آفتابنیوز : دکتر نرجس اکبری، با اشاره به علل بوی بد دهان، اظهار کرد: بوی بد دهان عبارت است از بوی ناخوشایندی که هنگام تنفس یا صحبت کردن شخص به مشام میرسد.
به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: از عمده دلایل بوی بد دهان علاوه بر عامل التهاب ایجاد شده در لثهها، عدم رعایت بهداشت دهان و دندانها نیز خواهد بود.
سرپرست دانشکده دندانپزشکی استان، با بیان اینکه بیشترین عامل پوسیدگیهای دندانی و بیمارهای لثه ژنژیویت و پریودنتیت است، افزود: عدم رعایت بهداشت دهان و دندانها، ناراحتیهای دستگاه تنفسی مثل پولیپهای بینی، سینوزیت، عفونتهای دستگاه تنفس فوقانی و ریهها، ناراحتیهای دستگاه گوارش دیورتیکولهای مری یا ناراحتیهای معده از جمله مواردی بوده که در ایجاد بوی بد دهان تاثیرگذار خواهد بود.
اکبری با بیان اینکه برخی از بیماریها نیز تا حدودی در ایجاد بوی بددهان نقش دارند، بیان کرد: بیماریهای سیستمیک مثل دیابت و ناراحتیهای کلیوی، خشکی دهان ناشی از بیماریها مثل سندرم شوگرن یا خشکی دهان در زنان مونوپوز یا یائسه و خشکی دهان ناشی از عوارض دارویی مثل داروهای ضد فشار خون از بیمارهایی بوده که در ایجاد این بوی بد دهان نقش خواهند داشت.
وی یادآور شد: گاهی زخمهای داخل دهانی ناشی از بیماریهای مثل پمفیگوس یا زخم به سایر علل یا سرطانهای ایجاد شده در حفره دهان هم میتوانند در ایجاد بوی بد دهان نقش داشته باشد.
این متخصص دهان و دندان خاطر نشان کرد: برای برطرف کردن بوی بد دهان ابتدا باید عامل ایجاد شده که باعث بوی بد در دهان شده را شناسایی کرد و سپس در جهت درمان اقداماتی انجام داد.