آفتابنیوز : به گفته دیپلماتها، انتظار میرود شورای امنیت بدون اظهارنظر بیشتر، گزارش آژانس را تایید کند. نمایندگان چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و ایالات متحده، اعضای دایمی شورای امنیت در یک دیدار محرمانه درباره پیشنویس گزارش به آژانس با یکدیگر به توافق رسیدند.
«وانگ گوانجیا» سفیر چین خطاب به اعضای دایمی شورای امنیت گفت: زمان اقدام سختگیرانه نیست. فکر میکنم این موضع مشترک همه ما باشد.
«آندری دنیسف» سفیر روسیه گفت: در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی فقط به یک قطعنامه دست یافتیم و بس. مراحل بعدی طراحی نشده و یا حتی هنوز بین پنج کشور مورد بررسی قرار نگرفته است.
رویترز گزارش داد، در همین حال، «جک استراو» وزیر امور خارجه انگلیس گفت که تولید سلاح هستهای از سوی ایران الزاما به اقدام نظامی علیه تهران منجر نخواهد شد.
استراو گفت: من معتقدم حتی اگر ایران به آن حد برسد(داشتن توانایی ساخت سلاح هستهای) باز تنها راه جامعه بینالمللی اقدام نظامی نخواهد بود.
استراو گفت: با وجود تمام بدگمانیها، هنوز مدارکی در دست نیست که ثابت کند ایران قصد تولید سلاح هستهای دارد.
وی گفت: من به موضوع کاملا واقفم نه تنها به خاطر تجربهای که در عراق دارم بلکه باید در مورد چیزی که ادعا میکنیم کاملا دقیق و هوشیار باشیم.
در همین حال، اسفندیار رحیم مشایی، معاون رییس جمهور ایران در دیدار از اندونزی گفت که ایران حتی در صورت تهدید به حمله نظامی، برنامه هستهایاش را متوقف نخواهد کرد.
وی گفت: درباره موضوع هستهای ما همیشه در اقداماتمان شفاف عمل کردهایم و تمام برنامههای هستهای ایران صلحآمیز است.
وی همچنین اظهارات این هفته دونالد رامسفلد وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه حمله نظامی به ایران در دستور کار نیست را نادیده گرفته و خیالی دانست.
مشایی گفت: جای تعجب نیست که رامسفلد تهدید به حمله نظامی علیه ایران کند اما چنین تهدیدی واقعی به نظر نمیرسد.
یک روزنامه آلمانی گزارش داد: حسن روحانی مذاکرهکننده ارشد هستهای پیشین ایران به محمود احمدینژاد هشدار داده که بنبست هستهای میتواند منجر به انزوای بینالمللی تهران شود.
روحانی گفته بود ما باید از تمام ابزارهای ملی برای منزوی نشدن استفاده کنیم و صرفا با سر دادن شعار و اتخاذ یک استراتژی ساده نمیتوانیم به اهدافمان برسیم.
همچنین ترکی الفیصل، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده، ضمن انتقاد از برنامه هستهای ایران، سیاست دوگانه آمریکا که موجب افزایش تنش در منطقه شده است را نکوهش کرد.
الفیصل همچنین استفاده از سلاح هستهای را ناپسند دانست.
وی گفت: ایران قصد دارد در کجا از این سلاحها استفاده کند؟ اگر قصد حمله به اسراییل را دارد، پس از آن نیز به فلسطین، سوریه، اردن و عربستان سعودی نیز حمله خواهد کرد.
الفیصل گفت: ارزش داشتن سلاح نابودکنندهای که همه میدانند قصدی برای استفاده از آن وجود ندارد، چقدر است.
وی افزود: بسیاری از مردم معمولی ایران از برنامههای هستهای این کشور حمایت میکنند، بخشی هم به دلیل آنچه آن را سیاست دوگانه آمریکا در منع تکثیر هستهای عنوان میکنند.
وی گفت: ایرانیها در سیاست آمریکا استاندارد دوگانه میبینند. آنها میبینند که دولت آمریکا با کره شمالی مذاکره میکند، با هند توافق صلح هستهای امضا میکند و چشمش را به روی اسراییل که بیشترین سلاح هستهای را در منطقه ما دارد، کاملا میبندد.
رویترز گزارش داد، چین از گفتوگوهای هستهای مقرر در هفته آینده بین ایران و روسیه حمایت کرده است.
«کونگ کوآن» سخنگوی وزیر امور خارجه چین در این باره گفت: امیدواریم این دعوت روسیه از ایران برای برگزاری گفتوگو در 16 فوریه درباره مشارکت در یک مرکز بینالمللی غنیسازی اورانیوم به نقض یا تمایل به نقض بنبست کنونی در موضوع هستهای ایران شود.
کونگ درباره اینکه آیا پکن در این دیدار شرکت خواهد کرد یا نه، چیزی نگفت.