کد خبر: ۴۱۷۰۲۷
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰

سرطانی که بدشانس ترین ها می گیرند

گفته می شود تومورهای استخوانی تنها دو دهم درصد از انواع سرطان ها را به خود اختصاص داده و نوعی است که به گفته کارشناسان، به خاطر نادر بودن موارد ابتلا، گویا بدشانس ترین ها را گرفتار می کند.
آفتاب‌‌نیوز :
 انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران روز پنج شنبه سمینار یک روزه ای را تحت عنوان تازه های تشخیص و درمان تومورهای استخوان با هدف شناخت و بررسی جدید ترین روش های تشخیص و درمان بیماران دارای تومورهای اولیه استخوان برگزار کرد.

بیمارانی که سرطان آنها به گفته دکتر احمدرضا سبزاری متخصص رادیوتراپی و انکولوژی و سخنران سمینار، از جمله 10سرطان شایع کشور نیست و تنها دو دهم درصد از سرطان ها را به خود اختصاص داده است و به تعبیری آنقدر تعداد مبتلایان این سرطان کم است که پزشکان آنان را بدشانس ترین سرطانی ها می دانند. 

وی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، با بیان اینکه بیشتر، افراد زیر 20 سال شامل جوانان، نوجوانان و کودکان درگیر تومورهای استخوان می شوند، ادامه داد: این افراد که در سن فعال زندگی به سر می برند برای جلوگیری از معلولیت و از دست رفتن بهترین سال های عمر خود به طور حتم نیازمند درمان کیفی و سریعتری هستند.

**مهمترین علائم سرطان استخوان/لنگ زدن کودکان را جدی بگیرید
دکتر سبزاری در ادامه با اشاره به مهمترین علائم وجود سرطان استخوان در فرد اظهارکرد:این بیماری ممکن است در اوائل واضح نباشد اما تب مختصر، کاهش وزن دردهای شدید استخوان های موضعی مانند اطراف زانو و کمر حتی حین خواب و همچنین تورم و قرمز شدن محل درد یا همان توده نشانه های اصلی وجود این سرطان است.

این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی ادامه داد: تومورهای استخوانی بیشتر در اندام تحتانی بدن مانند پا شایع تر و در ران نیز بیشتر شکل می گیرد و در کودکان با لنگ زدن همراه است.

وی با اشاره به اینکه این سرطان کشنده است، تاکید کرد: حتی مقداری تشخیص دیر این سرطان، انتقال سریع تومور به سایر بافت های بدن همچون ریه و کبد را بدنبال خواهد داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه، مهمترین علت ایجاد تومورهای استخوانی هنوز شناسایی نشده است در عین حال نقش تغییرات سلولی در این نوع سرطان را همچون سایر سرطان ها با اهمیت دانست و گفت: به طوریکه سلول قابلیت تقسیم بی نهایت پیدا می کند و رشد آن دیگر قابل کنترل نیست.

وی در خصوص اینکه، چه عاملی باعث تغییرات سلولی می شود نیز اظهار کرد: شکل گیری تومورها به عوامل مختلفی از جمله وراثت، پیشینه شغلی، نوع تغذیه و استفاده از دارو بستگی دارد.

دکتر سبزاری در عین حال گفت: البته باید گفت همه دردهای استخوان نمی تواند ناشی از وجود تومور استخوانی و سرطان در بدن باشد و نباید نگرانی ایجاد شود اما اگر فردی چنین علائمی داشت حتما باید برای تشخیص و غربالگری به پزشک عمومی یا متخصص ارتوپد مراجعه کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین