آفتابنیوز : سرویس اجتماعی- فوفل یا نخل هندی که بیشتر در کتابهای طب سنتی از آن یاد شده است محل رویشاش در هند و جنوب شرق آسیا است.
به گزارش آفتابنیوز؛ مصرف این گیاه اعتیادآور است؛ اعتیادی کشنده که اکنون بسیاری در تایپه پایتخت تایوان با آن دست و پنجه نرم میکنند.
شبکه خبری «سی ان ان» با انتشار گزارشی در اینباره به این موضوع اشاره میکند که دخترانی در تایوان هستند که با پوشیدن لباسهای نیمهعریان و خالکوبی بر روی بدن در انتظار رانندگان کامیون یا مردان سوار بر ماشین هستند. آنان محصولاتی را میفروشند که شاید در ظاهر تصور شود که محصولات مرتبط با مسائل جنسی هستند اما واقعیت آن است که آنان فروشندگان فوفل، ماده اعتیادآوری هستند که در تایوان، هند، میانمار و سایر نقاط آسیا بسیار محبوب است. یک فروشنده زن این ماده گیاهی میگوید: «هر چه زیباتر بهنظر برسید میتواند فوفل بیشتری بفروشید به همین خاطر است که من لباس کوتاه میپوشم».
این شبکه خبری اشاره میکند که فوفل مادهای جویدنی است که به مرور زمان دندانهای فرد مصرفکننده را نابود میکند. این ماده چهارمین ماده روانگردان پر استفاده پس از تنباکو، الکل و نوشیدنیهای کافئیندار با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی است. برگهای فوفل مانند آدامس جویده میشوند. بسیاری از محققان ویژگی محرک این ماده را معادل با برخی از آمفتامینهای صنعتی که در مواد روانگردان مورد استفاده قرار میگیرند دانستهاند.
سی ان ان اشاره میکنند که برخلاف یک فنجان قهوه در روز، جویدن روزانه فوفل میتواند منجر به بروز سرطان دهان در فرد مصرفکننده شود. در تایوان آمار در این باره وحشتناک است: از هر ده مصرف کننده فوفل نه نفر در نهایت به سرطان دهان مبتلا شدهاند.
یک مصرفکننده این ماده میگوید: «وقتی فوفل میجوم میتوانم ساعات طولانی کار کنم این ماده فوقالعاده است»! برای فروش بیشتر فوفلهای با طعمهای مخلف نیز به بازار آمدهاند که طعم شیرین آن محبوبترین است.
سی ان ان اشاره میکند تنها چند ثانیه پس از جویدن این ماده حرارت بدن افزایش مییابد، تعرق بیشتر میشود و ضربان قلب به سرعت بالا میرود و احساس سوزنسوزنشدن در دستها ایجاد میشود. و بزاق دهان نیز بیشتر ترشح میشود. یکی از مصرفکنندگان میگوید که پس از مصرف، اینگونه میدیده که همگان در خیابان به او میخندند و سرتاسر پیادهرو گودال کوچکی پر از مایعی قرمز رنگ مثل خون به نظرش میرسیده است.
هر سال بیش از ۲.۷۰۰ نفر از مردم تایوان به سرطان دهان مبتلا میشوند که بخش عمدهای از آن به دلیل مصرف این ماده محرک و اعتیادآور است. در تایوان بسیاری از کارگران ساختمانی، رانندگانی که مسافتهای دور و طاقتفرسا را میپیماند و ماهیگیران برای افزایش انرژی از فوفل استفاده میکنند. این ماده آنان را گرم نگهداشته و احساس تشنگی را در آنان کاهش میدهد.