آفتابنیوز : «عصر ایران» آورده است: مگسهای سفید یا سفید بالکها چند سالی است که به تهران وارد شده است اما همگان انتظار داشتند با شروع آغاز فصل پاییز و شروع سرما این آفتها در شهر کاهش یابند ولی تاکنون این اتفاق نیفتاده است یک حشرهشناس در مورد علت حضور مگسهای سفید در فصل پاییز توضیحاتی را ارائه داد.
علیرضا نادری - حشرهشناس سازمان حفاظت محیط زیست - در گفتوگو با «عصر ایران» در مورد زیاد شدن مگسهای سفید (سفید بالکها) و حضور آنها حتی در فصل پاییز گفت: این حشرات تا زمانی که باران در تهران نیاید حضور خواهند داشت زیرا فقط باران است که میتواند آنها را از روی درختان بشوید.
وی ادامه داد: میزبان اصلی سفید بالکها درختان توت هستند زیرا مطابق با بررسیهای انجام شده 80 درصد آنها در این درختان ساکن بود و حتی در خاک پای درختان نیز حضور دارند و بنابراین تا زمانیکه شاهد ریزش باران در تهران نباشیم باید این حشرات را کماکان در خیابانها ببینیم.
نادری در پاسخ به این پرسش که چرا در فصل تابستان امسال در مقایسه با سال گذشته این حشرات در ابتدا حضور کمی داشتند و به یکباره شاهد افزایش جمعیت آنها بودیم گفت: به دلیل اینکه امسال در فصل بهار شاهد بارندگیهای بسیار خوبی بودیم؛ بنابراین جمعیت این حشرات کاهش داشتند ولی در ادامه با شروع فصل تابستان و آغاز گرما شاهد حضور پررنگ آنها در شهر بودیم.
وی در مورد نوارهایی که بر روی درختان برای کنترل سفید بالکها زده شده و تاثیر آنها گفت: این اقدامات تاثیری در ریشهکن کردن این حشرات ندارند و فقط شاید بتواند کمی وضعیت را کنترل کند.
این حشرهشناس خاطرنشان کرد: در فصل پاییز نیز تا زمانیکه بارندگی در کشور نداشته باشیم باید همچنان شاهد حضور سفید بالکها باشیم.
وی ادامه داد: مطابق بررسیهای انجام شده درختان توت منشاء تجمع سفید بالکها هستند و حجم بسیار زیادی از این آفت در این درختان وجود دارند و با توجه به اینکه در بسیاری از بزرگراهها و خیابانها تعداد این درختان زیاد است خود عامل افزایش جمعیت به شمار میرود.
او ادامه داد: بارندگی و سرما باعث کاهش جمعیت سفید بالکها میشود و حال با استفاده از فرصت سرما باید اقدامات موثری برای از بین بردن آنها که شامل سوزاندن یا دفن کردن شاخههای هرس شده درختان به دلیل از بین بردن زمینههای تخمگذاری سفید بالکها و استفاده از سموم ارگانیک اقدامات لازم انجام شود.