آفتابنیوز : آفتاب - فرهنگ و انديشه: در روز پنجشنبه چهارم اسفند ماه به مناسبت روز بزرگداشت خواجه نصیر طوسی، نشست «بررسی آثار و آراء خواجه نصیر طوسی»، در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود و استادان «دکتر محمد خوانساری»، استاد منطق دانشگاه تهران، «دکتر مهدی محقق»، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و «دکتر احد فرامرز فراملکی»، استاد الاهيات دانشگاه تهران سخنرانی می کنند.
این نشست ساعت 15 در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود.
همچنين همایش «فلسفه ریاضیات» در روزهای ششم و هفتم اسفند ماه در اين مؤسسه برگزار می شود. اين همایش صبح شنبه با سخنرانی دکتر ضیاء موحد، دبیر همایش و دکتر اعوانی، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، آغاز به کار می کند و از مهمترین مکاتب و مباحث فلسفه ریاضیات و آثار فیلسوفانی چون «گودل»، «فرگه» و «براوثر» بحث و گفتگو می شود.
در اولین نشست که ریاست آن بر عهده دکتر محمد اردشیر است، دکتر ضیاء موحددرباره «لوجیسیسم فرگه» سخنرانی می کند. سپس شهرام محسنی پور درباره «پارادوکس اسکولم و مبانی ریاضیات» و پس از آن بهرام اسدیان درباره «بناسراف : صدق و شناخت ریاضی» سخنرانی خواهند داشت.
در نشست دوم که ریاست جلسه بر عهده دکتر حسین معصومی همدانی است، دکتر سهراب علوی نیا، عضو گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی، «فرمالیسم ریاضی مکانیک کوانتومی و گونه های آن» را بررسی می کند. پس از آن حسام الدین ارفعی به بررسی «ریسمان و ریاضیات نظریه میدان کوانتومی» می پردازد.
در ادامه این همایش در صبح یک شنبه هفتم اسفند سخنرانی محمد صالح زارع پور که به بررسی «ریاضیات بدون بنیادها» می پردازد برگزار می شود. پس از آن مهدی نسرین درباره «کارنپ، نومینالیسم، و شیءهای ریاضی» سخنرانی می کند. همچنین موضوع «یک تجربه ریاضی» عنوان آخرین سخنرانی نشست صبحگاهی این همایش است که فرزاد دیده ور آن را مطرح می کند.
آخرین نشست این همایش که ریاست آن بر عهده دکتر ضیاء موحد است با سخنرانی روزبه توسرکانی درباره «نتایج فلسفی قضیه گودل» آغاز می شود. پس از آن دکتر محمد اردشیر درباره «فلسفه ریاضی شهود گرایانه» سخنرانی می کند.
در اواخر فروردين ماه سال آينده نيز همایش «سير حكمت در جهان اسلام در سده هاي اخير» بزرگداشت «استاد سيد جلال الدین آشتیانی» با همکاری «مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی» برگزار مي شود. مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در نظر دارد چنین همایشي را همه ساله با تأكيد بر يكي از حكماي برجسته سده هاي اخير با شركت صاحبنظران داخلي و خارجي برگزار نمايد.
محورهای کلی همایش عبارتند از :
-جایگاه حکمت اسلامی در جهان معاصر
-وضعیت کنونی فلسفه اسلامی و نسبت آن با فلسفه غرب
-چیستی فلسفه اسلامی
-نقد و بررسی وضعیت موجود حکمت اسلامی در ایران
محورهای مربوط به استاد آشتیانی عبارتند از :
-نگاه استاد آشتیانی به جریان ضد فلسفی تفکیک
-تبیین و تحلیل نگاه آشتیانی به حکمت و تفاوت ایشان با دیگران
-دیدگاه استاد آشتیانی درباره ولایت عرفانی
-استادان آشتياني
-نگرش آشتیانی به عرفان ابن عربی
-آشتیانی و تاریخ نگاری فلسفه اسلامی متأخر
-بررسی روش نگارش و تصحیح متون استاد آشتیانی
-نگرش آشتياني به حکمت متعالیه
-عناصر حکمت اشراق در تفکر آشتیانی
-آشتیانی و اسلام شناسان معاصر
-کربن و آشتیانی
گفتني است مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در خیابان ولیعصر، خیابان نوفللوشاتو، خیابان شهید وارطان آراکلیان واقع است.