آفتابنیوز : سرویس فرهنگی-سایت «المانیتور» با انتشار گزارشی در اینباره اشاره میکند که این فیلم در مناطق روستیایی ایبریا و با بازی زوج هنری ساخته میشود که هر دو اسپانیاییزبان هستند. عنوان فیلم هنوز مشخص نشده است و دومین تولید فرهادی در خارج از ایران است. در سال ۲۰۱۳ میلادی او فیلم گذشته را در فرانسه فیلمبرداری کرد. در آن فیلم «برنیس بجو» ستاره فرانسوی آرانتینی بازی میکرد که بعدا جایزه بهترین بازیگر را در جشنواره فیلم کن بدلیل ایفای نقش اش از آن خود کرد.
به گزارش آفتابنیوز؛ این سایت در ادامه مینویسد: «در سال ۲۰۱۰ میلادی «ژولیت بینوش» بازیگر فرانسوی برنده حایزه برای ایفای نفشی در فیلم دیگری ساخته توسط یک کارگردان ایرانی بود. او به دلیل ایفای نقش در «کپی برابر اصل» در ایتالیا به کارگردانی «عباس کیارستمی» که در جولای سال ۲۰۱۶ میلادی درگذشت و نخستین فیلم ساخته شده او در خارج از ایران بود برنده جایزه شد.
کیارستمی در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز فیلم «مثل یک عاشق» را در ژاپن ساخت. هنگامی که در مه آن سال توسط یک خبرنگار ایرانی مورد این پرسش قرار گرفت که چرا در کشور خود فیلم نمیسازد او پاسخ داد که اگر درخواست مجوز برای ساخت فیلم در ایران را ارائه دهد نهادهای مسئول به راحتی به او مجوز میدهند اما هیچ تضمینی وجود دارد که این مجوز شش ماه پس از آن نیز معتبر باشد و یا در زمان آماده کردن فیلم، پایبندیای به آن وجود داشته باشد. او گفت که نمیتواند به خود اجازه دهد که سرمایه سرمایهگذاران را به مخاطره اندازد. او گفت در نتیجه مادامی که مجوز معنای واقعی خود را نداشته باشد در ایران فیلم نخواهد ساخت.»
این سایت در ادامه اشاره میکند که بسیاری از کارگردانان توانستهاند از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز ساخت فیلم را دریافت کنند اما در مراحل بعد غربالگری با موانع زیادی مواجه شدهاند که برای تهیهکنندگان فیلمها به معنای به خطرافتادن سرمایهگذاریشان بوده است.
ابوالفضل جلیلی کارگردان به المانیتور میگوید که پس از انقلاب او در زمره اولین کسانی بود که برای ساخت یک فیلم به فرانسه دعوت شد. زمانی که او از تهیه کننده علت دعوت را پرسیده بود او گفته بود دلیل انتخاب قصد ساخت فیلمی برای نسل جوان بود و از آنجایی که او در این زمینه کار کرده بود و فرانسویها فیلمهای او را دیده بودند فکر میکردند که فیلمهایش میتوانند تاثیرگذاری بیشتری نسبت به سایر کارگردانها داشته باشند».
جلیلی میگوید ۱۵ فیلم در ایران ساخته که همگی پروانه تولید داشتهاند با این حال، موفق به دریافت مجوز برای اکران عمومی نشدند. در سال ۱۹۹۹ میلادی او و ناصر تقوایی دیگر کارگردان ایرانی و محسن مخملباف نامزدهای دریافت جایزه نحل طلا برای فیلمشان تحت عنوان «قصه های کیش» شدند».
جلیلی در ادامه اشاره میکند که او مشتاق تولید فیلم در خارج از ایران بوده است؛ نه تنها بدانخاطر که کارش در خارج از کشور به نمایش در میآمد بلکه دوست داشت تجربیات تازهای را در جهان خارج از ایران بدست آورد. او میگوید که فکر میکند تصمیم کیارستمی و فرهادی کاملا درست بود. با این حال، او معتقد است که کارگردانی فیلم در خارج از کشور میتواند برای سینماگران ایرانی خطرناک نیز باشد چرا که آنان در ابتدا درک کاملی از فرهنگ کشورهای دیگر ندارند. او میگوید کیارستمی بسیار با احتیاط این کار را انجام داد. فرهادی نیز «گذشته» را در فرانسه با بازیگران ایرانی ساخت و در واقع میتوان گفت که یک فیلم ایرانی را در فرانسه کارگردانی کرد».
جلیلی در ادامه اشاره میکند که فرهادی در خارج از ایران در حال حاضر با تهیهکنندگانی قوی در حال کار است و بهترین امکانات و خدماتی دسترسی دارد که در ایران به آن دسترسی نداشت.
المانیتور در ادامه اشاره میکند که یکی دیگر از محدودیتها و موانع برای بازیگران زن در سینما ایران است و فرهادی اکنون میتواند در خارج از ایران راحتتر بازیگرانش را انتخاب کند که پنه لوپه کروز نیز در زمره آنهاست.
این سایت در ادامه اشاره میکند که فرهادی در جریان کنفرانس مطبوعاتی برای فیلم گذشته در جشنواره فیلم کن در مه سال ۲۰۱۳ میلادی از تجربه کاری خود در محیطی آزاد در اروپا به مدت دو سال گفت او اظهار کرد که در آنجا نیز آزادی کامل نداشته است اما محدودیتی سنگین را حس نمیکرده است. او میگوید که در آنجا بیشتر محدودیتها مالی و فشارهای وارده از سوی تهیه کننده بودند».