آفتابنیوز : روحاني که در جمع دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي يزد سخن می گفت، افزود: حتي در معضلاتي كه وجود دارد باز هم بايد مسير تعامل را انتخاب کرد و اين بدان معني است که اصولمان را حفظ کرده و به دنبال اهداف خود باشيم و معلوم نيست كه تقابل ما را سريعتر به نتيجه برساند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملی ادامه داد: البته همواره در برابر توطئههاي احتمالي طراحي و ايجاد شده عليه ما، بايستي از طريق ايجاد قدرت ملي رفع كنيم و بنابراين راه آينده ما، راه تقابل نيست. بلكه راه تعامل مقتدرانه با حفظ اصول و توجه به اهداف مد نظر ماست.
ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد: قدرتهاي بزرگ همواره نسبت به منافع ملي ما خيانت كردهاند. در دوران روسيه تزاري و در دوران عثماني تجاوزهايي به كشور صورت گرفت و كشورهاي اروپايي از قبيل انگليس هم به منافع ملي ما تجاوز كردند.
وي گفت: آمريكا نيز در دهههاي قبل از پيروزي در ايران از كودتا تا دخالتهاي مستمر داشته است و بنابراين سوابق تاريخي ميگويد، ايران در جايگاهي نيست كه بتواند با دنيا تعامل داشته باشد و اين تعامل به ضرر منافع ملي ما تمام مي شود.
حسن روحاني بيان كرد: كشورهايي كه امروز با دنيا حتي با دنياي غرب يعني آمريكا و اتحاديه اروپا در تعامل هستند، آيا در برابر غرب همه تسليم هستند و استقلال خود را فروختهاند وهويت ملي براي آنها ارزشي ندارد؟
وي افزود: تلاش بايد اين باشد كه تهديدها را به سمت تبديل شدن به فرصت هدايت كنيم.
اين عضو خبرگان ادامه داد: آيا در دنياي امروز ما به خاطر سوابق بد تاريخي كه قدرتهاي بزرگ با ما داشتند با دنيا به خصوص دنياي غرب جهت تقابل داشته باشيم يا اين كه تعامل؟ در دنياي امروز درست است كه جهان و نظام بينالملل به فكر يكسانسازي فرهنگي است و به فكر گسترش ليبرال دموكراسي است وهمچنان خوي استعماري و استثماري خود را به طور كامل فراموش نكرده است، اما آيا ميتوانيم مسير انزوا را در دنياي امروز طي كنيم يا اين كه در مقطع فعلي روابط را با دنيا با حفظ اصول نزديك تر كنيم.
وي افزود: طبيعي است كشوري كه همواره تهديد داشته و دارد رشد و توسعهاش قدرت محور و عدالت گستر باشد. ما در رشد و توسعه بايد مسيري را انتخاب كنيم كه به قدرت ملي بيشتر برسيم. راهي كه اكثر كشورها انتخاب كردهاند. دستيابي به قدرت ملي در سايه ثروت ملي است و نمونههايي كه امروز نظير چين و مالزي ميبينيم به ما ميگويد اين مساله امكانپذير است. البته ساده نيست و راه پر پيچ و خمي دارد.
روحاني ادامه داد: چگونه ميتوانيم به ايران پيشرفته و آباد برسيم؟ آيا بدون سرمايه گذاري خارجي امكانپذير است. سرمايه داخلي ما براي تحقق صنعتي ما كافي نيست. ناچاريم سرمايه ديگران را جذب كنيم همان گونه كه امروز در برخي كشورها بين 50 تا 60 ميليارد دلار سرمايه خارجي را جذب ميكنند.
وي با طرح اين پرسش كه آيا اقتصاد درون محور ميتواند ما را به رشد و توسعه قابل قبول برساند، اظهار كرد: راه رشد و توسعه تعامل با ديگران است. آيا ميتوان از تحولات علمي بي خبر بود يا اين كه راه توسعه فرهنگي از مسير تعامل با ديگران ميگذرد.