آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، کیومرث هاشمی پس از پایان کار کاروان ورزشی ایران در المپیک با سه مدال طلا، یک نقره و ۴ برنز اظهار کرد: از رسانهها و مردم به خاطر حمایتهایشان صمیمانه قدردانی میکنم. همچنین جا دارد از دولت به خاطر حمایتهای مادی و معنویشان از کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش قدردانی کنم. این حمایتها باعث شد ما برای ورزشکاران کم نگذاریم و بهترین شرایط را برای ورزشکاران اعزامی مهیا کردیم. البته در امور فنی دخالت نکردیم چرا که این موضوع در اختیار فدراسیونهاست.
رییس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه ۲۰۶ کشور در المپیک ۲۰۱۶ ریو شرکت کردند گفت: در این دوره نسبت به دوره قبل دو کشور اضافه شدهاند که از این مجموع ۸۷ کشور موفق به کسب مدال شدند که این تعداد در دوره قبل ۸۵ کشور بود و روند رو به رشدی داشته است که هر دوره نسبت به دورههای قبل تعداد کشورهای مدالگیر بیشتر شده است.
وی با اشاره به سهمیههای کسب شده توسط ورزشکاران ایران گفت: ما در این دوره به لحاظ سهمیه با تعداد ورزشکاران خوبی شرکت کردیم و توانستیم در رشته تیمی برای نخستین بار در والیبال ورزشکاران خود را در المپیک داشته باشیم. در بحث مدالآوری از قبل هم تمام مباحث کارشناسی شده از طرف جامعه ورزش گفته شده که در سه رشته تکواندو، کشتی و وزنهبرداری قطعا مدال خواهیم داشت که از این سه رشته بیشترین سهم متعلق به کشتی است که ما در کشتی آزاد یک طلا، یک نقره و یک برنز داشتیم و در فرنگی دو برنز. در وزنهبرداری دو طلا گرفتیم و در یک تکواندو هم یک برنز توسط کیمیا علیبزاده گرفتیم.
هاشمی افزود: واقعیت این است که پیشبینی بدنه ورزش که برگرفته از نقطه نظرات خود فدراسیونها بود ۱۲ مدال را پیشبینی کردیم که ما ۸ مدال گرفتیم و ۷۰ درصد پیشبینی ما محقق شد و بر اساس پیشبینی ۴ مدال کمتر گرفتیم.
هاشمی افزود: این ۴ مدالی که نگرفتیم از رشته کشتی فرنگی، تکواندو و توسط بهداد سلیمی در وزنهبرداری بود که ما مدال نقره سلیمی را قطعی میدانستیم. در تکواندو و کشتی فرنگی هم سه مدال بیشتر پیشبینی کردیم که محقق نشد. در اصل ۴ مدال از پیشبینیهایمان عقب بودیم. بهتر میدانیم مافیا نگذاشت بهداد سلیمی به مدال برسد. البته ما به دادگاه CAS شکایت کردیم و فدراسیون جهانی دو نشست برگزار کرد. حتی گفتند باعث شدید میلیونها نفر به ما بد و بیراه بگویند که ما گفتیم این موضوع ارتباطی به ما ندارد. حتی خود CAS نمایندگان فدراسیون جهانی را خواسته و قرار شده بررسیهای لازم انجام شود و به محض نتیجهگیری آن را اعلام خواهیم کرد. ما به دنبال حق و حقوق ورزشکاران خودمان هستیم حتی اگر به نتیجه نرسیم.
رییس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم صادقانه حرف بزنیم ۳۰ درصدی که محقق نشد به خاطر این است که در تکواندو در بخش بانوان خوب ظاهر شدیم و طبق پیشبینی به هدفمان رسیدیم اما در بخش مردان حداقل انتظارات هم برآورده نشد که فکر میکنم به دلیل عواملی فنی است. وقتی عاشورزاده میگوید شکست خودم را میپذیرم نشان دهنده مسائل فنی است که فدراسیون باید این موضوع را بررسی کند که چرا تکواندوی مردان نتیجه لازم را نگرفت. در بخش کشتی فرنگی بهترین چیزی که میتوانم بگویم نقطه نظرات خود بنا است که اظهار ناراحتی کرد و اعلام کرد انتظارات برآورده نشده است. ما حداقل هم در تکواندو و هم در کشتی فرنگی انتظار داشتیم در هر کدام به یک مدال طلا برسیم.
وی خاطرنشان کرد: در کشتی آزاد انتظارات برآورده شد. واقعیت این است کشتی آزاد بسیار خوب عمل کرد هرچند که توان ما بیشتر از اینها بود. مثلا اگر رضا یزدانی میتوانست مقابل کشتیگیر آذربایجان پیروز شود میتوانست به فینال برسد. در مجموع کشتی آزاد خیلی خوب عمل کرد و عملکرد قابل قبولی داشت و آقای خادم خیلی خوب کارشان را انجام دادند که توانستیم پس از ۱۶ سال به مدال طلا برسیم. همیشه میگویند کشتی جور ورزش ما را در المپیک میکشد، در این دوره به خوبی نشان داده شد.
رییس کمیته ملی المپیک با درخواست از اینکه ورزشکاران را نباید سرزنش کرد گفت: خود عاشورزاده و یا سوریان خودشان بسیار ناراحت بودند. اینهای سرمایههای ورزش ما هستند و نباید به خاطر عملکردشان آنها را سرزنش کنیم. در دوومیدانی تفتیان به مرحله نیمه نهایی آمد و خوب کار کرد یا والیبال اگر به دور دوم آمد عملکرد خوبی داشت.
هاشمی با اشاره به قضاوت فغانی در فینال المپیک گفت: این یک افتخار برای ورزش ما بود و هنگام بازگشت به تهران از سه داور خوبمان به صورت ویژه تقدیر میکنیم چرا که خوب کار کردند و باعث خوشحالی مردم شدند.
رییس کمیته ملی المپیک درباره علت غیبت در مراسم اختتامیه گفت: ما در هیچ دورهای در مراسم اختتامیه شرکت نکردیم که دلیل آن هم تفاوتهای فرهنگی است و حتی خود ورزشکاران ما ابراز علاقه نشان ندادند.
وی با اشاره به اینکه بعد از باخت یزدانی مقابل حریف آذربایجان خادم نامه اعتراضآمیزی به اتحادیه جهانی نوشت گفت: رسول خادم مصلحتاندیشی نکرد چرا که نامه تندی زد. میتوانست نامه را نزند چرا که شرایطش برای حضور در هیات رییسه فراهم شده بود و او مصلحتاندیشی نکرد و به آن چیزی که اعتقاد داشت عمل کرد که این یک اتفاق خوب بود.
هاشمی در پایان گفت: باید نقاط ضعف ورزش برطرف شود و نقاط قوت نیز بازگو شود و در جهت حفظ آنها تلاش شود.