آفتابنیوز : به گزارش ایرنا، 'سیوانکا دانا پالا ' که در راس هیاتی به منظور بررسی شرایط و امکانات پناهندگان تبعه افغانستان و عراق به اصفهان سفر کرده است، سه شنبه شب دردیدار با استاندار اصفهان افزود: سال گذشته جمهوری اسلامی ایران 52 میلیون دلار برای کمک به پناهندگان هزینه کرد درحالی که میزان کمک جامعه جهانی به این پناهندگان تنها هشت میلیون دلار بود.
وی ادامه داد: ایران سه میلیون پناهنده را پذیرا شده که تامین امکانات برای این تعداد پناهنده بسیار دشوار است.
وی تصریح کرد: در اختیار قرار دادن امکانات و پذیرش این شمار از پناهجویان و مهاجرانی که به اجبار محل سکونت خود را ترک کرده اند، چالش هایی را به دنبال دارد اما جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان افغان و عراقی به خوبی میزبانی کرده است.
وی با اشاره به درگیری های منطقه و بحران سوریه گفت: شرایط سوریه و سیل مهاجران و پناهندگان سوری به کشورهای اروپایی، توجه جامعه جهانی برای کمک به پناهندگان را به خود جلب کرد و موجب شد تا سمینارهای بزرگی در کشورها از جمله آمریکا برای کمک به مهاجران و پناهندگان برگزار شود.
داناپالا با بیان اینکه کمک به پناهجویان و مهاجران یک مسئولیت بین المللی است، اضافه کرد: یکی از نتایج این سمینارها این بود که جامعه جهانی یکبار دیگر با پناهجویان و پناهندگان ابراز همدردی و به کشورهایی که میزبان این پناهجویان و پناهندگان می شوند، کمک کنند.
استانداراصفهان نیز دراین دیدار با اشاره به اینکه 15 درصد پناهندگان ساکن ایران در این استان زندگی می کنند، افزود: 120 هزار پناهنده افغان و عراقی در اصفهان زندگی می کنند که معادل این تعداد نیز پناهندگان غیر قانونی در اصفهان حضور دارند.
رسول زرگرپور با اشاره به اینکه استان اصفهان با محدودیت مراکز آموزشی مواجه است، گفت: بیش از پنج هزار دانش آموز پناهنده در این استان تحصیل می کنند و 160 مدرسه 10 کلاسه در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی افزود: به رغم کمبود تخت های بیمارستانی، تعدادی از تخت های بیمارستانی استان اصفهان در اختیار پناهندگان افغان و عراقی قرار گرفته و آنها همانند سایر شهروندان از خدمات درمانی استفاده می کنند.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در این استان 3 درصد نسبت به میانگین کشوری بالاتر است، گفت:با وجود آنکه ایجاد فرصت های شغلی برای مسئولان استان اصفهان بسیار مهم است اما مجوز اشتغال برای سه هزار پناهنده در این استان صادر شده است.
وی اظهارکرد: آموزه های دینی و دستورات رهبر انقلاب اسلامی به ما اجازه نمی دهد برای پناهندگان محدودیت قائل شویم و همواره ارائه خدمات به آنها را ادامه داده ایم.
زرگرپور برقراری ثبات سیاسی و امنیت در کشورهای منطقه را تنها راه حل مشکلات پناهندگان بیان کرد و افزود: کشورهای اروپایی باید کمک کنند تا امنیت در کشورهای پناهندگان هرچه زودتر برقرار و شرایط بازگشت برای پناهندگان مهیا شود.
وی همچنین خواستار کمک به میزبانان پناهندگان از سوی مجامع بین المللی شد و گفت: کمک به کشورهای میزبان موجب می شود تا خدمات بهتری به پناهندگان ارائه شود و امیدوارم سفیران اروپایی در کشورهای میزبان پناهجویان و پناهندگان در این راستا اقدام کنند.
هیاتی متشکل از سفرای استرالیا، هند، ژاپن، سوئد، ترکیه ، انگلستان و افغانستان به ریاست ' سیوانکا دناپالا ' رئیس دفتر کمیساریای عالی پناهندگان در تهران روز گذشته به منظور بررسی وضعیت پناهندگان وارد اصفهان شدند.
این هیات قراراست امروز در سفر به کاشان ضمن بازدید از مراکز فرهنگی و تاریخی این شهر، امکانات و وضعیت زندگی پناهندگان را ارزیابی کنند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان درسال 1950 توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد تأسیس شد؛ این کمیساریا موظف است حرکت های بین المللی را در جهت حمایت جهانی از پناهندگان و سایر اشخاص تحت حمایت این آژانس و حل مشکلات آنان، هماهنگ و هدایت کند.