آفتابنیوز : یافته های یک مطالعه تازه نشان می دهد، گر گرفتگی در دوره یائسگی زنان ممکن است علامت افزایش خطر بیماری قلبی باشد. محققان دانشگاه پیتزبرگ آمریکا سلامت ۲۷۲ زن غیر سیگاری ۴۰ تا ۶۰ سال را مورد بررسی قرار دادند. محققان دریافتند در بین زنان ۴۰ تا ۵۳ سال، گرگرفتگی های شبانه با عملکرد ضعیف تر عروق خونی مرتبط بود.
– به گفته ربکا ترستون، سرپرست گروه تحقیق، این رابطه مستقل از سایر عوامل پرخطر بیماری قلبی است. به نظر می رسد این رابطه به زنان جوان تر حاضر در مطالعه محدود شده است. چرا که در مورد زنان ۵۴ تا ۶۰ سال چنین رابطهای مشاهده نشد. محققان اذعان می کنند ۷۰ درصد زنان ابتلا به گرگرفتگی در دوره یائسگی را گزارش کرده و یک سوم آنها این گرگرفتگی را منظم یا شدید عنوان می کنند. با وجود این یافته ها، هنوز تاثیر یا مکانیسم سببی بین گرگرفتگی و بیماری قلبی مشخص نیست. به گفته ترستون، «تجربه شخصی من در مورد برنامه سلامت قلب زنان نشان می دهد گرگرفتگی زود هنگام می تواند علامت هشداری برای توجه به پیشگیری از سایر عوامل پرخطر و بیماری قلبی-عروقی باشد.»
گرگرفتگی خانم ها و مشکلات قلبی
– یک مطالعه دیگر نشان داده که بین گرگرفتگی خانم ها در شروع سن یائسگی و سلامت سیستم قلبی عروقی آنها ارتباط وجود دارد. این مطالعه نشان داده که این گرگرفتگی ها می تواند نشانه ریسک بروز بیماری های قلبی باشد. حدود ۷۰ درصد خانم ها گرگرفتگی را تجربه می کنند و در سی درصد موارد این گرگرفتگی ها شدید و مکرر است.
– در مطالعه ذکر شده، محققین سیستم عروقی ۲۷۲ زن را با سن ۶۰-۴۰ سال که گرگرفتگی داشتند بررسی کردند. بررسی سیستم عروقی این افراد با اندازهگیری سونوگرافیک میزان اتساع عروق بازویی به دنبال عبور امواج جریان خونی صورت گرفت. این اندازه گیری به نوعی سلامت سیستم عروقی را نشان می دهد.
– بررسی نشان داد که در زنان با سن ۶۰-۵۴ سال گرگرفتگی ارتباطی با اختلال عملکرد سیستم عروقی ندارد ولی در خانم های با سن ۵۳-۴۰ سال گرگرفتگی ارتباط نزدیکی با اختلال در کارکرد اندوتلیوم یا لایه داخلی دیواره عروقی دارد. این یافته نشان می دهد که اگر زنان دچار گرگرفتگی زودرس در سنین پایین تر از معمول شوند باید بدانند که خطر بیماری های عروقی برای آنان بالا است.
منبع: دکتر سلام