آفتابنیوز : هنام گشتیزاده اظهار کرد: افراد در خریداری مغزیات
آجیل مانند بادام، پسته، گردو و بادام هندی باید دقت کنند که تازه باشد و
مدت زمان طولانی در داخل انبار نگهداری نشده باشد. معمولا تا یک سال
آجیلها را در انبار نگهداری میکنند که در این صورت احتمال کپک زدن آنها
وجود دارد.
وی با بیان اینکه ممکن است کپک در ظاهر قابل تشخیص نباشد، افزود: با این
وجود از طریق برخی مشخصهها میتوان تشخیص دادکه مغزها تازه هستند یا کهنه،
برای نمونه از مزه، طمع و بو میتوان این امر را تشخیص داد.
گشتیزاده تصریح کرد: معمولا در صورتی که آجیلها مانده باشند به دلیل
تغییراتی که در اسیدهای چرب آنها حاصل شده منجر به اکسیده شدن می شود که در
این حالت معمولا بو و مزه تند پیدا می کنند و از این جهت قابل تشخیص است.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از فروشندگان به آجیلهای قدیمی دوباره رنگ
اضافه میکنند، ادامه داد: برای نمونه برخی از فروشندگان آجیلهای مانده
را دوباره بو میدهند که ظاهر آنها زیبا شود یا به پسته رنگ میزنند که
تشخیص تازه و کهنه آن مشکل میشود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه در خشکباری مانند کشمش، انجیر و آلوی خشک تا
حدی میتوان تشخیص داد که خشکبار تازه هستند یا کهنه، اضافه کرد: در صورتی
که این مواد زیاد از حد مانده باشند اصلا قابل خوردن نیستند و بافت، مزه و
رنگ آنها تغییر میکند، مگر اینکه با مواد نگهدارنده ماندگارتر شوند و
متاسفانه برای اینکه ماندگاری این خشکبارها بیشتر شود به آنها نیترات زده
میشود که برای سلامتی مضرر است.
گشتیزاده خاطر نشان کرد: خانوادهها باید در خریداری آجیل به بو، مزه و
طمع آن بسیار دقت کنند و معمولا آجیل را جداگانه خریداری کنند، زیرا
آجیلهایی که مخلوط هستند احتمال تقلب در آنها زیاد است و اگر هر کدام از
مغزها را جداگانه از مراکزی که آجیل تازه و داغ تهیه میکنند، بخرند احتمال
تقلب در آنها کمتر است.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: آجیلهای رنگ شده برای دستگاه گوارش حساسیتزا
هستند و رنگ و اسانسی که به آجیلها اضافه میکنند علاوه بر اینکه برای
دستگاه گوارش مضرر است میتواند سرطان زا هم باشد.
وی تصریح کرد: مردم دقت کنند که معمولا بسته بندیهایی که آرم سلامت و
تاریخ مصرف دارند معتبرتر از آجیلهایی که به صورت فلهای در بازار وجود
دارد، هستند.
منبع: ایسنا