آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه "نورت وسترن" در یک آزمایش جدید به مطالعه سلولهای ماهیچه موشهای آزمایشگاهی و بررسی ساعت زیستی بدن آنها پرداختند.
در آزمایشهای ابتداییِ آنها در مختل کردن ساعت زیستی، توانایی سلولی برای سوزاندن سوخت های بدن نظیر مواد قندی و چربی به طور ژنتیکی در واکنش به غلظت پایین اکسیژن متوقف شد. سپس آنان دریافتند که سلولهای بدنِ موشها در ابتداییترین ساعاتی که این حیوانات به طور طبیعی بیدار هستند، مواد سوختی بدن به بهترین شکل را مصرف میکنند.
اگرچه موشها حیواناتی شبرو هستند اما محققان معتقدند یافتههای آنان میتواند در انسان هم به کار گرفته شود. اکسیژن و ساعت زیستی داخل سلولهای ماهیچهای در کنار یکدیگر انرژی تولید میکنند و زمان ورزش کردن تعیین میکند که عملکرد آنها به چه میزان با هم هماهنگ است.
دکتر "جوزف باس" نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه نورت وسترن گفت: ظرفیت سلول برای انجام مهمترین عملکرد خود بسته به ساعت روز متفاوت است.
زمانی که فرد ورزش سبک انجام میدهد، سلولها برای تامین انرژی ضروری از اکسیژن بهره میبرند اما هنگامی که میزان ورزش تشدید میشود و اکسیژن کمتری وجود داشته باشد بدن به مواد قندی و سرانجام ذخایر چربی رو میآورد.
این محقق همچنین افزود: زمانی که ساعت زیستی را به لحاظ ژنتیکی تغییر دادیم متوجه شدیم در ماهیچهها یک نوع ناهنجاریهای جدی به وجود میآید.
به گزارش مدیکال دیلی، به گفته محققان هرچند نمیتوان به ورزشکاران توصیه کرد در چه ساعتی باید ورزش کنند اما در آینده شاید بتوان از این یافتهها جهت مطلوب ساختن عملکرد ماهیچهها بهره برد.