کد خبر: ۴۰۱۶۲۲
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۰

قبور نام آوران تخریب نشده/ حرمت شکنی قبور بازی با احساسات مردم است

حفظ حرمت قبور و شان نام آوران، هنرمندان، ورزشکاران و دیگر افرادی که برای ایران و ایرانی افتخار آفرین و خاطره انگیز بوده اند همواره دارای حساسیت بوده و کانون توجه است.
آفتاب‌‌نیوز :
هر از گاهی اخبار یا شایعاتی در مورد رنگ پاشی، اسیدپاشی، تخریب و مخدوش کردن قبور و یا سنگ قبر هنرمندان، قبور نام آوران تخریب نشده/ حرمت شکنی قبور بازی با احساسات مردم استورزشکاران و یا نام آورانی که در قلب مردم جای داشته و مردم به آنان علاقمند هستند و حتی شخصیت های ملی و مذهبی در شبکه های اجتماعی و رسانه ها منتشر می شود و باعث دلخوری و نگرانی مردم مخصوصا بازماندگان این اموات، علاقمندان و دوستداران آنان می شود.

اخیرا نیز شایعاتی مبنی بر رنگ پاشی و مخدوش نمودن سنگ قبور برخی از ورزشکاران از جمله مرحوم غلامحسین مظلومی، بیوک جدیکار و همایون بهزادی در برخی رسانه ها منتشر شده و دل علاقمندان به این ورزشکاران را به درد آورد.

اگر چه سنگ قبر به خودی خود موضوعیتی ندارد اما به عنوان نمادی برای حفظ احترام و شان فرد مدفون شده در خاک است و مخدوش کردن آن به هر نحو به معنای بی احترامی و شکستن حرمت شخص مدفون بوده و نوعی توهین تلقی می شود و برای جامعه، بازماندگان اموات و علاقمندان آن فرد ناخوشایند و غم انگیز است. 

فارغ از احترامی که همه مردگان در نزد زندگان در فرهنگ والای ایرانی داشته سفارشات زیادی در دین مبین اسلام در مورد حفظ حرمت مردگان و قبور مسلمانان شده است به طوریکه امام صادق(ع) فرموده است: «حرمت میت بسان حرمت شخص زنده است».

**احساس میکنم فشار سنگینی به قلبم وارد می شود
به گزارش ایرنا، یکی از علاقمندان مرحوم مظلومی و حجازی در قطعه نام آوران بهشت زهرا(س) به خبرنگار ایرنا می گوید: من از صمیم قلب عاشق غلامحسین مظلومی و ناصر حجازی هستم و زمانی که از طریق فضای در جریان موضوع رنگ پاشی بر روی قبور آنان قرار گرفتم باور نکردم اما وقتی از طریق رسانه های معتبر و خبرگزاری ها در جریان این امر قرار گرفتم بسیار متاثر شدم و احساس فشار سنگینی بر قلب خود کردم و امروز را از محل کار مرخصی گرفتم و به اینجا آمدم تا از نزدیک مطلع شوم.

علی سعیدی با تاکید بر اینکه همه باید حرمت مردگان خود مخصوصا نام آوران و مشاهیر را حفظ کنند ادامه می دهد: امیدوارم شهروندان جایگاه ویژه نام آوران و ورزشکاران را به خوبی درک کنند و با اینگونه کارهای سخیف و زشت با افتخار آفرینان این مرز و بوم برخورد نکنند و دل خانواده و عاشقان این افراد را نرنجانند.

حسن فخرپور نیز که به گفته خودش بعد از شنیدن این خبر با هواپیما از بندرعباس به سمت تهران حرکت کرده است گفت: بلافاصله از فرودگاه به بهشت زهرا(س) آمدم و از اینکه میبینم موضوع مهمی نبوده و رنگ پاشیده شده بر روی چهره ورزشکاران نامی کشور پاک شده است احساس خوبی دارم.

وی گفت: وقتی شنیدم که این اقدام زشت و غیرفرهنگی انجام شده است فورا برای تهران بلیط گرفته و آمدم تا نشان دهم که این ناهنجاری ها برای من و امثال من مهم است و موضوع را ساده انگاری نمی کنیم و برای مردگان خود مخصوصا کسانی که در قلوب مردم جای دارند و مردم با آنان خاطرات دارند ارزش قائل هستیم.

**فرد رنگپاش سریعا متواری شد و نتوانستم او را بگیرم
کارگر قطعه نام آوران بهشت زهرا(س) در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: روز حادثه طبق معمول مشغول آبیاری درختان قطعه نام آوران بودم که ناگهان آقا و خانومی مرا صدا زدند و گفتند یک پیر مرد سنگ قبور رضا احدی، همایون بهزادی، غلام حسین مظلومی، بیوک جدی کار را رنگ آمیزی کرد و رفت.

غلام ابراهیمی با بیان اینکه از دیدن این صحنه متحیر مانده بودم، ادامه داد: سریع رفتم وسایل لازم برای پاک کردن رنگ را بیاورم بخاطر همین موضوع نتوانستم فرد خاطی را ببینم و برخورد کنم.
ابراهیمی با اشاره به اینکه سنگ قبرها اسید پاشی و یا تخریب نشده است، افزود: صورت های عکس های سنگ قبور با رنگ سیاه رنگ آمیزی شده بود و از آنجا که رنگ روی سنگ مرحوم بهزادی خیس بود زود پاک شد ولی بقیه قبور خشک شده بودند.

وی در خصوص امنیت قبور می گویید: اینجا در روزهای وسط هفته بسیار خلوت است و نیروهای امنیتی مانند دژبان ها در حال گشت زنی در کل بهشت زهرا(س) هستند و نمی توانند موردی مراقب قبر خاصی باشند و دوربین ها محل های فرعی و قبور را پوشش نمی دهد.

**کارشناس مذهبی: نبش قبر و بی احترامی به قبور مسلمانان حرام است 
یک کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: اگر نگاه درستی به جامعه داشته باشیم متوجه می شویم که محبت و احترام میان افراد جامعه باید باشد تا ارتباط درستی شکل بگیرد. 
حجت الاسلام سعید اوتارخانی با بیان اینکه حرمت و آبروی افراد در جامعه اسلامی بر اساس آیات قرآن و احادیث بسیار جایگاه ویژه ای دارد افزود: بر اساس روایتی از پیامبر اکرم(ص) خداوند مال، جان و آبروی انسان ها را بسیار محترم شمرده و حرمت بسیاری به آن قائل است.

وی ادامه داد: همان گونه که دین مبین اسلام به زندگی فردی و اجتماعی و روابط میان افراد در جامعه توجه ویژه دارد به همان اندازه هم احترام به جسد و قبور مردگان را مورد توجه قرار می دهد به طوری که اگر فرد مسلمانی بمیرد و کسی را نداشته باشد بر دیگر مسمانان واجب است که جسد وی را غسل، کفن و دفن نمایند. 

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه حرمت و احترام قبور مردگان در اسلام بسیار اهمیت دارد، خاطر نشان کرد: یکی از حرام های شرعی نبش قبر و بی احترامی به قبر مسلمانان است. 

اوتارخانی با اشاره به پدیده نامعقول و زشت رنگ پاشی به قبر نام آوران کشور در عرصه های مختلف عنوان کرد: کلیه آحاد مردم باید برای حفظ احترام قبور مسلمانان نهی از منکر کنند و این عمل زشت و قبیح را محکوم کنند. 

وی ادامه داد: مرحله اول نهی از منکر انزجار قلبی از این پدیده است که به لطف ابزارهای ارتباطی فراهم شده اکثر افراد جامعه این کار ناپسند و غیره دینی و اخلاقی را دیده و مراتب انزجار خود را در فضای مجازی کشور منتشر می کنند.

اوتارخانی افزود: نباید تسویه حساب های شخصی و گروهی، قبور مسلمانان بخصوص نام آوران کشور را تحت تاثیر قرار دهد و موجب ناراحتی خانواده و هواداران ورزشکاران را فراهم نماید. 

** یک روانشناس اجتماعی: انجام کارهای نابهنجار مانند آسیب رسانی به قبور مردگان کار افراد ضد اجتماعی است 

یک کارشناس روان شناس عمومی و اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تمامی انسان ها در درون خود غریزه ای به نام نیاز به دیده شدن دارند گفت: انسان های دوست دارند توسط کارهای به هنجار و خوبی که انجام می دهند در کودکی مورد تحسین پدر و مادر و در بزرگسالی مورد توجه دوستانشان قرار بگیرند. 

