کد خبر: ۴۱۳۵۶۳
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲
موسسه اعتبارسنجی «مودی» مطرح کرد

چالش‌های پیش‌روی تحقق بودجه سال 96؛ سیاست‌های ترامپ و قیمت نفت

بودجه ایران همواره یک نقطه تعادلی را هدف قرار داده است اما درآمد از سال ۲۰۱۲ میلادی به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و اخیرا به دلیل کاهش قیمت نفت کم‌تر از سطح انتظار دولت بوده است.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس اقتصادی- موسسه اعتبارسنجی «مودی» با انتشار گزارشی اشاره کرده است که ریاست جمهوری دونالد ترامپ در امریکا و عدم قطعیت ایجاد شده به دنبال پیروزی او در انتخابات اخیر از سویی و فشار بر روی قیمت نفت می‌تواند در مسیر تحقق اهداف تعیین‌شده در دولت روحانی موانع و چالش‌هایی را ایجاد کند. 

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ «یونایتد پرس» امریکا با انتشار گزارشی درباره ارزیابی تازه مودی از بودجه ایران می‌نویسد: «اقتصاد ایران دارای پتانسیل رشد است اما نامشخص‌بودن قیمت نفت و نوسانات آن و هم‌چنین معلوم نبودن سیاست امریکا در قبال ایران ابهامات زیادی را ایجاد کرده‌اند. مودی در این‌باره اشاره کرده است که تا پیش از این گمان می‌شد که برنامه‌های ایران در دوران پسا‌تحریم به رشد اقتصادی در آن کشور منجر خواهند شد اما موضوع ریاست جمهوری ترامپ و مسئله قیمت نفت این موضوع را در هاله‌ای ابهام فرو برده است.» 

چالش‌های پیش‌روی تحقق بودجه سال 96؛ سیاست‌های ترامپ و قیمت نفت

در بخشی از این گزارش آمده است: «ایران در ژانویه گذشته مشوق اقتصادی پس از توافق هسته‌ای چند‌جانبه در سال ۲۰۱۵ میلادی دریافت کرد. تحریم‌های اعمال شده از سوی اتحادیه اروپا نیز لغو شدند و دولت امریکا نیز بخشی از تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرد. دولت ایران نیز گزارش رشد اقتصادی خود را ارائه داد. هر‌چند لغو تحریم‌ها به معنای صادرات بیشتر نفت ایران در بازارهای بین‌المللی است با این حال، دولت ایران قصد دارد تا از وابستگی اقتصاد خود به درآمدهای نفتی بکاهد». مودی در این گزارش اشاره می‌کند که همین امر سبب شده تا اقتصاد ایران متنوع‌تر از دیگر صادرکنندگان نفتی در مطقه خاورمیانه باشد. 

این نهاد ارزیابی می‌افزاید: «حسن روحانی رییس‌جمهوری ایران هفته گذشته بودجه حدودا ۳۳۸ میلیارد دلاری را برای سال آینده ارائه کرد که برپایه افزایش ۵۰ درصدی درآمد نفتی ایران و محاسبه قیمت نفت بشکه‌ای ۵۰ دلاری بسته شده است. قیمت نفت برنت اخیرا به ۵۳ دلار رسیده است. ایران طبق شرایط توافق میان تولید‌کنندگان اوپک می‌تواند به تدریج سهم خود در بازار را بدست آورد با این حال، انتظار می‌رود که سایر تولید‌کنندگان خواستار کاهش تولید باشند. روحانی اظهار کرده بود که این بدان معناست که ایران می‌تواند نفت خود را به مشتریان بیشتری بفروشد.» 

مودی اما اشاره می‌کند که مخاطرات اقتصادی ایران وابسته به تحریم‌هاست چرا که واشنگتن به‌تازگی تمدید تحریم‌ها علیه ایران را تصویب کرد. یونایتد پرس می‌نویسد: «در صورتی که ترامپ تصمیم بگیرد تحریم‌های شدیدتری علیه ایران وضع شوند این موضوع امکان‌پذیر خواهد بود. 

مودی اشاره می‌کند که هنوز هم بخش مهمی از اتکای اقتصاد ایران به نفت است و برای دولت دسترسی به سیستم‌های پرداخت بین‌المللی برای دریافت پول از خریداران نفتی اهمیت دارد. مودی در پایان گزارش خود اشاره می‌کند که بودجه ایران همواره یک نقطه تعادلی را هدف قرار داده است اما درآمد از سال ۲۰۱۲ میلادی به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و اخیرا به دلیل کاهش قیمت نفت کم‌تر از سطح انتظار دولت بوده است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین