آفتابنیوز : علی ربانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: کودکانی که استعداد چاقی دارند، اغلب مستعد دیابت نوع دو هستند به
همین منظور طبق آمارها دیابت نوع دو در کودکان شایع تر است.
وی با بیان اینکه 10درصد از جمعیت حدود پنج میلیون بیمار دیابتی در کشور را کودکان تشکیل می دهند، اظهار داشت: چاقی کودکان را مستعد بیماری دیابت می کند، به همین منظور خانواده ها باید برای جلوگیری از چاقی کودکان، از خوراندن غذاهای متفاوت به ویژه فست فودها اجتناب کنند.
وی ادامه داد: ریسک دیابت برای کسانی که ژن آن را دارند بیشتر است و براساس آمار، برخی از کودکان که شیر گاو مصرف می کنند ریسک بیشتری در ابتلای به بیماری دیابت را دارند.
ربانی اضافه کرد: تعدادی از کودکان ژن هایی دارند که شانس دیابت در آنها بیشتر است اگر رعایت موارد زندگی سالم و تغذیه را داشته باشند شانس ابتلا به دیابت در آنها کمتر می شود.
وی ادامه داد: چاقی و کم تحرکی به عنوان 2 عامل مهم در ابتلای کودکان به دیابت است، چرا که اکنون یکی از معضلات کشور نیز چاق شدن بیش از اندازه برخی از کودکان است.
رئیس انجمن غدد اطفال ایران گفت: همه جای دنیا به دلیل تغییرات شیوه زندگی و تغذیه دیابت رو به افزایش است و اکنون 10 تا 12 درصد دیابتی ها مربوط به دیابت نوع یک هستند.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل بروز دیابت نوع یک سلول های بتای لوزالمعده که مولد انسولین در بدن است تخریب می شود و زمانی که 70 تا 80 درصد این سلول ها از این برود، آنوقت، علامت هایی از بیماری در بدن انسان مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه بیمار در دیابت نوع یک می بایست از ابتدا انسولین تزریق کند، افزود: بیماران دیابت نوع 2 از بیماری خود کمتر مطلع می شوند و بهترین روش شناخت این بیماری غربالگری است البته پیشگیری نیز حائز اهمیت است.
ربانی تصریح کرد: افراد به ویژه کودکان باید به تناسب سن و میزان تحرکی که دارند، کالری از موادغذایی دریافت کنند چرا که کالری اضافه در بدن منجر به چاقی می شود و چاقی بیش از اندازه نیز یکی از راه های ابتلای به بیماری دیابت است.
رئیس انجمن غدد اطفال ایران خاطرنشان کرد: متاسفانه زیاد خوراندن مواد غذایی به کودکان به عنوان یک مساله روتین برای خانواده ها تبدیل شده است که باید خانواده ها از این موضوع جلوگیری کنند.
ربانی افزود: دیابت یک نوع بیماری وقت گیر برای خانواده و پزشک است، در این راستا باید موضوع مراقبت و دقت در اقدامات مورد نیاز بسیار مورد توجه خانواده ها باشد چرا که در کنترل بیماری دیابت متاسفانه این دو سطح جدی گرفته نمی شود.
وی ادامه داد: مردم دیابت را خیلی ساده می گیرند شاید یکی از بدی های دیابت این است که در بدن انسان درد ایجاد نمی کند و چون درد ایجاد نمی شود مردم توجه لازم به آن را ندارند و همین موضوع مشکل ساز است.
ربانی با بیان اینکه آماری از قطع عضو در کشور وجود ندارد، گفت: یکی از عوارض بد دیابت این است که منجر به قطع عضو می شود و وقتی که دیابت طولانی مدت است، به علت کاهش خون رسانی اعصاب محیطی و رگ ها آسیب می بینند و اگر عفونت کند، شانس بهبودی نیست و مجبورند آن را قطع کنند.
رئیس انجمن غدد اطفال ایران با بیان اینکه در بیماری دیابت کلیه ها و قلب نیز درگیر می شود، افزود: دیابت «ام الامراض» است و باید خانواده ها برای پیشگیری از این بیماری اقدام جدی انجام دهند.