آفتابنیوز : روزنامه الرایه قطر در گزارشی از برلین درمورد این نشست امنیت گزارش جالبی را به چاپ رساند که بخش های از آن در پی می آید:
کنفرانس امنیتی مونیخ طی چند سال گذشته صحنه ای برای نشان دادن اختلافات موجود بین کشورهای هم پیمان غربی به رهبری آمریکا محسوب می شد .
همچنان خاطرات مشاجره ای که بین یوشکا فیشر وزیر خارجه وقت آلمان ودونالد رامسفیلد وزیر دفاع آمریکا چندی قبل از اغاز حمله آمریکا به عراق در سال 2003 در اذهان ناظران نقش دارد.
فیشر در آن زمان نسبت به اطلاعاتی که آمریکا علیه عراق منتشر می کرد واین کشور را به در اختیار داشتن سلاح های کشتار جمعی متهم می کرد ابراز شک وتردید می کرد.
حملات گسترده فیشر در آن زمان واین جمله وی که نمی تواند با این دلایل به شهروندان آلمانی بقبولاند که این جنگ مشروع وقانونی است باعث شد تا رامسفیلد در آن زمان آرزو کند که ای کاش در جای دیگری از این کره خاکی به جز هتل "بایریشر هوف" که این کنفرانس سالانه در آن برگزار می شود ، باشد.
اروپاییان به حضور رامسفیلد به صورت فیلی که در یک مغازه چینی آلات حرکت می کند ، عادت کرده اند ، او به طور اعم سعی دارد مواضع غر را در مقابله با ایران همسو حفظ کند در سخنان خود در این کنفرانس هم تاکید کرد : باید مرحله جدیدی از تاریخ آزادی را ورق بزنیم ، وقت آن فرا رسیده است که با همدیگر فعالیت کنیم زیرا دیگر یک کشور نمی تواند بدون همکاری کشورهای دیگر در جنگ با ترویسم پیروز باشد.
از اینرو است که رامسفیلد خواهان تبدیل شدن پیمان آتلانتیک شمالی ناتو به یک قدرت نظامی مشترک بین دو طرف آتلانتیک است.
وزیر دفاع جنجالی آمریکا افزود : آنچه که به جنگ علیه تروریسم شهرت یافته امروز به جنگی طولانی مدت تبدیل شده است که باید طرف های ناتو پایبندی خود را به همکاری هرچه بیشتر نشن دهند همانگونه که در زمان جنگ سرد این همکاری به وضوح دیده شد وغرب توانست با این همبستگی جنگ سرد را به سود خود پایان دهد.
در 42 دوره از کنفرانس امنیتی مونیخ که در دوره های اول یک کنفرانس غیر رسمی بین مسئولین نظامی آلمانی وخبرنگاران بود اما طی چند سال اخیر به مرکزی برای بحث وبررسی مسایل امنیتی توسط وزرای دفاع وکارشناسان امنیتی ده ها کشور جهان تبدیل شده بحران ایران ونزاع حاکم در مورد برنامه های هسته ای این کشور را مورد بحث وبررسی قرار داد.
از اینرو می توان گفت که اختلاف نظرها کاملا برنامه ریزی شده بود. سال گذشته دولت گرهارد شرودر اعتماد مردم آلمان را به خود از دست داد وآنجلا مرکل بعنوان اولین زن تاریخ آلمان صدر اعظم این کشور شد ، مرکل بعنوان رهبر حزب دمکرات مسیحی محافظه کار این کشور گسترش روابط با آمریکا را بعنوان یکی از وعده های انتخاباتی خود در دستور کار خویش قرار داد بخصوص که این روابط در زمان شرودر بشدت ضربه دیده بود. واختلاف نظرهایی بین وی وجورج بوش رئیس جمهور آمریکا در مورد مسایلی همچون حمله به عراق بروز کرد.
به طور اصولی مرکل مخالفتی با حمله به عراق ندارد بلکه حتی از شرودر به دلیل عدم حضور در سنگر بوش انتقاد کرد.
البته رای دهندگان آلمانی شرودر را به دلیل سیاست های خارجی اش تنبیه نکرده اند بلکه ناتوانی وی در سیاست های داخلی باعث این کار شد.
اولین سفر خارجی مرکل به واشینگتن بود ، بعد از آن عازم مسکو شد تا اسرائیل سومین ایستگاه سفر خارجی اش باشد.
از سخنان مرکل این نتیجه به دست می آید که سعی دارد آلمان را بار دیگر به صف کشورهای راستگرای غربی بازگرداند .
مرکل در کنفرانس امنیتی مونیخ بشدت به ایران حمله کرد واز واژه های شدیدی استفاده کرد.
وی گفت : در اوایل دهه سی کشورهای دیگر با شدت عمل با آلمان نازی برخورد نکردند ، پس جامعه جهانی موظف است تا در مقابله با ایران از خود همبستگی نشان دهد وبا شفافیت ووضوح کاملی به ایران بگویند که چه باید بکند وچه نباید بکند.
این سخنان باعث شد تا عباس عرقچی معاون وزیر خارجه ایران به آن واکنش نشان داده ودر همان زمان مشاجره ای لفظی بین مرکل ومعاون وزیر خارجه ایران به وقوع بپیوندد.
ساعاتی بعد هم یک سخنگوی ایرانی تاکید کرد خانم مرکل که دچار خودشیفتگی شده است بهتر است ابتدا به آنچه که می خواهد بگوید فکر کند.
آخرین مسئول آلمانی که به آمریکا نسبت به حمله به ایران هشدار داد شرودر بود او این سخنان را مدت کوتاهی پیش از شکست در انتخابات اعلام کرد.
امروز آلمان جدیدی تحت حاکمیت مرکل قرار دارد ، این دختر کشیشی که در آلمان شرقی زندگی کرد واز 15 سال پش وارد صحنه سیاسی شده لهجه سیاسی کاملا مغایر با آنچه که در دوره شرودر شاهد آن بودیم دارد.
او در آمریکا در مورد جنگ عراق هیچ نگفت ، در مسکو با مخالفان پوتین دیدار کرد ، ودر اسرائیل هم حماس را تهدید به توقف کمک های مالی آلمان واروپا در صورت عدم برسمیت شناختن اسرائیل کرد.
بر خلاف سالهای گذشته حاضران آمریکایی این کنفرانس احساس خرسندی کردند واز آنچه که از زبان مرکل شنیدند خوشحال شدند.
الیوت کوهن کارشناس سیاسی آمریکایی در این رابطه گفت : این احساس را دارد که تشنجی که بین آمریکا واروپا به دلیل جنگ عراق به وجود آمده بود کاملا بر طرف شده است ، این مسئله را به راحتی می توان از سخنان مرکل دریافت ، زیرا سخنانش کاملا با سخنان صدر اعظم سابق آلمان مغایرت دارد.
مرکل آمادگی کشرش را برای به عهده گرفتن مسئولیت هایی خارج از چارچوب ناتو اعلام وخواهان افزایش نقش سیاسی این پیمان نظامی غربی شد ، وی از ناتو خواست تا در منطقه که مناقشات سیاسی در مورد نزاع های جدید وجود دارد حضور داشته باشد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است :
اگر جنگ های لفظی بین غرب واسرائیل از یک سو وایران از سوی دیگر نبود دستور کار کنفرانس امنیتی مونیخ تنها به موضوع روابط دو طرف آتلانتیک وادامه اصلاح امور بین آنها پس از بحرانی که در جریان جنگ عراق شاهد آن بودیم ، ختم می شد.
اما یک هیئت ایرانی بلند پایه متشکل از پنج نفر خواستار مشارکت در این کنفرانس شد.
این در خواست تنها چند روز پیش از مراسم افتتاحیه بود.
این مسئله تشنج را بالا برد احتمال بروز رویارویی بین هیئت ایرانی پس از انتشار خبر ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت برای بررسی هم بیشتر شد.
این یک تشنج آفرینی غربی بود زیرا ایرانی ها معتقدند آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت فشار واشینگتن چنین تصمیمی گرفته است.
همچنین در حاشیه این اجلاس هم خبر تصمیم ایران برای از سر گیری برنامه غنی سازی اورانیوم در واکنش به حرکت تحریک آمیز آژانس بین المللی انرژی اتمی هم منتشر شد.
اینگونه بود که کنفرانس مونیخ به یک نشست غیر رسمی برای مناقشه بحران جدید بین ایران وغرب تبدیل شد.
به اعتقاد "ورنر فایدنفیلد" کارشناس سیاسی معروف آلمانی این گام ایران یک هدف بیشتر نداشت وآن اینکه ثابت کند که اعتماد به نفس کافی دارد.
به اعتقاد این کارشناس آلمانی ایران حتی پای از این هم فراتر خواهد گذارد اما به هر شکل طرف های منازعه دست آخر مجبور خواهند شد راه حلی بیابند که آبروی ایران حفظ شود ، در حالیکه غرب آخرین راهکارش برای مجبور کردن ایران به عقب نشینی حمله نظامی خواهد بود ، اما این راه کار نتایج نگران کننده ای برای غرب خواهد داشت زیرا ایران عراق نیست.
مرکل در سخنان خود از سرگیری فعالیت های غنی سازی اورانیوم توسط ایران را به باد انتقاد گرفت ودر حضور معاون وزیر خارجه ایران آنرا زیر پا گذاشتن خطوط قرمز توصیف کرد.
صدر اعظم آلمان در ادامه انتقادات خود سپس محمود احمدی نژاد را به دلیل تهدید به محو اسرائیل مورد انتقاد قرار داد وتاکید کرد که بعنوان صدر اعظم آلمان کشوری که در قبال اسرائیل مسئولیت دارد نمی تواند سخنان احمدی نژاد را تحمل کند واز امروز دیگر با ایران با تسامح رفتار نخواهد کرد.
این سخنان باعث شد تا حاضران به این تصور برسند که غرب خود را برای انجام عملیات نظامی علیه ایران آماده می کند ، بخصوص که مرکل تلاش ایران برای دستیابی به موشک هایی با کلاهک هسته ای را با توان نظامی المان نازی در دهه 30 مقایسه کرد.
به اعتقاد فایدنفیلد مرکل حمله نظامی را دور از ذهن نمی داند زیرا از اگر چنین قصدی نداشت چنین واژه های را علیه ایران به کار نمی برد.
مرکل ادامه داد : ما اکنون به راه ادامه می دهیم ومی دانیم که ایران توانایی تغییر رویکرد خود را در هر لحظه دارد ، شاید نماینده ایران در این کنفرانس بتواند به ما در این رابطه کمک کند.
پس از سخنان مرکل عباس عرقچی رئیس هیئت ایران ومعاون وزیر امور خارجه ایران ایستاد وآمادگی خود را برای پاسخ دادن به این سخنان اعلام کرد ، این آمادگی برای حضار تعجب آور بود زیرا معمولا ایرانی ها در این شرایط سکوت را انتخاب می کردند.
ابتدا عرقچی سعی کرد جو سالن را تغییر بدهد ، او گفت از مرکل به دلیل سخنرانی اش تشکر می کنم البته به جز سخنانی که در مورد ایران ایراد کرد.
وی افزود : ایران هرگز به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست ، واز منع انتشار این سلاح حمایت می کند ،ایران تلاشی برای دستیابی به سلاح هسته ای نداشته است ، بلکه تلاش تهران صرفا برنامه ها وتحقیقات صلح آمیز را مد نظر خود دارد. پس چرا خانم مرکل معتقد است که ما خطوط قرمز را زیر پا گذارده ایم ؟
پس از این مقدمه نماینده ایران حمله ای در لفافه علیه فرانسه واسرائیل انجام داد وگفت : چرا خانم مرکل اروپا را در معرض تهدید می بیند اما نمی بیند که ایران مورد تهدید قرار گرفته است.
ایران با سه سال با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کرد سپس هم با دست خالی از آنجا خارج شد.
پس از این سخنان رامسفیلد نیز ایران را به حمایت از تروریسم در جهان متهم کرد .
ناظران سیاسی که جریان سخنرانی های این اجلاس را پیگیری کردند متوجه شدند منازعه غرب با ایران وارد مرحله حساسی شده است.