کد خبر: ۴۳۵۷۸۱
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۹

وزیرخارجه ایتالیا: اروپا نگران است

'آنجلینو آلفانو' وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به اینکه اروپا نگران قضیه 'آلکسی ناوالنی' مخالف دولت روسیه است، تاکید کرد که مسکو نباید منزوی شود.
آفتاب‌‌نیوز :
 وزیر امور خارجه ایتالیا که روز دوشنبه با 'سرگئی لاوروف' همتای روسی خود در مسکو دیدار کرد، در مصاحبه با روزنامه 'ایل مساجرو' گفت: من در مورد قضیه 'ناوالنی' با 'لاوروف' صحبت کرده و این مسئله را هم در ملاقات دوجانبه با او و هم در جریان کنفرانس خبری مشترک مطرح کردم. من مراتب نگرانی خود از این رخداد را ابراز کرده و هم آوایی کامل ایتالیا با موضع اتحادیه اروپا در این ارتباط را اعلام کردم. 
وی افزود: من در این خصوص بر موضع اتحادیه اروپا که بسیار صریح و روشن است تأکید کردم و 'لاوروف' نیز در پاسخ صراحتاَ موضع کشورش را در این ارتباط بیان کرد. 
وی در پاسخ به این سوال که 'آیا پوتین دیکتاتوری است که برخی ترسیم می کنند و یا مسیر جدید روابط با ترامپ می تواند چنین ترسیمی را تغییر دهد؟' گفت: هیچ عقل سلیمی نمی تواند نسبت به روابطی سردتر از امروز میان شرق و غرب و میان روسیه و آمریکا ابراز امیدواری کند. در عوض باید امیدوار بود تا این روابط تحکیم شود و برای مثال در مورد بحران سوریه و پیرامون تحولات لیبی همگرایی هایی ایجاد و نهایتا به صلح و امنیت در این کشورها منتهی شود. 
وی در پاسخ به این سوال که ' میان روسیه و اتحادیه اروپا موضوع تحریم های اعمالی به دلیل بحران اوکراین وجود دارد' افزود: ما در بحبوحه جنگ سرد، در مقطع تجهیز به سلاح های هسته ای و در دوران دیوار برلین، برای دستیابی به خطوط لوله گاز از مسکو کار کردیم. اکنون نیز همانگونه که مشارکت ایتالیا در اجرای تحریم ها موید آن است، در مورد اصول انعطاف پذیر نیستیم، ولی این بدان معنا نیست که باید قطع رابطه کنیم. 
وزیر خارجه ایتالیا با اشاره به تحولات لیبی و سوریه گفت: لاوروف تصریح کرد که روسیه حمایت انحصاری از ژنرال 'حفتر' نکرده و بالعکس یک سیاست فراگیر را دنبال می کند. من نیز به نام ایتالیا تأکید کردم لیبی یک کشور واحد است و نمی تواند به شرق و غرب تقسیم شود. ما به یک نظام واحد، یک ملت واحد، شناسایی دولت مشروع 'سراج' و همچنین به ایفای نقش 'حفتر' و تمامی طرف های لیبیایی البته در چارچوب دولت مشروع لیبی، اعتقاد داریم و اینکه تنها لیبیایی ها می توانند صلح را در لیبی برقرار کنند، چراکه صلح را نمی توان از خارج تحمیل کرد. ما زمینه هرگونه فرمتی را برای هموار کردن راه کسانی که خواستار ثبات و صلح هستند فراهم می کنیم. 
وی در خصوص سوریه گفت: در مورد خاورمیانه و سوریه تأکید کردم که فرآیند صلح آستانه راهی موثر برای رسیدن به آتش بس است. ولی نمی تواند محلی تلقی شود که در آن تمامی مسائل سیاسی سوریه حل خواهد شد. ما از تلاش های 'استفان دمیستورا' در ژنو حمایت می کنیم و معتقدیم این مردم سوریه هستند که باید در پایان یک فرآیند فراگیر سیاسی و در مسیری که به برگزاری انتخاباتی متعارف منتهی می شود، در مورد سرنوشت خود تصمیم بگیرند. اروپا، همسان با ارزش ها و تاریخ خود، در این ارتباط نقشی دارد که باید آن را بویژه در زمان بازسازی و نه در مقطع کنونی بمباران ها، ایفا کند. 

منبع: خبرگزاری ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین