کد خبر: ۳۹۱۴۲۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۵
این‌که به شایعات اکتفا شده و پخش شود شکل مناسبی ندارد

واکنش عراقچی به ادعای حضور جاسوس در تیم هسته‌ای؛ مراجع پاسخگو رسما اظهارنظر کنند/ هرگز غنی‌سازی را تعطیل نکردیم

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با اشاره به طرح برخی مباحث مبنی بر حضور جاسوس در این تیم، اظهار کرد: من در این رابطه تنها حرف و شایعه شنیده‌ام و امیدوارم مراجعی که باید پاسخگو باشند رسما در این خصوص اظهارنظر کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
عباس عراقچی در حاشیه دیدار با فرهنگیان استان خراسان رضوی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: اگر جاسوسی دستگیر شده یا نشده من فکر واکنش عراقچی به ادعای حضور جاسوس در تیم هسته‌ای؛ مراجع پاسخگو رسما اظهارنظر کنندمی‌کنم قوه قضاییه و نهادهای دخیل در این موضوع باید توضیح دهند.

وی ادامه داد: این‌که به شایعات اکتفا شده و پخش شود شکل مناسبی ندارد. من نیز در مقامی نیستم که تایید کنم کسی دستگیر شده و یا دستگیر نشده است. در این مورد قوه قضاییه و نهادهای امنیتی باید اظهارنظر کنند.

به گزارش ایسنا، این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای خاطرنشان کرد: اگر جاسوسی بوده و یا نبوده این وظیفه تیم هسته‌ای نیست و ابزار آن را نیز در اختیار ندارد که آن را پیدا کند. این مساله وظیفه نهادهای امنیتی است که مراقبت کنند دشمن از منافذ نفوذ استفاده نکند.

سید عباس عراقچی همچنین ز در نشست بررسی آثار و پیامدهای برجام اظهار داشت: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند موافقین و مخالفین برجام اغراق و غلو نباید بکنند پس باید واقعی به آن نگاه کنیم.

وی افزود: برجام دو بعد دارد؛ بحث مباحث هسته‌ای و تحریم‌ها دو مقوله جداگانه است که باید بررسی و مطالعه کرد، در واقع هدف ما در مذاکرات هسته‌ای اول خود برنامه هسته‌ای و سپس تحریم‌ها بود.

وی با بیان اینکه ما به دنبال تثبیت حق مسلم خود برای برخورداری از انرژی هسته‌ای بودیم گفت: بارها فریاد کشیدیم انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست‌، حساسیت و استراتژی مردم در طول 10 سال بحران هسته‌ای همین بود و تحریم‌ها و تهدیدها را تحمل و مقاومت کردیم تا این حق مسلم تثبیت شود.‌ ما می‌خواستیم به دنیا بگوییم از حقی برخوردار هستیم و حاضر نیستیم از آن بگذریم، در واقع می‌گفتیم انرژی هسته‌ای را می‌خواهیم غنی‌سازی کنیم و آب سنگین داشته باشیم، پس اینکه نیاز داریم یا نداریم به جای خود، این حق مسلم ماست و روی حق تمرکز داشتیم.

وی با بیان اینکه نمی‌خواستیم که کسی به ما دیکته کند که چه کنیم چه نکنیم گفت: آمریکا درباره غنی‌سازی ایران در دستیابی به سلاح هسته‌ای نگران بود و ما گفتیم اگر نگرانی دارید نگرانی‌ها را برطرف می‌کنیم اما نمی‌توانیم ما را از حقمان منع کنید.

معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: تمامی کشورها متفق‌القول هستند که برجام حق انرژی هسته‌ای را برای ایران تثبیت کرده است در حالی که پیش از آن سیاست آمریکا این بود غنی‌سازی ایران را به صفر برسد و اوباما گفته بود آب سنگین ایران را قبول نداریم.

عراقچی با بیان اینکه قطعنامه‌های شورای امنیت به ویژه آنچه تحت فصل هفتم منعقد می‌شود بلندترین و مهمترین سند در روابط بین‌الملل است، افزود: این قطعنامه‌ها برای تمامی کشورها الزام‌آور است و بر اساس آنها بلافاصله باید حق غنی‌سازی ایران قطع، فوردو تعطیل و آب سنگین قطع می‌شد و به تمامی کشورها تکلیف شده بود که نباید به حق برنامه هسته‌ای ایران کمک کنند.

وی تصریح کرد: بر اساس این قطعنامه‌ها هر کسی که به سمت ایران می‌رود تفتیش می‌شد که اگر قطعه‌ای برای تکنولوژی هسته‌ای در آن وجود دارد از ورود آن به ایران جلوگیری شود همچنین دانشجویان ایران در کشورهای خارجی برای تحصیل در هر رشته‌ای که به انرژی هسته‌ای مربوط می‌شد پذیرفته نشوند.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه در برجام حتی برای یک ثانیه غنی‌سازی را تعطیل نکردیم، گفت: امروز آنها آب سنگین ما را قبول کردند و حتی اضافه‌تولید ما را خریداری می‌کنند و تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت را باطل کردند. کشورها در راستای برنامه‌ صلح‌آمیز هسته‌ای تشویق به همکاری با ایران می‌شوند و در واقع مهر تأیید شورای امنیت پای برنامه هسته‌ای ما خورده است.

وی با بیان اینکه  امروز دنیا به این حق ما احترام گذاشته است، خاطرنشان کرد:‌ امروز دیگر در راهپیمایی روز قدس و 22 بهمن شعار انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست را نمی‌گوییم چرا که تمام جهان به این اغنا رسیده‌اند.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه هدف دوم ما در مذاکرات هسته‌ای رفع تحریم‌ها بود، گفت: رفع تحریم‌ها محل حدس است چرا که آنان تعهد کرده بودند که در برجام همه قوانین تحریمی خود را لغو کنند چرا که قبل از برجام علاوه بر قطعنامه‌های شورای امنیت آمریکا نیز تحریم‌های یکجانبه‌ای را علیه ایران گذاشته بود و اتحادیه اروپا نیز یکسری مصوبات در این رابطه داشت. بر اثر برجام این قوانین را لغو کردند و نمی‌توان ایرادی بر آن گرفت. در حقیقت تمامی زیرساختها و بنیان‌های تحریم‌ها لغو شد چرا که امروز 6 قطعنامه شورای امنیت تصمیمات رئیس‌جمهور و اتحادیه اروپا لغو شده و تصمیمات کنگره آمریکا متوقف شده است.

به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه تأثیر رفع تحریم‌ها هنوز به خوبی نشان داده نشده است، گفت: همه تحریم‌ها روی کاغذ لغو شده است اما اینکه هنوز تأثیرات به خوبی دیده نمی‌شود نیاز به آسیب‌شناسی دارد و باید مشکلات آن را رفع کنیم.

معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: بعد از برجام در حوزه تحریم‌ها نوعی گشایش به وجود آمده است چرا که آرامش و ثباتی بر شرایط اقتصاد کشور حاکم شده است. در واقع پیش از برجام هر روز شاهد تحریم جدید، افزایش 2 برابری قیمت ارز، بسته شدن بنادر و بانکها و عدم خرید نفت ایران توسط کشورهای مختلف بودیم که این مسائل امروز کنار رفته و آرامشی برقرار شده است.

عراقچی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه فروش نفت مشکلی نداریم، تصریح کرد: قبل از تحریم‌ها فروش نفت ایران روزانه 2.5 میلیون بشکه بود که در جریان تحریم‌ها این رقم کاهش یافته و در آغاز مذاکرات به یک میلیون بشکه رسیده بود اما پس از شروع مذاکرات این رقم دیگر کاهش نیافت و بعد از برجام فروش نفت آزاد شد.

وی با بیان اینکه امروز وزارت نفت به دنبال جذب مشتریان جدید و بازیابی مشتریان قدیم نفت ایران است، افزود: در حال حاضر فروش نفت ایران به 2 میلیون بشکه در روز رسیده است در واقع ظرف مدت 6 ماه 70 تا 80 درصد بازار نفتی ما احیا شده است که کار ارزشمندی است.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه پول‌های نفتی ما دارد برمی‌گردد، تصریح کرد:‌ در حال حاضر 13 حساب بانکی وزارت نفت در دنیا مشغول به فعالیت است و پول‌های بلوکه شده ما آزاد شده و در اختیار بانک مرکزی است. منتقدین می‌گویند بعد از برجام نفت ما فروش می‌رود اما پولش بر نمی‌گردد و پول‌های بلوکه شده آزاد نشده است. من از آنان می‌پرسم پس امروز کشور چگونه دارد می‌چرخد. البته امروز روابط بانکی ما به صورت کامل برقرار نیست و برخی از بانک‌های بزرگ و شرکت‌ها با ما همکاری نمی‌کنند چرا که هنوز اعتماد لازم را پیدا نکردند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر طرف مقابل ما کشورها نیستند گفت: در واقع در مقابل ما هزاران شرکت، بانک و بنگاه اقتصادی مختلف وجود دارد که هرکدام تک تک باید به این تصمیم برسند که با ایران همکاری کنند.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: فضای اعتماد برای اینکه بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ برگردند و با ایران همکاری کنند هنوز ایجاد نشده و در اینجاست که بدعهدی، بد حسابی و به تعبیر رهبر انقلاب خباثت آمریکا خود را نشان داده است.در واقع تعهدات برجامی را انجام داده‌اند اما ایجاد فضا برای ایران در راستای فعالیت در عرصه بین المللی کارشکنی و بدعهدی می‌کنند.

وی با بیان اینکه آمریکا با رضایت به ایران امتیاز نداده است گفت: آنان به ایران لطف نکردند، دشمنی‌ها سرجایش باقی است و آمریکا بعد از برجام همان اندازه دشمن ما است که قبل از برجام بود. امتیازاتی که در برجام دادند را به زور از آنها گرفتیم  و ملت ایران حق خود را از حلقوم آنان بیرون کشیدند پس طبیعی است که پس از برجام‌ بدحسابی و عهدشکنی کنند.

عراقچی با بیان‌اینکه جناح تندرو آمریکا در کنگره و غیره کنگره، لابی یهود رژیم صهیونیستی و عربستان تلاش کردند که مانع از تصویب برجام شوند تصریح کرد: این دشمنان در کنگره آمریکا نیز موفق نبودند و نتوانستند کاری کنند که ایران به برجام نرسد، بنابراین اکنون سعی می‌کنند ایران از مزایای برجام کمتر بهره‌مند شود و میوه‌های برجام را برای ما محدود کنند.امروز دست‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا را می‌بینیم لذا همانطور که رهبر انقلاب فرمودند نوک حمله ما به سمت آمریکا است و نباید غفلت کرده و تصور کنیم آمریکا بعد از برجام با ما مهربان شده است.

وی با بیان اینکه برجام براساس بی‌اعتمادی انجام شده گفت: دو سال با هم مذاکره کردیم چون به هم اعتماد نداشتیم، سر کلمه به کلمه و حرکت به حرکت دعوا کردیم تا به نتیجه رسیدیم لذا سیاست خصمانه ادامه دارد.همانطور که توانستیم حق مسلم خود را به آنان تحمیل کنیم، امروز باید در استفاده از مزایای برجام همین کار را انجام دهیم و فضای اطمینانی توسط بانک‌ها برای جلب همکاری بانک‌ها و شرکت‌های بین المللی با ایران ایجاد شود. البته امروز بانک‌های بسیاری نیز به ایران وصل شدند، پتروشیمی ما صادر می‌شود و نفت ما فروش می‌رود که دشمنان به دنبال خنثی کردن نتایج برجام هستند و نباید بگذاریم موفق شوند.

وی درباره اینکه چگونه توانستیم مبانی تحریم را جمع کنیم و چه شد که دشمن کوتاه آمد و پای میز مذاکره نشست گفت: تنها علت این امر تواتمندی و قدرت درونی خود ما بود که باعث شد آمریکا و اروپا تن به مذاکره دهند در واقع ابزار مذاکره حرف است و حرف مذاکره کننده اگر متکی به قدرت درونی و داخلی کشورش نباشد خریداری ندارد.ما باید قدرت‌های داخلی خود را تقویت و حفظ کنیم چرا که اگر از دست برود تمامی دستاورد برجام و هرآنچه داریم از دست می‌رود.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه نخستین و مهم‌ترین توامندی ما توانمندی دفاعی است گفت: اگر دشمنان ما فکر می‌کردند می‌توانند تاسیسات هسته‌ای ما را بمباران کنند و پس از آن اتفاقی رخ نمی‌دهد حتما این کار را می‌کردند در واقع  اگر قدرت مقابله به مثل نداشتیم، اگر توان دفاعی بالای ما نبود و اگر موشک‌های ما نبود حتما حمله می‌کردند.اما دشمنان می‌دانستند اگر بزنند می‌خورند لذا از حمله نظامی ناامید شدند و پای میز مذاکره نشستند پس اگر ما امنیت داریم مدیون نیروهای مسلح، سپاه، ارتش و بسیج هستیم. ما مدیون کسانی هستیم که توانمندی خطوط دفاعی ما را به حدی رساندند که امروز کسی جرات حمله به ما را ندارد، مدیون مدافعان حرمی هستیم که از دور دست از امنیت ما محافظت می‌کنند و مدیون شهدای نیروهای مسلح و مدافع حرم هستیم.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه توانمندی دوم ما توان مقاومت در برابر تحریم‌ها بود گفت: اگر مردم ما 10 سال ایستادگی نمی‌کردند و اگر به خاطر کمبود برخی کالاها خسته می‌شدند دشمن به سیاست تحریمی خود ادامه می‌داد در واقع مردم ما آنقدر مقاومت کردند که دشمن فهمید هرچقدر هم که تحریم‌ها را سخت‌تر کند کسی در ایران دست‌ها را بالا نمی‌برد و مردم ما به زانو در نمی‌آیند.توانمندی سوم ما قدرت علمی ما است؛ در واقع دانشمندان ما توانایی علمی خود برنامه هسته‌ای ما را به جایی رساندند که دشمنان به این باور رسیدند که توانمندی علمی هسته‌ای ایران غیر قابل مهار است.

وی با اشاره به اینکه شهدای هسته‌ای ما با خون خود پای این توانمندی را حکم و امضا کردند تصریح کرد: شهید شهریاری توانمندی غنی‌سازی ما را از 3/5 درصد به 20 درصد رسانید و سبب شد دشمن به مرحله حذف فیزیکی دانشمندان ما برسد در واقع توانمندی علمی دکتر صالحی، تیم ایشان و در راس آنان شهدای هسته‌ای سبب شد دشمن بترسد و پای میز مذاکره بیاید.امروز ارواح هسته‌ای به خاطر تحقق دستاوردهای خود شاد و در آرامش است چرا که تثبیت حق مردم ایران در بهره‌مندی از برنامه هسته‌ای بخاطر دستاوردهای شهدای هسته‌ای است.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به ثبات سیاسی کشور و توانمندی رهبری افزود: تمامی این دستاوردها ظل رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری بوده و رهبری ایشان توانمندی‌‌ها را بارور، شکوفا و در مقطع مناسب امکان استفاده از آن‌ها را فراهم کرده است.در کنار تمامی اینها، توانمندی‌هایی که متعلق به نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران است یک توانمندی دیگر وجود دارد که توسط این دولت شکوفا شد و آن توانمندی دیپلماتیک است.‌

عراقچی با بیان اینکه دیپلماسی توانمندی کشور را در عرصه بین‌المللی به منافع، ثروت و امنیت ملی تبدیل می‌کند افزود: توانمندی دیپلماتیک با رویکردی ثمربخش می‌تواند 10 سال مقاومت مردم را به سندی تبدیل کند که کشورهای جهان بر آن مهر بزند لذا دستاوردها در حد قابل قبول است و تاجایی که  درخواست‌های ما را تأمین کند خودش را نشان داده است.

وی خاطرنشان کرد: این توامندی دیپلماتیک متعلق به نظام و ملت است و تیم هسته‌ای تربیت شده دیپلماسی 35 ساله و تجربه انباشته شده جمهوری اسلامی هستند که رئیس جمهور آقای روحانی با اتخاذ رویکرد مناسب از این ظرفیت استفاده کرد.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه در هر توافقی بابد «بده بستان» متعادل و معادله «برد برد» باشد اظهار داشت: ما در مذاکرات هسته‌ای در مقابلی چیزهایی که گرفتیم یعنی تثبیت حق مسلم برنامه هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌ها، برای بالانس سازی معادله فقط اعتماد ایجاد کردیم. آنان نگران بودند ایران به سمت سلاح هسته‌ای برود و می‌گفتند ایران برنامه هسته‌ای نداشته باشد اما گفتیم برنامه هسته‌ای حق مسلم ما است و در مقابلش برای جامعه جهانی اعتماد ایجاد می‌کنیم که به دنبال بمب اتمی نیستیم.

عراقچی با بیان اینکه طبق فرموده رهبر انقلاب سلاح اتمی حرام است و داشتن و استفاده از آن را حرام می‌دانیم گفت:  لذا برای ایجاد اطمینان برخی محدودیت‌های موقت و زماندار و یکسری نظارت‌های بیشتر را پذیرفتیم که این محدودیت‌ها هیچ نیاز کشور را تعطیل نمی‌کند و تمامی آن‌ها زماندار است و ابدی نیست.

معاون وزیر امور خارجه درباره افزایش نظارت‌ها بر تاسیسات هسته‌ای ایران تصریح کرد: از آنجا که سلاح هسته‌ای را حرام می‌دانیم چیزی برای پنهان کردن نداریم اما این نگرانی را نداریم که به اسم نظارت هسته‌ای در برنامه نظامی ما دخالت کنند لذا تمامی بررسی‌های لازم انجام شده تا از تمام سوء استفاده‌ها جلوگیری شود.اگر در بحث هسته‌ای یک مقدار محدودیت قبول کردیم در سایر ابعاد هسته‌ای دریای وسیعی روبه‌روی ما باز شده است و امکان همکاری با دیگر کشورها و مراودات و تعاملات علمی هسته‌ای با بسیاری از کشورها فراهم شده است.

عراقچی با بیان اینکه مسیر خوبی را داریم طی می‌کنیم گفت: معتقدم گردنه سخت تاریخی را که رهبر انقلاب فرمودند را به سلامت و حتی با دست پُر طی کردیم اما فراموش نمی‌کنیم که آمریکا همچنان دشمن ما است و‌ به سیاست‌های خبیثانه و بدعهدی خود ادامه می‌دهد.

وی افزود: معتقدم جمهوری اسلامی ایران قدرت برتر منطقه‌ای است لذا نباید توانمندی خود را دست کم بگیریم و امیدوارم با استفاده از دستاوردهای برجام و تقویت توانمندی‌های خود به یک قدرت فرا منطقه‌ای تبدیل شویم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
گویا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
0
3
کاش ایشان با شرکت در یک مناظره با منتقدین به سوال های اذهان عمومی پاسخ می گفت
ناشناس
|
United States of America
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
0
0
یعنی چی جاسوس تو تیم مذاکره کننده مگه میشه مگه داریم عجب وضعیه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین