کد خبر: ۴۱۶۶۶۶
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵
چه‌کسی در ایران می‌تواند پناه بردن به قبر را تحمل کند؟

واکنش رییس‌جمهور به نامه اصغرفرهادی درباره گورخواب‌های شهریار+فیلم

رییس‌ جمهور در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت گفت: شب گذشته نامه یکی از هنرمندان را خواندم. کارتن‌خواب دیده بودیم، فقیر دیده بودیم اما قبر‌خواب ندیده بودیم. این اشخاص به دلیل بی پناهی به قبر پناه آورده‌اند. گور‌خوابی از فقر، برای مردم و دولت قابل تحمل نیست‌، از اختلاف دست برداریم و برای حل مشکلات مردم دست بدست هم دهیم.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- رئیس‌جمهور با اشاره به موضوع گورخواب‌ها و نامه‌ای که اصغر فرهادی در این زمینه به او نوشته بود تاکید کرد: چه کسی می‌تواند در جامعه بزرگی مثل ایران ببیند عده‌ای از هم‌نوعانش که آسیب اجتماعی دیدند شب بخاطر بی پناهی به قبر پناه ببرند.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (چهارشنبه) در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت در محل سالن اجلاس سران اظهار کرد: من دیروز از یکی از هنرمندان نامه‌ای را خواندم که بسیار دردناک بود. شنیده بودیم بعضی‌ها از فقر کارتن‌خواب می‌شوند یا زیر پل‌ها می‌خوابند اما قبر خواب را کمترشنیده بودیم. این هنرمند در نامه نوشته بود وقتی این موضوع را دیدیم بغض در گلویم و شرمساری در سیمایم ایجاد شد.


وی ادامه داد: چه کسی می‌تواند در جامعه بزرگی مثل ایران به این عظمت، دین فرهنگ و با عشق به خاندان رسالت ببیند عده‌ای از هم‌نوعانش آسیب اجتماعی دیدند و به خاطر بی‌پناهی به قبر پناه برده‌اند. قبلا زنده به گور می‌گفتند، اما الان طرف برای اینکه سرما را تحمل کند خودش را در گور می‌کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این مساله برای دولت و مردم قابل تحمل نیست، بیان کرد: برای حل چنین موضوعاتی همه باید یکپارچه شویم و از مسائل جناحی و اختلافات دست برداریم و مشکلات اساسی کشور را مدنظر قرار دهیم. برای حل مشکلات همه باید دست به دست هم بدهیم. دولت و ملت و همه مسئول هستیم و در برابر فساد همه ما مسئولیم. بزرگترین قدرت برای مقابله با فساد نظارت عمومی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای رسیدن به رستگاری همه باید به صحنه بیاییم یادآور شد: باید مردم را به خیر و نیکی دعوت کنیم و جلوی منکر و فساد بایستیم. یکی از وظایف مهم احزاب، گروه ها، ثمن ها، تشکل ها، روزنامه ها، مجلات، سایت ها و رسانه ها  مقابله با فساد باید باشد. اگر همه به صحنه بیاییم و بازرسی و نظارت عمومی را که اسلام تحت دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر مقرر کرده، به خوبی استفاده کنیم می بینیم قدرت مردم بالاتر از دادگاه ها،‌بازرسی ها، دیوان ها و ارزیابی هاست.

وی با اشاره به ارائه منشور حقوق شهروندی در 29 آذر عنوان کرد: می خو اهم این تاریخ 29 آذر در ذهن ما بماند. من در این روز منشور حقوق شهروندی را به ملت بزرگ ایران عرضه کردم و یک هدف این بود که ملت ما در زمینه حقوق شهروندی مطالبه گر باشد و از دولت، قوه قضائیه، قوه مقننه و نیروهای امنیتی بخواهد و مطالبه کند. حق مدار بودن، حق خواه بودن و حق جو بودن یکی از وظایف ماست.

روحانی اضافه کرد: بعضی ها می گویند حقوق شهروندی خوب است اما چرا دیر منتشر کردید؟ ما حقوق شهروندی را از روز اول منتشر کردیم و در سایت گذاشتیم و در مصاحبه زنده از مردم خواستیم که به سایت مراجعه کنند. که در همان روزهای اول یک میلیون بازدید داشت. در طول این سه سال هم حقوق شهروندی را عرضه کردیم و حقوقدانان نظر دادند و در این 29 آذر نسخه نهایی در اختیار مردم قرار داده شد.

وی افزود: اگر مردم در مبارزه با فساد جدی باشند، آن وقت سازمان های نظارت و بازرسی حرفه ای ما در سه قوه با امیدو قدرت بیشتری این مسیر را ادامه می دهند. همه ارکان باید کنار هم قرار بگیریم و با فساد و انحراف مبارزه کنیم و معیار برای ما اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی باشد.

رئیس دولت تدبیر و امید در بخشی دیگر از صحبت های خود خاطر نشان کرد: در دستگاه های نظارتی مهم این است که پیش داوری نداشته باشیم. چون مارا بسیار به خطا وا می دارد. در بسیاری از موارد متاسفانه به خاطر مسائل حزبی و جناحی و گاهی حتی مسائل قومیتی یا حتی قیافه ظاهری طرف پیش داوری می کنیم و از همه بدتر این است که بگوییم این برای این جناح یا آن جناح است.

وی با طرح این پرسش که چرا یک عده در کشور ما حاشیه امنیتی دارند تاکید کرد: این حاشیه امنیتی از کجا آمده است؟ چرا خبرگزاری ها، سایت ها و روزنامه ها هر چه بگویند، بنویسند، فحاشی کنند و تهمت بزنند حاشیه امنیتی دارد؟ اگر این کارشان مربوط به دستگاه اجرایی و دولت باشد، گاهی تشویق هم می شوند. حالا جرات نمی کنند راجع به دستگاه های دیگر چیزی بنویسند.

روحانی ادامه داد: مساله مهم تر این است که ما از وقوع گناه خوشحال بشویم. بعضی ها بخاطر مسائل جناحی و خطی وقتی روزنامه و سایتی را می بینند که فحاشی و توهین می کند و افترا می بندد از گناه خوشحال می شوند. سقوط اخلاقی در جامعه زمانی است که کسی از گناه منکر و دروغ خوشحال شود.

وی اضافه کرد: ما ایرانی ها می گوییم یک بام و دو هوا. بعضی افراد افراطی در برخی جناح ها این گونه هستند و می گویند دروغ و تهمت اگر علیه جناح من باشد بد است و اگر علیه جناح مقابل باشد خوب است. در حالی که اسلام آمده تا ما را از این ضلالت و گمراهی نجات دهد. نباید خرده حساب ها، دشمنی ها، دعواها و اختلافات موجب آن شود که از عدالت فاصله بگیریم. عدالت فوق مذهب است و نباید پیش داوری کنیم.

رئیس جمهور همچنین یادآور شد: من سراغ دارم در مواردی معلم یا استادی در دادن نمره جناح را در نظر گرفته است. خدا نکند ما به آن روزی برسیم که معلم در دادن نمره نگاه کند این فرد فرزند چه کسی است یا فامیل او یا فرزند دشمنش و یا از این جناح و آن جناح.

رئیس دولت یازدهم ادامه داد: در بازرسی ها که نوعی قضاوت اولیه در پایان بازرسی صورت می گیرد و با وجود اینکه دادگاهی نیست، اما به نوعی داوری می شود خیلی مهم است که عدالت را مدنظر قرار دهیم. در تمام بازرسی ها باید به این نقطه برسیم که اشکال ریشه ای از کجا بوده و اگر آن را پیدا و منعکس کردیم برای حلش مقررات و رویه ها را اصلاح کنیم. در این صورت می توانیم در کارمان موفق باشیم.

روحانی با تاکید بر این که در بازرسی ها حریم خصوصی مردم نباید افشا شود، تصریح کرد: ممکن است در یک بررسی و بازرسی یا خواندن یک نامه خصوصی یا بازرسی از محل کار، بازرس به یک نکته ای برسد که ممکن است گناه باشد اما جزو زندگی شخصی و خصوصی فرد به حساب بیاید در این صورت حق ندارد آن را افشا کند.

