آفتابنیوز : به گزارش اين خبرگزاري، بوش غرق در معضلات ناشي از حمله به عراق راه حمله به ايران را مسدود ميبيند.
نويسنده بولومبرگ تصريح دارد: بوش كه سه سال پيش، از ايران به عنوان خطري بزرگ نام برد با تكرار اين مساله خود را برابر ايراني ميبيند كه برنامه هستهاي خود را از سر گرفته و دست و پاي دولت آمريكا را بسته است.
اين خبرگزاري كه بهطور عمده اخبار اقتصادي را پوشش ميدهد، نوشته است "آمريكا كه هنگام حمله به عراق سياستش را براساس جذب متحدين بيشتر متمركز كرده بود اكنون بهاين نتيجهرسيده كه در برابر ايران بايد اول نظر كشورهاي مختلف جهان را بسنجد و بعد دست به اقدامي بزند.
رييس يك گروه مطالعاتي سياستهاي خارجي در واشنگتن به اين خبرگزاري گفته است كه دولت بوش بهدليل شكستهاي متعدد در عراق مجبور شده كهروش فوق را انتخاب كند.
ژوزف سيرينسيون گفته است: صحبتهاي زيادي در مورد حمله به ايران پس از عراق صورت گرفت ولي به دليل مشكلاتي كه در عراق ديده شد حمله نظامي انتخاب كاملا غلطي است و اقدامات يكطرفه آمريكا هم كاملا بيمورد است.
بهگفته وي،استقرار حدود ۱۴۰هزار سرباز آمريكايي در عراقبه واشنگتن اجازه جنگ ديگري را نميدهد.
اين خبرگزاري نوشتهاست كه بهگفته تحليلگران پايگاههاي هستهاي ايران در سراسر خاك آن كشور مخفي شده است و بمباراناين مراكز نميتواند همه آنها را از بين ببرد و تنها احساسات ضدآمريكايي را بيشتر ميكند.
ريچارد راسل يكي از متخصصان خاورميانه در دانشگاه دفاع ملي در واشنگتن به اين خبرگزاري گفته است كه به دليل وسعت ايران نيروي لازم براي حمله نظامي به آن كشور بايد دوبرابر نيرو در عراق باشد.
خبرگزاري بولومبرگ اضافه كرده است كه از جمله نتايج حمله هوايي به ايران افزايش تنش در منطقه و توقف توليد نفت است.
به گزارش اين خبرگزاري، ايران چهارمين توليدكننده نفت در جهان است كه چهار برابر عراق وسعت و سه برابر آن جمعيت دارد. ايران ميتواند تنگه هرمز را كه ۳۵درصد نفت جهان از آن عبور ميكند، مسدود كند و با موشكهاي ضدكشتي خود تجارت جهاني نفت را مختل سازد.