آفتابنیوز : رروز گذشته همان کشورهایی که روسیه را متهم به همکاری با بشار اسد و بمباران مردم سوریه در جنگ حلب کردند و مانع از راه یافتن این کشور به شورای حقوق بشر در دور بعدی شدند، بدون کوچکترین اشاره به جنایات سعودی در کشتار مردم یمن و اشغال و سرکوب مردم بحرین، این کشور را راهی این شورا کردند.
این نمایش سیاسی مفتضح در مجمع عمومی سازمان ملل، نشانه ای روشن از حاکمیت استاندارد دوگانه بر ساز و کارهای سیاسی و حقوق بشری این سازمان و نشانه روشن دیگری بر کارکرد دلارهای نفتی در تصمیم سازی در بالاترین ارکان نظام بین الملل است.
این یک واقعیت است که روسیه در سوریه حضور نظامی دارد. ولی این هم یک واقعیت است که سعودی ها نیز در یمن حضور نظامی دارند و بحرین را به اشغال نظامی خود در اوردند تا از این راه حکومت دست نشانده خود را در آنجا حفظ کنند.
روسیه در سوریه درحال جنگیدن با تروریست های تکفیری است و براساس درخواست رسمی دولت مستقر و قانونی این کشور وارد میدان شده است. دنیا به خوبی از این واقعیت مطلع است که پیروزی تروریست ها در سوریه نه تنها به منطقه بلکه به صلح و امنیت جهانی لطمه وارد می کند و از این رو باید به همه طرف هایی که در این جنگ نابرابر به اسد کمک می کنند تا تروریست ها را نابود کنند ممنون باشند.
اما جنگ دیوانه واری که عربستان سعودی در یمن به راه انداخته علیه مردم این کشور است. برخلاف سوریه، هیچ تروریستی در یمن نیست. برخلاف سوریه مردم یمن بیش از دو سال صبر و تحمل کردند تا روند دموکراتیک در این کشور شکل بگیرد و زمانیکه کارشکنی ها و بدعهدی های نظام عبد ربه منصور عینی شد انقلاب خود را پی گرفتند. آنچه روشن است اینکه سعودی صرفا مردم بینوای یمن اعم از زن و کودک و پیر و جوان را می کشد و یک دولت غیرقانونی که پیش از فرار از کشور رسما کناره گیری کرده و از سوی مردم نامشروع شناخته شده بود را حمایت می کند.
با این همه چه چیز سبب می شود که سعودی که عملا در حال کشتار مردم بی دفاع یمن است در سازمان ملل، ناقض حقوق بشرو متجاوز شناخته نمی شود و به شورای حقوق بشر راه پیدا می کند؟
پاسخ به این سوال بسیار ساده است و نیاز به ارائه تحلیل های پیچیده نیست: پول و رسانه.
پول و رسانه از عربستانِ ناقض حقوق بشر، مدافع حقوق بشر می سازد و این کارکرد حتی در بالاترین نهاد نظام بین الملل نیز کارآیی دارد.
در دنیای امروز حق، آن چیزی است که رسانه های شرکتی و فراملیتی برای جهانیان ترسیم می کنند و سوخت این رسانه ها دلار است که در لابی های پشت پرده در سازکارهای جهانی نیز کارکرد دارد.
عربستان سعودی سوای از اینکه در دو دهه گذشته میلیاردها دلار صرف گسترش رسانه های دیداری و شنیداری و از جمله شبکه های ماهواره ای خود در سراسر جهان کرده است از سوخت رسانی به رسانه های تاثیر گذار جهانی و لابی های موثر در سازکارهای بین المللی نیز غافل نبوده است و اکنون میوه آن سرمایه گذاری ها را می چیند