آفتابنیوز : سرویس اجتماعی- سال ۲۰۱۶ میلادی پر بود از تصاویر جعلی و تغییر یافته از طریق نرمافزار فتوشاپ؛ تصاویری که باعث شد برخی که تعدادشان کم هم نبود، فریب بخورند و عکسها را واقعی قلمداد کنند.
به گزارش آفتابنیوز؛ در ادامه به برخی از این تصاویر جعلی پرداخته میشود:
مار هفتسر
این تصویری از یک مار در آمریکای مرکزی بود. منتشرکنندگان آن به همراه این عکس نوشته بودند خدا ما را نجات دهد این مار هفت سر در هندوراس پیدا شده است و کتاب مقدس (انجیل) از یک مار با هفت سر سخن گفته بود. خداوند بر ما رحمت عطا کند. این در حالی بود که این تصویر حاصل دستکاری با فتوشاپ بود و مار هفتسری در کار نبود.
ولادیمیر پوتین سوار بر خرس
ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه به دلیل اسبسواریهای بیانتهایش در طول تعطیلات معروف است. عکسی از او در جنوب سیبری مربوط به سال ۲۰۰۹ میلادی در حال اسبسواری منتشر شده بود. با این حال، انتشاردهندگان عکس با دستکاری در آن به جای اسب یک خرس قرار داده بودند!
ماهی مرکب غولپیکر
ماهی مرکب یکی از بیمهرگان ساکن دریاست که از آن به عنوان ماهی مرکب یاد میشود؛ چرا که در زمان احساس خطر، مادهای چون مرکب مشکی از خود را در آب پخش میکند. امسال تصویری فتوشاپی از یک ماهی مرکب غولپیکر و وحشتناک در ساحل سانتا مونیکا در کالیفرنیا منتشر شد با این حال مشخص شد که این عکس جعلی بوده است و عکس واقعی یک نهنگ مرده در ساحل شیلی در سال ۲۰۱۱ را نشان میداده است.
رودخانه بنفش
عکسی از یک رودخانه احاطه شده توسط پوشش گیاهی به رنگ بنفش در فضای مجازی منتشر شده بود و ادعا شده بود که این رودخانه در جزیره اسکای در اسکاتلند واقع شده است. این در حالیست که عکس دستکاری شده با استفاده از فتوشاپ بوده است.
مار رنگین کمانی
به نظر میرسد که مردم واقعا عاشق مارهای فتوشاپی هستند! کار رنگینکمانی با چندین رنگ یکی دیگر از عکسهای تقلبی منتشر شده در شبکههای اجتماعی در سال جاری بوده است.
ونیز منجمدشده
عکسی منتشر شده بود که در آن ادعا میشد کانال ونیز به دلیل یخبندان منجمد شده است. این تصویر جعلی بود و از دریاچه بایکال روسیه گرفته شده بود.
طولانیترین ترافیک جهان
در تصویری منتشر شده ادعا شده بود که برزگراه ۱۱۰ چین، طولانیترین ترافیک جهان را تجربه کرده است. این در حالیست که عکس اصلی مربوط به آزادراه ۴۰۵شمال لس آنجلس در کالیفرنیا امریکا بوده است.
فرشته کوبانی
عکسی منتشر شده بود که یک دختر زیبای کرد را در لباس نظامی نشان میداد و منتشرکنندگان مدعی شده بودند که او ۱۰۰ تروریست داعشی را کشته است. واقعیت اما آن است که او یک روزنامهنگار سوئدی بود که فرشته کوبانی لقب گرفته بود و پیشتر دانشجوی حقوق بوده است که به طور داوطلبانه با نیروهای پلیس همراه شده بود و جنگجوی خط مقدم جبهه نبرد علیه داعش نبوده است.