وی در ادامه یادآور شد: 15 سال پیش آقایی نزد من آمده بود و می گفت فلانی برای فلان کار مناسب نیست، چون من یک روز از اذان ظهر تا نزدیکی های مغرب با او بودم و دیدم نماز ظهر و عصر نخواند. من به او گفتم چقدر قبل از مغرب از او جدا شدی؟ که گفت نیم ساعت گفتم ممکن است در همان نیم ساعت خوانده باشد. اگر یک بار دیدید رفیقی نماز خوانده از لحاظ شرعی باید او را نمازخوان تلقی کنید. اصلا چرا این گونه حساب و کتاب می کنید؟

روحانی همچنین تاکید کرد: بعضی ها ذهنشان اساسا بیماری هایی دارد، اسرار مردم و زندگی خصوصی آنها را دنبال نکنید. اما اگر جرمی انجام شده و مربوط به مصالح جامعه است، باید بررسی کنیم و برایمان تفاوتی نداشته باشد که این فرد چه کسی است. همه افراد از لحاظ قانون باید مساوی باشند.

رئیس جمهور افزود: بسیار مهم است که در این شرایط کشور به مساله فساد توجه کنیم و برای مقابله با فساد کمربندها را محکم ببندیم.  اگر می خواهیم اقتصاد درست شود، رشد و توسعه صورت بگیرد و اقتصاد مقاومتی را ببینیم یکی از شرایط آن نبودن فساد است. با وجود فساد رشد اقتصادی به وجود نمی آید. انسجام اجتماعی ایجاد نمی شود و سرمایه اجتماعی آسیب جدی می بیند. یکی از مهمترین وظایف امروز ما مبارزه با فساد است.

وی با بیان اینکه برای مبارزه با فساد بازرسی های ویژه از قوای سه گانه لازم هستند ولی کافی نیستند، گفت: این ها همه نظارت های حرفه ای و ویژه است. ما نیاز به یک نظارت و بازرسی کامل عام و عمومی داریم، که آن نظارت مردم است. همه مردم باید به صحنه نظارت بیایند. مگر می توانیم مشکلی را در جامعه بدون حمایت مردم حل کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در کشور همه ارگان ها، دستگاه های نظارتی مختلفی دارند یادآور شد: قوه مجریه، قضائیه و مقننه هر کدام دستگاه های نظارتی متفاوتی دارند و شورای نگهبان هم یک دستگاه نظارتی به شمار می آید. حالا چرا با وجود این همه دستگاه نظارتی باز هم شاهد تخلفات بزرگ هستیم. چگونه می شود که یک تخلف عظیم و بزرگ حدود 3 میلیارد دلار در کشور ایران در دولت قبل اتفاق بیفتد؟ این همه دستگاه های نظارتی بودند، اما کدام یک نظارتشان قوی نبوده است. یا قوانین ما اشکال دارد یا افرادی که مسئولایت نظارت دارند مشکل دارند.

وی همچنین تصریح کرد: مگر یک نفر خودش به تنهایی می تواند 3 میلیارد دلار به جیب بزند؟ به کجا وصل بوده است؟ چه کسانی به او کمک کرده اند و شریک هایش چه کسانی بوده اند؟ چگونه نفت، اموال و صدها میلیون دلار پول در اختیار او قرار گرفته است؟

روحانی ادامه داد: دستگاه قضائی رسیدگی کرده و به یک حکمی رسیده است. من راجع به دستگاه قضائی و حکم آن فرد بحثی ندارم چون این مربوط به دستگاه قضائی است و قاضی بررسی کرده و به یک حکمی رسیده است. اما سوال مردم همچنان باقی است. حالا اگر یک فردی اعدام شود، ثم ماذا؟ (که چی) پول چه شد؟ پولی که در اختیار این آقا بود کجا رفت؟ چه کسانی موثر بودند و نقش داشتند؟

رئیس دولت تدبیر و امید همچنین خاطر نشان کرد: از آغاز پرونده پیشنهاد دادم به جای اینکه این فرد مستقیما در اختیار قوه قضائیه قرار بگیرد، در اختیار وزارت اطلاعات قرار گیرد تا اطلاعات شفاف و پرونده پخته شود و بعد در اختیار دستگاه قضائی قرار بگیرد. اما به هر حال این مساله عملی نشد. انتظار مردم این است که این ماجرا برایشان روشن شود. مردم سوالاتی دارند و سوالشان باید پاسخ داده شود.

وی در ادامه عنوان کرد: به عنوان نماینده ملت ایران و مسئول اجرای قانون اساسی عرض می کنم که در پرونده های مهمی که میلیاردها از اموال عمومی مردم حیف و میل شده، باید به سوالات مردم پاسخ داده شود و اگر پاسخ داده نشود چیزی مهم تر از سه میلیارد دلار و بیش از ده ها میلیارد دلار از دست داده ایم و آن مساله اعتماد عمومی مردم و مساله سرمایه اجتماعی است.

رئیس جمهور  با اشاره به اینکه بزرگترین سرمایه ای که نظام جمهوری اسلامی ایران دارد سرمایه اجتماعی است، تاکید کرد: ما به غیر از مردم کسی را نداریم، قدرت ما قدرت مردم است. موشک و هواپیما و نیروی نظامی همه سر جایشان و دستشان هم درد نکند ولی آنها قدرت دوم هستند. وقتی قدرت ملی را بررسی می کنیم، قدرت نظامی در رده چندم است و مردم، اعتماد مردم و سرمایه های اجتماعی جزو قدرت های اول هستند.

روحانی اضافه کرد: یکی از وظایف مهم نظارت ها و بازرسی ها ترمیم سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است. در هر موضوعی اگر جرم، تخلف و انحراف بزرگی رخ می دهد و مخصوصا اگر مردم احساس کنند تخلف یک فرد نبوده و یک مجموعه بوده باید مساله برای مردم کاملا واضح شود و توضیح داده شود تا ما بتوانیم مشکلی که در اعتماد عمومی جامعه به وجود آمده، ترمیم کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۸
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
6
29
آقای روحانی عزیز در کشوری که رئیس جمهور به قول خاتمی بزرگ تدارکتچی باشد ....
حامد
|
United States of America
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
12
36
درود بر دکتر روحانی رییس جمهور منتخب که این فجایع رو بازگو میکند و به ان اهمیت میدهد. یادم میاد در ان هشت سال ویرانی رییس دولت دلواپسان همه چی را به تمسخر میگرفت و فکر کنم نسبت به کارگردان و هنرمند بزرگی مثل اقای فرهادی که کاملا بی توجه بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
5
19
تا این دلواپس هست ازاین سریالها ادامه خواهد داشت
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
2
6
در این ملکت اگه بخواهد کاری کنند بایستی ابتدا وزارتخانه تشکیل شود و وزیر یا افراد مسئولی داشته باشد و الا ماشاالله و گورخوابها ی بیچاره هم عمر خودشان را کردند و رفتند .
شهر داریها باید پانسیونهای داشته باشد و افراد بی بظاعت را در آن جای دهد والسلام و این یک دستور لازم دارد وبس .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
4
18
با شرايط موجود هر روز بيشتر هم ميشويم
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
3
11
کارتن خوابها و کلا" بی خانمانها باید زیر نظر سازمانی مثل شهرداری باشد . می گویم شهرداری چون بنیاد مستضعفان خواب است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۲
یعنی قبول کنیم ربطی به قالیباف نداره؟
مجید
|
United States of America
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
3
17
اونایی که قبلا میگفتن ما دیگه محتاج به نون شب نداریم و حالا تو سوراخاشونن هم باید پاسخگو باشن.
ehsan
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
9
23
درود بر شرفت روحانی
سخت پا برجا بمان ما میدانیم هشت سال روبه افول رفتن را نیمتوان یک مرتبه درست کرد
در 8 سال قبلی برابیمان عابر بانک آوردند برایمان کارت سوخت درست کردند و دوست داشتن شبیه به سایر کشور های دموکراسی تکنولوژی نیز داشته باشیم دستشان درد نکند اگر نمی آوردند زشت بود
اما برایمان نگفتند که حقوقمان چیست . برای ما نگفتند این مردمند که دولت ها راتشکیل میدهند این مردمند که باید خواسته هایشان عملی شود این مردمند که کمترین حقشان سقف و شکم سیریست
درگیر جناح بازی عده ای از افراد شده ایم که بغض ها و کینه ها به جانشان هجوم آورده است
اینکه میفهمند مردم تفکرشان را دوست ندارند و به آنها بها نمیدهند کینه دارشان کرده است
بجای همراهی و یاری سنگ اندازی میکنند .
من 28 ساله و بیکارم ولی به قول رییس جمهور قبلی یک ساعت هم که کار کنم شاغل محسوب میشوم .اگر ایشان را دیدید بگویید من با روزی یکساعت کار خرج شکمم را هم در نمی آورم
بگویید من شما را حلال نمیکنم که اقتصاد این مملکت را با افکار بچه گانه نابود کرید و امثال ما جوانان از بیکاری افسردگی عصبی و هزار بلای دیگر سرمان آمد
بگویید بجای ماخوبیم شما بدید یه فکری بحال مردم کنید
لباس مبدل بپوشید توی شهر یه چرخی بزنین این کمترین کاریه که میتونید بکنید
روحانی عزیز یک تار مویت را با امثال آن عوض نمیکنم چون میدانم بازسازی خانه ای که 8 سال یک نفر دیوار هایش ،سیستم آبش و سقفش را خراب کرده یک دفعه ممکن نیست 8 سال بعد میفهمن شما چه کرده اید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۹
مثبت رو گرفتی ولی مگه آلمان نیستی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
4
15
مملکت ما ، صداوسیمای ما در تب ایامی مثل 9 دی هستند بی انکه درد مردم را ببینند دنبال دنیایه مجازی هستیم تا به هر نحوی شده از داخل ایران انرا محو کنیم چرا که اخباری مثل این به اسانی در همه جا پر می شود ودرد مردم و مشکلات انها هم ...........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
0
0
"رئیس جمهور با اشاره به اینکه بزرگترین سرمایه ای که نظام جمهوری اسلامی ایران دارد سرمایه اجتماعی است، تاکید کرد: ما به غیر از مردم کسی را نداریم، قدرت ما قدرت مردم است." عینیت چنین نگاهی را امام(ره) در اوائل انقلاب وبویژه زمان آغاز جنگ نشان داد.ارتشی ناشی از انقلاب بهم ریخته،نیروی نظامی مردمی (سپاه) هنوز سازمان نایافته وبا پیش پا افتاده ترین سلاح ها واز طرفی توطئه وکودتا وشبه کودتا با پشتیبانی تمام قدرت ها در خال انجام ونیز ارتشی قوی وسازمان یافته با پشتیبانی پول دارترین کشور های منطقه وتأئید تمامی قدرت ها در حال هجوم به مرزها.دراین شرایط فقط وفقط رهبری امام با تکیه بر اتحاد ویکپارچگی فولادین مردم سد این هجوم سهمگین شد ونه سلاح وچیز دیگر.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
0
2
حالا اخبار صدا وسیما رو ببین هر روز درباره کارتن خوابی تو آمریکا افغان و واویلا راه می اندازه،ما نفهمیدیم صدا و سیمای ایرانه یا آمریکا،شاید هم ما مشکلی نداریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۸
0
0
بابا بی خیال.... جماعتی که همیشه سنگ آقای مدیری رو به سینه میزد بعد از دو برنامه دورهمی هرچی انتقاد و فحش بود به ایشون نسبت داد.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۹
1
0
عده‌ای از هم‌نوعانش که آسیب اجتماعی دیدند شب بخاطر بی پناهی به قبر پناه ببرند.

یکی از عوامل اسیب های اجتماعی ، نادانی دوستی هم نوعان کیهان است.

دلیلش این است کیهان فرکانس کلمات وابسته بقبر چاپ کرده ، اندازه گیری شود ، از رتبه دوم خیلی زیاد فاصله دارد .
مهدی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۵:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۰
2
2
این فرهادی احتمالا دنبال ساخت یه فیلم دیگه است که بیچاره گی ایرانیها را برجسته کنه تا خارجی ها خوششون بیاد و بهش یه اسکار دیگه بدند. الان هم کار تبلیغات فیلم اینده اش را شروع کرده. خیلی جدیش نگیرید. یه چیزی گفته.
البته صد البته دولت و تمام دستگاهای مربوطه باید برای رفع فقر در هر جای ایران سریع و صریح اقدام موثر کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۷
درسته اقا مهدی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۴
1
0
اقا مهدی درست گفتی
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین