آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاری رویترز، سازمان ملل در تاریخ 23 دسامبر (3 دی) قطعنامه ای را در شورای امنیت تصویب کرد و از رژیم صهیونیستی خواست که تمام فعالیت های غیرقانونی خود در زمینه ساخت و ساز در اراضی اشغالی فلسطینیان را متوقف کند.
آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد و بدین ترتیب امکان تصویب اولین قطعنامه ضد اشغالگری رژیم صهیونیستی در این نهاد 15 عضوی از تاریخ 1979 تاکنون فراهم شد.
هیات نمایندگی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل روز جمعه در واکنش به این اقدام اعلام کرد که کمک های مالی به نهادهای سازمان ملل که 'ضد اسرائیلی' هستند، از جمله کمیته تحقق حقوق لاینفک ملت فلسطین و نیز بخش حقوق فلسطینیان را قطع خواهد کرد.
'دنی دانون' سفیر این رژیم در بیانیه ای گفت: منطقی نیست که اسرائیل به نهادهایی که علیه او در سازمان ملل فعالیت می کنند کمک کند. سازمان ملل باید به این شرایط مضحک، یعنی حمایت از مجموعه هایی که تنها منظورشان برانگیختن و کمک به برنامه های ضد اسرائیلی است، خاتمه دهد.
این بیانیه همچنین تصریح کرد که در زمینه پایان دادن به فعالیت های ضد اسرائیلی شورای امنیت پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در 20 ژانویه (1 بهمن) تلاش خواهد کرد.
پس از تصویب قطعنامه 2334 شورای امنیت که در آن حضور اشغالگران صهیونیست در کرانه باختری و شرق بیت المقدس محکوم شده است، چندین قانونگذار آمریکایی خواستار توقف کمک های واشنگتن به سازمان ملل تا زمان ابطال این قطعنامه شدند.
لیندسی گراهام سناتور آمرکیایی اعلام کرده است که در راستای قطع کمک های آمریکا به سازمان ملل طرحی در دست دارد که اگر شورای امنیت قطعنامه اخیر خود را باطل نکند، آن را اجرا می کند.
فلسطینیان خواستار ایجاد کشور مستقل خود در کرانه باختری، غزه و شرق بیت المقدس هستند؛ مناطقی که رژیم صهیونیستی در جنگ سال 2967 اشغال کرد.
بیشتر کشورها و سازمان ملل شهرک سازی در کرانه باختری را غیرقانونی و مانعی در راه برقراری صلح می دانند.
آخرین دور گفت و گوهای سازش میان فلسطین و رژیم صهیونیستی به ابتکار عمل جان کری وزیر خارجه آمریکا در سال 2014 فروپاشید.