کد خبر: ۴۲۶۷۴۸
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴

رمزگشایی سردار جوانی از تصمیم ترامپ در وارد کردن سپاه به لیست تروریسم

به اعتقاد مشاور عالی نماینده ولی‌فقیه در سپاه، اقدام دولت و کنگره آمریکا برای دور نگه‌ داشتن افکار عمومی از ایران با ادعای حمایت از تروریسم، فرار به جلو است.
آفتاب‌‌نیوز : سردار سرتیپ یدالله جوانی،  مشاور عالی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و معاون سابق سیاسی سپاه در خصوص تصمیم ترامپ برای وارد کردن سپاه به لیست تروریسم، با اشاره به این حرکت فرار به جلو بیان داشت: اقدامی که دولت و کنگره آمریکا برای دور نگه‌ داشتن افکار عمومی از ایران با این ادعا که حامی اصلی تروریسم در جهان است، دنبال می­‌کنند، فرار به جلو است. خود آمریکا کشوری است که در این سال‌ها بیش از همه به تروریسم دامن زده است.

به گزارش تسنیم، وی با تأکید بر اینکه نباید فراموش کرد که ترامپ در دوره رقابت‌های انتخاباتی واقعیت‌هایی را آشکار ساخت، افزود: وی تصریح کرد که دولت آمریکا، کلینتون و اوباما مؤسس داعش هستند. این امر یک واقعیت است که آمریکایی‌ها در سال‌های گذشته در منطقه راهبردی غرب آسیا بیشترین سرمایه‌گذاری را برای خلق گروه‌های تروریستی با هدف جنگ‌های نیابتی و جنگ‌های مذهبی و ایجاد تفرقه در جهان اسلام انجام داده‌اند. البته آن­ها در این زمینه با شکست و ناکامی مواجه شده‌اند.

مشاور عالی نماینده ولی‌فقیه در سپاه با توجه به چرایی مطرح‌ شدن تصمیم اخیر آمریکایی­‌ها تأکید داشت: از آنجا که جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران بیشترین نقش را در برهم زدن نقشه‌های آمریکا در منطقه داشته و مانع شده که آمریکایی‌ها از طریق تقویت گروه‌های تروریستی به اهداف خود برسند، آن‌ها به دنبال متهم کردن جمهوری اسلامی به حمایت از تروریسم و تحت‌ فشار قرار دادن آن هستند. زمانی ‌که آمریکایی‌ها جمهوری اسلامی را به حمایت از تروریسم متهم می‌کنند، بدیهی است که بر همین مبنای غیرواقعی، سپاه پاسداران را نیز این‌گونه نگاه می‌کنند و تلاش می‌کنند برای محدودسازی و جلوگیری از فعالیت‌های سپاه پاسداران، این اتهام را به آن وارد کنند.

وی با اشاره به اینکه بنای آمریکا و دولت ترامپ مانند گذشته، تداوم فشارها و تحریم‌ها بر جمهوری اسلامی ایران است، یادآوری کرد: بدیهی است که در همین راستا در آینده شرکت‌ها، مجموعه‌ها، افراد، سازمان‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی را در لیست تحریم‌ها قرار خواهند داد. نوع نگاه آمریکایی­‌ها به سپاه پاسداران بر همین مبنا است. درحالی‌ که سپاه پاسداران طی سال‌های اخیر نشان داده است که در کنار ملت‌ها و دولت‌های مستقل، عزم و اراده جدی برای مقابله با تروریسم دارد. لذا این موضوع یک نوع حرکت فرار به جلو و دور کردن ذهن‌ها از واقعیت‌ها است.

سردار جوانی در پاسخ به این پرسش که «واردکردن سپاه به لیست تروریسم نقض آشکار برجام محسوب می‌شود. دولتمردان آمریکایی چه توجیهی برای این اقدام خود دارند و نوع برخورد دستگاه دیپلماسی کشور در قبال این موضوع چگونه باید باشد؟» بیان داشت: قابل پیش‌بینی بود که آمریکایی‌ها به تعهدات خود در برجام پایبند نباشند و خود دولت امضاکننده ثابت کرد که متعهدانه عمل نمی­‌کند. روندی که هم‌ اکنون در حال طی شدن است، نقض فاحش برجام از سوی آمریکایی‌ها محسوب می‌شود. این امر در همان روزهای اول اجرای این توافق مشاهده شد؛ اما روند کنونی، نقض بسیار فاحشی است و جمهوری اسلامی قطعاً باید عکس‌العمل جدی نشان دهد.

وی با تأکید بر اینکه مسئله مذکور بیانگر این است که آمریکایی‌ها صلاحیت مذاکره ندارند، افزود: آن­ها قابل‌ اعتماد نیستند و به تعهدات خود عمل نمی‌کنند. در صورتی‌ که این نقض فاحش استمرار بیابد، قطعاً جمهوری اسلامی باید در توافقنامه‌، تجدیدنظر کند. دستگاه دیپلماسی کشور در این مسیر مسئولیت سنگینی بر عهده دارد و باید بتواند با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود در صحنه بین‌الملل و رسانه‌های جهانی، آمریکا را به‌ عنوان کشوری که در مسیر نقض فاحش برجام در حال حرکت است، نشان دهد.

معاون سابق سیاسی سپاه با اشاره به اینکه آمریکا نیز باید تاوان نقض برجام را بدهد، مطرح کرد: به‌ هر حال این حق ملت و دولت جمهوری اسلامی است که زمانی که در یک توافقنامه بین‌المللی، طرف مقابل به تعهدات خود عمل نمی‌کند، جمهوری اسلامی ایران نیز این مسئله را رسماً اعلام کند و در تعهداتی که تا امروز انجام داده، تجدیدنظر کند. ملت ایران این مسئله را از مسئولان مطالبه دارند و قطعاً مسئولان و دولتمردان ما به این موضوع توجه خواهند کرد.

وی با توجه به اینکه باید واقع‌بینانه این نکته را مدنظر داشت که آمریکایی‌ها در مسیری قرار گرفته‌اند که بنا ندارند برجام را اجرا کنند و می‌خواهند در عمل آن را زیر پا بگذارند، تأکید داشت: هرگونه تحریم جدید که علیه جمهوری اسلامی، نهادها و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به هر دلیل و بهانه‌ای اعمال شود، نقض برجام محسوب می‌شود. آمریکایی‌ها همانند کشورهای دیگر 1+5 متعهد شده‌اند که هیچ‌گونه تحریم جدیدی را تحت هیچ شرایط و عنوانی وضع نکنند؛ اما امروز مشاهده می‌شود که آن­ها در مسیر وضع تحریم‌های جدید هستند و در برداشتن تحریم‌های گذشته نیز کارشکنی می‌کنند.

مشاور عالی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه با مشاهده رفتار آمریکا در این مدت‌زمان سپری‌شده و تهدیدهای مقامات دولت جدید آن مشخص می‌شود که برجام در حال طی کردن مسیر نافرجامی است، ارزیابی کرد: بر این اساس دلیلی ندارد که نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران به دوران پیش از برجام برنگردند و این مسیر را ادامه دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین