کد خبر: ۴۰۲۲۶۰
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴

نیت هیلاری کلینتون برای حمله هوایی به ایران در سال 2013

در تازه ترین اسناد افشا شده از سوی نهاد ویکی لیکس مستنداتی در باره یک گفتگو میان هیلاری کلینتون و نهاد گلدمن ساچز وجود دارد که طی آن نامزد فعلی حزب دموکرات برای انتخابات آمریکا به صراحت اعلام کرده است که اسرائیل به تنهایی قادر به حمله به ایران نیست و در صورت نزدیک شدن ایران به بمب هسته ای، باید تهران را بمباران کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
مستندات افشا شده در ویکی لیکس نشان می دهد، در سال 2013 در یکسری از گفت وگوهای میان هیلاری کلینتون با مقامات نهاد گلدمن ساچز، وی به صراحت بیان کرده که چنانچه تهران به ساخت بمب هسته ای نزدیک شود، باید حمله نظامی به ایران کرد.

بر این اساس که کلینتون خطاب به مدیر عامل گلدمن ساچز «لیولد بلنکفین» طی کنفرانسی در کارولینای جنوبی در چهارم ژوئن 2013 بیان کرده است، اگر ایران به سمت بمب هسته ای حرکت کند، ایالات متحده باید «بدون جای پایی روی زمین» هزینه را برای ایران به شدت افزایش دهد. این سخنان هیلاری کلینتون دقیقا مربوط به پنج ماه قبل از شروع مذاکراتی است که منجر به تدوین چهارچوب توافق هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی شد.

طی این کنفرانس، بلنکفین بعد از تردید در اینکه با حمله نظامی می توان ایران را از برنامه هسته ای خود منصرف کند، از هیلاری کلینتون می پرسد، چگونه می خواهد بدون دخالت نظامی مستقیم ایران را از تبدیل شدن به یک قدرت هسته ای باز دارد؟

بلنکفین بیان می کند: تصور درگیر شدن در موضوعی مانند حمله نظامی به ایران با پایان نا مشخص و عوارض گسترده تقریبا غیر ممکن است. در نتیجه شما چگونه می خواهید آنها (ایران) را از مسیری که در آن قرار دارند، باز دارید؟

هیلاری کلینتون در پاسخ به این پرسش می گوید: شما کافی است دردی را که اکنون ایران تحمل می کند، نه با اشغال نظامی که با بمباران تأسیسات هسته ای آنها افزایش دهید. منظورم این است که این گزینه مطلوب است و آن گونه که امروز هم معتقدیم نیازی به جای پا و پوتین سربازان روی زمین نیست.

کلینتون در ادامه سخنان خود بیان می کند: ما باید تأسیسات هسته ای ایران را بمباران کنیم. آنها (ایران) به گونه ای رفتار می کنند که گویا هیچ عواقب قابل پیش بینی یا غیر قابل پیش بینی در مورد رفتار آنها وجود ندارد. البته که عواقبی وجود دارد و هم اکنون نیز ما با نظامی سر و کار داریم که محور اصلی تغذیه و حمایت از تروریسم در دنیاست.

در همین کنفرانس هیلاری کلینتون همچنین تصریح کرده است، رژیم اسرائیل به تنهایی و با اتکا به خود، توان نظامی لازم برای حمله به تأسیسات هسته ای ایران را ندارد.

وی بیان کرد: همان طور که می دانید اسرائیل این روند – هسته ای شدن ایران – را برای سال هاست به دقت دنبال می کند. اسرائیل تصور می کند که عقب انداختن برنامه هسته ای ایران حتی برای چند سال ارزش هرگونه اقدامی را دارد و واکنش ایران هر چه باشد قابل جذب و خنثی سازی است؛ اما اسرائیل خود به تنهایی قادر به این کار نیست. ما اکنون سلاحی داریم که کاملا خطرناک است.

هیلاری کلینتون در تشریح این سلاح خطرناک می گوید: این سلاح یک بمب نفوذ کننده است، زیرا اگر شما نتوانید از پوسته و لایه های حفاظتی سختی که روی این سایت ها – سایت های هسته ای ایران – کشیده شده، عبور کرده و به جایی که سانتریفیوژها قرار دارند برسید، نمی توانید برنامه هسته ای ایران را عقب بیندازید. در نتیجه لازم است، از یک بمب با دقت بسیار بالا استفاده کنید.

این اظهارات کلینتون در ماه ژوئن سال 2013 به خوبی نشان دهنده نظریات و افکار وی در مورد برنامه هسته ای ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران است. مستنداتی که اکنون از طریق ویکی لیکس منتشر شده و در ادامه مجموعه گفت وگوهای محرمانه هیلاری کلینتون با اصحاب وال استریت است، از سوی کمپین وی نه تأیید شده و نه تکذیب. 

در مستند دیگری که مربوط به سخنرانی از کلینتون در اکتبر 2013 یعنی تنها یک ماه قبل از رسیدن به توافق بر سر چهارچوب مذاکرات هسته ای است، هیلاری کلینتون ضمن حمایت از رهیافت دیپلماتیک برای حل معضل هسته ای، اشاره کرده است که زیاد به این موضوع خوشبین نیست. وی به صراحت بیان کرده: فکر می کنم رسیدن به یک توافق معتبر با ایران بسیار دشوار است؛ اما باید این را نیز امتحان کرد.

وی همچنین به صراحت بیان کرده که تهران حق غنی سازی اورانیوم را ندارد. وی گفته: تا آنجایی که من از نزدیک رصد کرده و می دانم، ادعای ایرانی ها این است که ما حق غنی سازی اورانیوم را داریم. نه اینطور نیست و به لحاظ اصولی شما حق غنی سازی ندارید... اما این کف مطالبات ایران است و خواهان آن است که به لحاظ بین المللی حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شود.

این اظهارات کلینتون نیز به خوبی نشان دهنده موضع وی در برابر حق غنی سازی هسته ای ایران است. این در حالی است که وی در سال 2011 و در ضمن سوگند و شهادت خود در برابر کمیته امور خارجه سنا و در زمانی که وزارت امور خارجه را بر عهده داشت، تصریح کرده بود، به ایران تحت قیود و شرایط بسیار سخت اجازه غنی سازی خواهد داد؛ اما سه سال بعد به کلی منکر هرگونه حقی برای ایران در خصوص غنی سازی اورانیوم شده است. 

منبع: تابناک
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین