کد خبر: ۴۱۸۲۹
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۴ - ۰۹:۲۶
ارزیابی سیاست های رسانه ای دولت جدید

سحر خیز: مقابله با فعالیت رسانه های خارجی محصول بی تجربگی است

آفتاب‌‌نیوز : مدیر کل پیشین مطبوعات داخلی وزارت ارشاد در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب توضیح داد: «در این رابطه موارد بسیار زیادی که تاثیر گذار هستند را شاهد هستیم و مشاهده می کنیم که این موارد هزینه های خود را بر کشور می گذارد.»
سحرخیز ادامه داد: «وزیر ارشاد در مورد محدود کردن رسانه های غربی بحثی را مطرح می کند اما محمدجواد ظریف نماینده ایران در نیویورک از گشوده شدن درهای ایران به روی خبرنگاران غربی برای بازگو کردن حقایق استقبال می کند.»
به گفته وی، این تناقض گویی هزینه هایی برای ما دارد و نشان می دهد در سطح سیاسی کشور یکدستی وجود ندارد و افراد حرف های همدیگر را تکذیب و نقض می کنند.
وی تصریح کرد: «اگر ما نماینده خبری در آمریکا داریم، نمایندگانی هستند که برای پوشش خبر و حوادث سازمان ملل در آنجا حضور دارند در واقع آمریکایی ها به ما اجازه ندادند خبرنگار بفرستیم به همین دلیل مقر آنها در نیویورک است. بنابراین اگر جلوی رسانه های غربی گرفته شود، با هدف آقای ظریف در تضاد خواهد بود.»
سحرخیز در پاسخ به این سوال که «با توجه به نقش رسانه های خارجی در بسیج افکار عمومی جهان علیه پرونده هسته ای ایران بویژه در یکماهه اخیر، آیا رویکرد کنونی دولت ایران در قبال رسانه ها (بویژه رسانه های خارجی) پاسخگو خواهد بود؟‌، گفت: «سخنان احمدی نژاد در سازمان ملل و صحبت های مکرری که در محافل مختلف بیان کرد باعث شد که افکار عمومی دنیا علیه ایران بسیج شوند. بنابراین رسانه ها نقشی جز انعکاس اطلاعات به مردم ندارند. در واقع احمدی نژاد است که با حرف و رفتار خود افکار عمومی دنیا را به روی ایران متمرکز کرده است.»
به گفته وی، به هر حال اگر حرفی زده شود که افکار عمومی دنیا نپسندند، واکنش نشان می دهند.
وی درباره نقش رسانه های خارجی در بسیج افکار عمومی جهان در موضوع پرونده هسته ای ایران اظهار داشت: «باید ببینیم که چه شد در شورای حکام آرای مخالف علیه ما افزایش پیدا کرد؟ در صورتی که نگاه این کشورها به رسانه ها نیست، بلکه به واقعیت هاست، باید دید که چطور شد که حامیان ایران عملا کاهش پیدا کردند . به نظر می رسد این مسائل برآمدی از منش و روش احمدی نژاد و تیم درگیر در مباحث انرژی هسته ای است.»
سحرخیز در پاسخ به این سوال که «با توجه به وضعیت رسانه های داخلی، آیا بدون رسانه های منتقد داخلی تعامل با رسانه های خارجی مثبت خواهد بود؟» اظهار داشت: «اگر ما رسانه های آزاد در ایران نداشته باشیم، مردمی که در پی کسب اطلاعات دقیق هستند منتظر نمی مانند که آنچه مقامات دولتی به آنها می گویند بپذیرند و در نتیجه به رسانه های خارجی روی می آورند.»
به گفته وی، در صورت روی آوردن مردم به رسانه های خارجی، در بازار داخلی، رسانه شایعه فعال می شود و مردم سعی می کنند بجای اخبار رسانه های شنیداری و دیداری حرف در گوشی خود را به عنوان خبر رد و بدل کنند.
وی افزود: «همچنین این مساله باعث می شود که مردم به رسانه های دیگر مانند سایت های خبر ی و وبلاگ ها مراجعه کنند یا اینکه به رادیوهای فارسی زبان خارج از کشور مراجعه و اطلاعات خود را از این طریق بدست آوردند.»


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین