آفتابنیوز : شمارش معکوس آغاز شده است. روز هفتم اکتبر در اسلو برنده امسال جایزه صلح نوبل معرفی خواهد شد. در مجموع برای سال جاری ۳۷۶
شخصیت و نهاد ملی و بینالمللی در فهرست نامزدان دریافت این جایزه قرار گرفتهاند که در تاریخ این جایزه بیسابقه است. کریستیان برگ هارپویکن، رئیس انستیتوی تحقیقات صلح (پریو) در اسلو این امر را نشانهای از افزایش محبوبیت جایزه صلح نوبل دانسته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ خوان سانتوز، رئیس جمهور کلمبیا و تیمولئون خیمنز، رهبر نیروهای انقلابی کلمبیا (فارک) که اخیرا با امضای قرارداد صلح به جنگ داخلی ۵۰ ساله در این کشور پایان دادند از شانس بالایی برای دریافت جایزه برخوردارند.
به گفته هارپویکن، رئیس پریو، خانم سوتلانا گانوشکینا، فعال حقوق بشر و امدادگر پناهجویان نیز از دیگر چهرههای مطرح برای دریافت جایزه است. گانوشکینا، امسال جایزه صلح نوبل آلترناتیو را نیز دریافت کرده است.
هارپویکن، روسای هیاتهای مذاکرهکنندگان ایران و آمریکا در پرونده هستهای، محمدجواد ظریف و جان کری را نیز از دیگر شانسهای دریافت صلح نوبل میداند. نام گروه امدادی "کلاهسفیدها" و ادوارد اسنودن، افشاگر معروف جاسوسیهای گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا در سطح جهان، نیز از دیگر نامهای مطرح در فهرست امسال جایزه صلح نوبل هستند.
خوان سانتوز، رئیس جمهور کلمبیا و تیمولئون خیمنز، رهبر نیروهای انقلابی کلمبیا (فارک) که اخیرا با امضای قرارداد صلح به جنگ داخلی ۵۰ ساله در این کشور پایان دادند از شانس بالایی برای دریافت جایزه برخوردارند
امدادگران در جزایر یونان در دریای اژه که به پناهجویان کمک میرسانند، دنیس موکوگه، پزشکی که در کنگو زنان قربانی تجاوز جنسی را جراحی میکند، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و نیز نادیا مراد از ایزدیهای عراق نیز در زمره نامزدان پرشانس صلح نوبل به شمار میروند.
بنیاد صلح نوبل با پیشنهاد و سرمایه آلفرد نوبل، شیمیدان و صنعتگر سوئدی ایجاد شده است. او که مخترع دینامیت بود، جایزه صلح نوبل را اقدامی برای قدردانی از تلاشها در راستای تفاهم میان ملتها، خلع سلاح و صلح دانسته است. ارزش این جایزه ۸۳۲ هزار یورو است.
جایزه صلح نوبل در گستره بینالمللی عالیترین جایزه برای صلح و حقوق بشر به شمار میرود. در باره برخی از دریافتکنندگان این جایزه بحث و مناقشه زیاد بوده است، از جمله باراک اوباما در سال ۲۰۰۹ و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۲.
براساس گزارش دویچهوله؛ جایزه صلح نوبل هر سال در روز ۱۰ دسامبر، روز جهانی حقوق بشر، در مراسمی ویژه در اسلو به برنده یا برندگان آن اعطا میشود. شیرین عبادی تنها شخصیتی است که از ایران موفق به دریافت این جایزه شده است.
جایزه سال ۲۰۱۵صلح نوبل به "گروه چهارگانه برای دیالوگ" تونس تعلق گرفت که از سال ۲۰۱۱ و پس از سقوط حکومت استبدادی بن علی نقشی عمده در تحکیم روندهای دمکراتیک در این کشور داشت.
جایزه اصلی رو ظریف باید از دست خود مردم ایران بگیره