آفتابنیوز : میلاد بختیاری در گفتوگو با ایسنا، در مورد تصمیم جدید آمریکاییها مبنی بر دریافت مجوز ویژه از این کشور به منظور صادرات یا صادرات مجدد فهرستی از تجهیزات پزشکی به ایران،اظهار کرد: مسالهای که باید به آن توجه کنیم این است که صادرات یا صادرات مجدد فهرست تجهیزات پزشکی مربوطه مشروط شده نه ممنوع، در حالی که این مساله به اشتباه عنوان میشود.
وی ادامه داد: آمریکاییها اعلام نکردند که مجوز صادرات یا صادرات مجدد تجهیزات پزشکی به ایران داده نمیشود، بلکه این صادرات مشروط شده و پس از اعلام درخواست خرید باید توسط اوفک (کل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا) مورد بررسی قرار گیرد.
عضو اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان اینکه تصمیم مربوطه باید توسط کنگره آمریکا مصوب و پس از آن به منظور اجرا ابلاغ شود، تاکید کرد: پس از جلسهای که رییس جمهوری آمریکا با برخی شرکتهای دارویی داشته تصمیم گرفته است تا مجوز صادرات یا صادرات مجدد فهرستی از تجهیزات پزشکی به ۳۵ قلم افزایش یافته مشروط شود، اما اجرای این تصمیم نیازمند تصویب کنگره است.
بختیاری افزود: این محدودیتها شامل ۳۵ قلم تجهیزات پزشکی در بخش تصویربرداری و آزمایشگاهی میشود اما این مساله نمیتواند وضعیت پزشکی در کشور را ملتهب کند و جای نگرانی در این رابطه وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه پیش از برجام تحریمهای مشابهی در زمینهی صادرات تجهیزات پزشکی به ایران وجود داشت، اظهار کرد: قبل از تحریم نیز با شرایط مشابهی برای واردات تجهیزات پزشکی از آمریکا روبهرو بودیم و به هیچ وجه در وضعیت پیشبینی نشدهای قرار نداریم. خوشبختانه پس از برجام این تحریمها برداشته شد و مشکلی در رابطه با واردات تجهیزات پزشکی از آمریکا وجود نداشت، اما با روی کار آمدن دولت جدید محدودیتهای جدید اعمال شده به ۳۵ قلم افزایش یافته است.
عضو اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی با اعلام اینکه کشورهای اروپایی و آسیایی جایگزین مناسبی برای آمریکاییها در زمینه واردات تجهیزات پزشکی چه در بخش آزمایشگاهی و چه در بخش تصویربرداری هستند، گفت: کشور ما پس از برجام شرایط مناسبی در دنیا پیدا کرده و میتوانیم نیازهای خود را از کشورهای جایگزین دیگری از جمله کشورهای اروپایی و کشورهای آسیایی از جمله تایوان، ژاپن و کره جنوبی که در زمینه تولید این تجهیزات حرفهای زیادی برای گفتن دارند واردات داشته باشیم.
بختیاری ادامه داد: با شرایطی که پیش آمده به هیچ وجه اجازه نمیدهیم که تجهیزات بیکیفیت چینی مجددا به کشور وارد شوند و قطعا جایگزینهای مناسبی برای واردات از آمریکا وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه قبل از برجام نیز شرکتهای خصوصی با تلاش خود توانستند نیاز کشور را در زمینه تجهیزات پزشکی تامین کنند، خاطر نشان کرد: مردم در بحث درمان حساس هستند اما باید بدانیم که محدودیتهای ایجاد شده به هیچ وجه نمیتواند به صورت فراگیر مشکلساز باشد.
به گزارش ایسنا، روز گذشته اداره کل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا در اطلاعیه جدیدی، فهرست تجهیزات پزشکی که برای صادرات یا صادرات مجدد به ایران نیازمند دریافت مجوزهای ویژه از آمریکاست را به روزرسانی کرد.
براین اساس، اقلامی که دراین فهرست به آن اشاره شده است به دو بخش تجهیزات پزشکی عمومی و تجهیزات آزمایشگاهی تقسیم میشود و این تصمیم به بهانه آزمایشهای موشکی جدید ایران اتخاذ شده است