وی ادامه داد: اگر فردی در کودکی مورد تحسین والدین خود قرار نگیرد و در بزرگسالی نیز این اتفاق به واسطه رفتار به هنجارشان اتفاق نیافتد، این فرد دست به هر کاری حتی بدترین بزه کاری اجتماعی میزند تا دیده شود نمونه این کارها را می توان قتل های زنجیره ای و گروه های اسید پاش در جامعه برشمرد. 

جهانگیری خاطر نشان کرد: کودکانی با انجام دادن کارهای به هنجار مورد تشویق پدر و مادر خود قرار نمی گیرند بر عکس عمل می کنند و با انجام کار ناهنجاری وجود خود را اعلام می کنند و تنبیه والدین خود را بجای تشویق می پذیرند و دچار نوعی اختلال رفتاری به نام 'اختلال سلوک' می شوند. 

وی با بیان اینکه کودکان 'اختلال سلوک' در بزرگسالی به افراد ضد اجتماعی تبدیل می شوند، اضافه کرد: افراد ضد اجتماعی با انجام دادن کارهای نابهنجار و نامتعارف در جامعه مانند بی احترامی به قبور مردگان و یا با توهین به مقدسات، ارزش ها و باورهای اجتماعی و سایر کارهای نابجا می خواهند نیاز به دیده شدن خود را حتی به قیمت مجازات های اجتماعی مانند زندان ارضاء کنند. 

جهانگیری با اشاره به پدیده زشت رنگ زدن قبور نام آوران کشور توسط فردی خاص، اظهار داشت: این کار چون تخریب اموال عمومی جامعه به صورت مکرر نبوده نمی شود 'وندالیسم' اطلاق کرد و ولی یک عمل نابجا و ناهنجار اجتماعی، اخلاقی، رفتاری و مذهبی توسط فرد و یا افراد ضد اجتماعی است. 

وی در ادامه به انگیزه های فردی که موجب این گونه کارها می شود اشاره کرد و بیان داشت: این قبیل کارها با افراد نام آور و قبورشان می تواند انگیزه شخصی انتقام گیری حتی به واسطه شکست در شرط بندی تیم ورزشی در سال های بسیار دور داشته باشد.

**تلاش می کنیم تا سیستم های نظارتی و حفاظتی مقابر مهم و حساس را تقویت کنیم
معاون فرهنگی اجتماعی و رئیس روابط عمومی سازمان بهشت زهرا(س) در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه فقط یک مورد رنگ پاشی سنگ قبر نام آوران گزارش شده است افزود: تلاش می کنیم تا سیستم های نظارتی و حفاظتی مقابر مهم و حساس را تقویت کنیم.

سعید خال با رد سریالی بودن و سازمان یافته بودن رنگ پاشی بر روی قبور در قطعه نام آوران گفت: از طریق نیروهای انتظامی، دژبان ارتش جمهوری اسلامی، نیروهای داخلی بهشت زهرا(س) و همکاری قضات شهر آفتاب بر امنیت این مقابر نظارت می کنیم اما قرار شده است تا دوربین های مدار بسته نیز نصب و یا تقویت شود.

وی همچنین اسیدپاشی بر روی سنگ های قبور را تکذیب کرد و گفت: فقط یک مورد رنگ پاشی بر سر مزار مرحوم غلامحسین مظلومی به ما گزارش شده است که البته در مورد سوء نیت رنگپاش نیز تردید وجود دارد چرا که برخی علاقمندان به این اشخاص برای ترمیم نوشته های روی قبور اقدام به رنگ پاشی می کنند و پس از خشک شدن اطراف آن را با کاردک می تراشند و ممکن است اینگونه بوده باشد.

خال در عین حال تاکید کرد که با این اقدام نیز که بدون مجوز انجام می شود در صورت مشاهده به شدت برخورد می شود.

وی با بیان اینکه رنگ پاشی، اسید پاشی، شکستن سنگ قبر و مخدوش نمودن آن نوعی ناهنجاری اجتماعی است افزود: حدود یک میلیون و 500 هزار ساکن خاموش در بهشت زهرا(س) وجود دارند که حدود 2 هزار و 500 قبر متعلق به هنرمندان، نام آوران و ورزشکاران است که کنترل تک تک آنان کاری سخت و مشکل است.

خال با بیان اینکه بهشت زهرا(س) مکانی مقدس است که دارای معنویت خاصی برای مردم است افزود: از همه آحاد مردم انتظار می رود که در این مکان مقدس شئونات انسانی و اخلاقی را رعایت کرده و تقدس این مکان را حفظ کنند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین