آفتابنیوز : غلامعلي حدادعادل، رئيس مجلس شوراي اسلامي به مناسبت مراسم افتتاحيه بيستوچهارمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، پيامي را ارائه كرد. در اين پيام آمده است. جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، نهال برومندي است كه در بوستان بيستودوم بهمن روئيده و خوشبختانه به بيستوچهارسالگي رسيده است. براي اينجانب بسيار مايه خوشوقتي است كه ميتوانم همزمان با مراسم افتتاح اين جشنواره مراتب احترام خود را به همه هنرمنداني كه در اين جشنواره شركت دارند و نيز به همه هنرمنداني كه در سراسر ايران زمين در عرصه وسيع و متنوع هنر نمايش هنرنمايي ميكنند، ابراز نمايم.
در ادامه اين پيام آمده است: در ميان انواع هنرها، هيچ هنري به اندازه هنر نمايش يا تئاتر ظرفيت و قابليت بازسازي زندگي واقعي را ندارد. اين هنر با سابقهاي چند هزار ساله، به هيچ روي كهنه نشده است و پيشرفتهاي علمي و اختراع ابزارها و دستگاهها، مانع اقبال و علاقه مردم به اين هنر نگشته است. هنرمندان عزيز كشور ما ميتوانند با استفاده از اين هنر در مسير تعالي و رشد جامعه ايراني گام بردارند. آنان ميتوانند نه تنها دلهاي مردم را شاد كنند، بلكه به روح مردم نيز طراوت بخشند و ميتوانند با بيان حسها و امتيازات ملت ما، وجوه مثبت را تقويت كنند و با شناخت درست و دقيق عيبها و ضعفها، در برطرف كردن آنها به ملت خود كمك كنند. انقلاب اسلامي كه به دست ملت ما به پيروزي رسيد هدفي جز سعادتمندي و آزادي و استقلال ملت نداشت و اين جانب اميدوارم همه هنرمندان و از جمله هنرمندان عرصه نمايش در بيان آرمانهاي اين ملت بزرگ از طريق هنر موفق باشند.
اميدوارم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بررسيها و پيگيريهاي خود، مشكلات هنرمندان اين رشته را بررسي كند و در رفع آنها بكوشد. مجلس شواي اسلامي آمادگي دارد با دولت محترم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در راه توسعه و اعتلاي هنر هميشه زنده نمايش همكاري نمايد. توفيق همه كساني را كه با رونق بخشيدن به هنر نمايش، فرداي بهتري را براي ملت بزرگ و سرافراز ايران رقم ميزنند از خداوند بزرگ خواهانم.
همچنين محمدحسين صفارهرندي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز پيامي را ارائه داد، در اين پيام آمده است: ملت بزرگ و مسلمان ايران با سابقه ديرينه تمدن و فرهنگ درخشان اسلامي ايراني در زمانهاي مختلف تاريخي، همواره پرچمدار فرهنگ و هنر بشري بوده است و بر اين مواهب ارزشمند بايد دينداري و فضليت«توحيدگرايي» و«آزادگي» را نيز افزود چندان كه در اين آميزه، جلوههاي ماندگار و تاريخسازي رقم خورده است كه مايه مباهات بشري و موجب عزت و سربلندي است. زيرا جلوههاي ذوق و زيباييشناختي، با برخورداري از صبغه فرهنگ انسانساز اسلام در صور گوناگون ايماني و ذوقي و دستاوردهاي مختلف فرهنگي، اعتقادات هستي شناسانه مردمان متعهد اين ديار را به منصه ظهور رسانده و افقهاي بالنده و روشني را در سپهر فرهنگي خود به هدايت و تنوير دلهاي مومنان نويد داده است.
در ادامه اين پيام گفته شده:تئاتر در قالب و سبك و سياق امروزي در كشور اگرچه بيش از يك سده از عمر آن نميگذرد اما ريشه و اصالت آن را بايد در آئين و مناسكي جستوجو كرد كه گوياي جلوهها و مظاهر ذوقي و نيايشي عاشقان و مردمان اين ديار در سطوح مختلف حيات فرهنگي و اجتماعي و ايماني بوده است. آميختگي شعر و شعور و مناسك آئيني و رمز و راز مستتر در تار و پود فرهنگي اين طرق نمايشي به روزگاران بسيار قديم و ديرينهاي ميرسد كه گستره بيكرانه را مدنظر داشته، نوعي نياز و ضرورت چه در ابعاد معنوي و چه در ابععاد مادي از سطوح آن مشهود است. تئاتر در ميان ساير رشتهها از هنرهاي قديم به شمار ميآيد و در فطرت خود همواره نظري كائناتي داشته و ريشهاي آئيني و مذهبي را در سرلوحه كار خود قرار داده است و به همين دليل است كه فلاسفه غايت تراژدي را همانا تزكيه و تهذيب و پالايش نفسانيات روحي انسان قلمداد ميكنند.
فرصت مغتنمي است كه هنرمندان مسلمان و متعهد ايران همواره در صحنههاي شورآفرين خود جلوههايي از ايثار و شهادت، آزادگي و فضيلت و معنويت و زيبايي را ملهم از فرهنگ ارزشمند مكتب اسلام و اصالتهاي بومي و ايراني به نمايش گذاشتهاند تا بتوانند نيازهاي حقيقي مخاطبان خود را در تعاملي پرشور به جاودانگي بكشانند.
اينجانب ضمن سپاس از تلاش تمامي دستاندركاران هنر نمايش در اقصي نقاط كشور كه طي يك ربع قرن چراغ تئاتر انقلاب اسلامي را بر صحنههاي نمايش كشور روشن نگاه داشتهاند، اين رويداد ملي را گامي مهم و فرهنگي تلقي نموده و با عرض بهترين سلامها به آغازگران و ادامه دهندگان اين نهضت فرهنگي هنري، براي تك تك دستاندركاران و برگزاركنندگان و هنرمندان شركتكننده ايراني و خارجي آرزوي توفيق و سربلندي از خداوند منان مسالت دارم.