کد خبر: ۴۱۸۳۵۸
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷

ژن های زنان پیش از قاعدگی تغییر می کنند

محققان آمریکایی متوجه شدند که نحوه بیان ژن ها در دوران پیش از قاعدگی زنان تغییر می کند؛ دستاوردی که امید به ابداع درمانی برای سندرم پیش از قاعدگی (PMT) را افزایش می دهد.
آفتاب‌‌نیوز :
به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه تلگراف، سندرم پیش از قاعدگی (PMS) مجموعه ای از علایم جسمی، روانی ژن های زنان پیش از قاعدگی تغییر می کنندو احساسات مرتبط با چرخه قاعدگی در زنان است. این علایم شامل نوسانات خلقی، هوس های خوراکی، خستگی، کج خلقی، افسردگی و غیره می شود.

دستاورد جدید محققان 'انستیتوهای ملی بهداشت' امریکا مبنی بر این که ژن های زنان نیز همزمان با تغییر هورمون ها در طول چرخه عادت ماهانه به هم می ریزد، احتمال ابداع یک درمان را برای سندرم پیش از قاعدگی افزایش می دهد.

بیش از 80 درصد زنان در روزهای منتهی به عادت ماهانه آنها دچار عوارضی همچون تحریک پذیری، افسردگی و اضطراب می شوند؛ تا پیش از این گمان می رفت که این عوارض ناشی از یک اختلال خلقی ناشی از نوسانات در مواد شیمیایی مغز است. 

از هر 20 زن، سندرم پیش از قاعدگی در یک نفر به حدی وخیم است که به داروهای ضد افسردگی نیاز پیدا می کنند و به سردردهای ناتوان کننده، خستگی مفرط و درد عضلانی نیز مبتلا می شوند.
براساس یافته جدید دانشمندان، زنانی که به سندرم پیش از قاعدگی مبتلا می شوند، تغییرات هورمونی پیش از عادت ماهانه، نحوه بیان ژن های آنها را تغییر اساسی می دهد، به صورتی که برخی ژن هایی که باید فعال شوند، از فعالیت می افتند و سایر ژن هایی که باید فعال نباشد، پرانرژی تر می شوند.

محققان موسسه ملی بهداشت آمریکا این یافته را موفقیتی قابل توجه توصیف کردند زیرا برای اولین بار ثابت می کند که قاعدگی تنها موجب تغییرات خلق و خو در زنان مبتلا نمی شود و در حقیقت کل بیولوژی آنها تغییر می کند. 

محققان معتقدند زنانی که به سندرم شدید پیش از قاعدگی مبتلا می شوند، حساسیت ژنتیکی بیشتری در قبال افزایش هورمون ها که در چرخه قاعدگی رخ می دهد، دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین