی میخواهند شروع کنند برای نظارت بر گرجه و دیگر مواد غذائی دیگر سالها طول می‌کشد
قداص
|
United States of America
|
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
2
فعلا بعد از این همه سال نظارت از فیش حقوقی میخواهند شروع کنند برای نظارت بر گرجه و دیگر مواد غذائی دیگر سالها طول می‌کشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
4
حالا هی بگید پدر و پسر بد بودن خدا لعنت کند کسانی رو که اومدن شعار دادن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
5
میگن توکل به خدا مشکلاتو حل میکنه یه توکل بگین و همه محصولات مسموم رو بخورید انشششااالله که خیره
تکخال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
4
تورا خدا ضرری واس فیش حقوقی چندین صدمیلیونی ما ندارد .اگر ندارد اشکالی ندارد .سرطانزا باشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
1
2
خلایق هرچی لایق
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
3
من موندم اونا کی می گن ایران ظرفیت 120 تا 150 میلیون جمعیت داره دقیقاً فکر می کنند این آدما بناست چه بخورند الان برای 80 میلیون موندیم دو برابر بشه باید کود شیمیایی بخورن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
2
پس مسئول کیست؟؟؟ چه کسی ناظر است؟؟؟ چه کسی نظارت میکند؟؟؟ ببخشید اشتباه شد سرطان و ... مسئله نیست مسئله اصلی امروز جامعه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
7
من توی زمینی که فقط کود حیوانی داده بودم گوجه کشت کردم و همین مشکل سفیدی داخل گوجه فرنگی رو داشتم
تجربه عملی فهمیدم که ربطی به کود شیمیایی نداره...میتونید امتحان کنید....
ولی با اینم موافقم که مصرف کود و سموم شیمیایی بالاست
پاسخ ها
مصطفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
به نظرم بهتره بجای این لیست بلند بالا از نظرات دوتا کارشناس و کشاورز مردمی بیان صحبت کنن و تجاربشون رو صادقانه بگن و بگن که چاره چیه. با تیکه انداختن و خندیدن و دعای مرگ کردن که کار درست نمیشه پس حرف از اینجور بحثها بیخوده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
1
هیچ چیز بهتر از خوردن برگ درخت گردو نیست !! فعلا به آن مشغول شوید تا
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۴
0
1
دیگه هزینه روی دست دشمنان این آب خاک با این وضعیت نمیزاریم ،یک نسل بیمار قابل توجه مسئولین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
0
2
سلام. همین بهتر که زودتر از دست اینها راحت شویم.
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
1
1
فعلا انسان وانسنیت باقی نمانده فقط و فقط پول ..دلار ..تنشان سالم باشه/
rastin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
0
0
گوجه اش ناسالم همه ناسالم خدای کی درست می شود
اميد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۹
0
0
گوجه فرنگی مفید یا مضر؟
این گیاه که جزو سبزیجات دسته بندی می‌شود در قرن شانزدهم به انگلستان منتقل شد و برای اولین بار توسط یک پزشک انگلیسی به نام جان جرارد کشت داده شد و در واقع جان جرارد اولین کسی بود که به این حقیقت دست یافت که گوجه فرنگی حاوی ماده سمی است، که بعدها مشخص شد که این ماده نوعی سم به نام گلیکوآلکالوئید است و به همین علت او در کتابی که منتشر کرد گوجه فرنگی را یک گیاه سمی اعلام نمود و در نتیجه انتشار این مطلب تا مدتها در انگلستان و آمریکای شمالی خوردن آن به علت ناسالم بودن مرسوم نبود.
تاریخچه ورود به ایران: این گیاه از طریق اروپائیان به ترکیه و ارمنستان و همچنین از طریق مسافران اروپا که اغلب شاهزاده‌های قاجار بودند وارد ایران شد.
در دوره قاجار خانواده معیری برای اولین بار گوجه فرنگی را در مزرعه‌ای حدود فرودگاه مهرآباد فعلی تهران کشت کردند.
سم گوجه فرنگی از نظر علمی: گوجه فرنگی حاوی ماده‌ای به نام توماتین که نوعی گلیوآلکالوئید سمی است، آلکالوئیدها ترکیبات پیچیده نیتروژن دار هستند که معمولاً اثرات قوی فیزیولوژیک بصورت اثرات بازی، روی بدن انسان و حیوانات دارد و شاید یکی از رازهای اینکه این گیاه غذای معمولی حیوانات را تشکیل نمی‌دهد وجود همین سم آلکالوئید در آن است که بطور طبیعی به سمت آن کشیده نمی‌شوند.
گوجه فرنگی علاوه بر آلکالوئید دارای اسید سیتریک نیز می‌باشد که آن هم می‌تواند روی متابولیسم سلولی اثر منفی داشته باشد که طبیعتاً می‌تواند عملکرد سلولی را در سوخت و ساز و تولید انرژی، دچار مشکل نماید که این موضوع می‌تواند موجب کاهش تولید انرژی در سلول‌ها شده و در تمام سلول‌های بدن کاهش برآیند فعالیت ایجاد نماید.

آلکالوئید در گوجه فرنگی از نوع سمی می‌باشد و ساختمان آنها شبیه نیکوتین سیگار می‌باشد مانند تصویر مقابل:
اغلب آلکالوئیدها ترکیبات متبلوری هستند و می‌توانند در گیاه بصورت آزاد یافت شوند، این ترکیبات معمولاً دارای اثرات فیزیولوژیک برجسته‌ای روی سلول‌های بدن انسان و انواع حیوانات می‌باشند.
مسمومیت: برگ‌ها، ساقه و میوۀ سبز (کال) گوجه فرنگی دارای میزان بیشتر سم گلیکوآلکالوئید یا توماتین است و مصرف برگ گوجه فرنگی در چای در حداقل یک مورد موجب مرگ فرد شده است؟!!
حساسیت مصرف: مصرف گوجه فرنگی خام می‌تواند منجر به بروز حساسیت شود و حتی ممکن است موجب بروز آنافیلاکسی شدید گردد، بخصوص شاهد این موضوع در بچه‌ها و افراد مستعد به حساسیت می‌باشیم.

از لحاظ طب سنتی: گوجه فرنگی دارای طبع سرد و تر است و موجب افزایش بلغم در فرد یا اصطلاحاً غلبه بلغم می‌گردد و همچنین به علت دارا بودن خاصیت سودا زایی موجب بروز خارش و حساسیت‌ها و رکود اخلاط بدن و در نتیجه در مرحله پس از بلغم باعث رسوب سودا در بدن و کم شدن فعالیت اعضای بدن می‌گردد.
تبلیغات: شاید علت تبلیغات بسیار سنگین غرب بر روی مصرف گوجه فرنگی و تعریف و تمجیدهای اغراق آمیز از این گیاه با اینکه خود مقالات غربی هم به وجود گلیکوآلکالوئید سمی در این گیاه اذعان دارند به علت مقاصد سود جویانه باشد که می‌تواند موجب پر شدن جیب شرکت‌های غول آسای دارویی جهان شود، که با ایجاد مسمومیت‌های خفیف مزمن در مردم جهان و کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن آنان موجی از بیماری‌های خود ایمنی مانند لوپوس، آتریت روماتوئید و ام اس و حتی سرطان را ایجاد نماید چیزی که امروزه در برخی کشورها متاسفانه سونامی بیماری لقب گرفته است.

همچنین رب گوجه فرنگی با توجه به اینکه تغلیظ شده چندین کیلو گرم گوجه فرنگی می‌باشد، می‌تواند تجمع سم گلیکوآلکالوئید یا توماتین را به چندین برابر افزایش دهد لذا توصیه ما مصرف زرد چوبه و فلفل سیاه و زرد چوبه به عنوان طعم دهنده و رنگ زا در غذاها می‌باشد ضمن اینکه باید بدانیم زردچوبه و فلفل سیاه هر دو به شدت ضد سرطان، ضد پوکی استخوان، ضد روماتیسم و مقوی معده و قلب هستند.
بنابراین سایر محصولات گوجه فرنگی مانند آب گوجه فرنگی و ترشی گوجه فرنگی و همچنین سس گوجه فرنگی نیز به علت دارا بودن گلیکوآلکالوئید توصیه نمی‌شوند.
در کنار کباب‌ها به جای گوجه فرنگی کبابی می‌توانید از پیاز کبابی که سیخ شده و روی زغال کباب شده و یا از ریحان و سماق استفاده نمائید.
دکتر حسن اکبری
منبع : کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
0
1
مردم خیلی خیلی بدبختن .....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین