آفتابنیوز : احمد توکلی نماینده تهران در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب در مورد اعتراض احمدی نژاد به تغییرات لایحه بودجه در مجلس و عملی نشدن وعده های دولت در سال 85 تصریح کرد: اتفاقا مجلس به دولت کمک کرده است زیرا دولت وعده خدمت به مردم را داده است بنابراین اگر بخواهد پروژه های عمرانی را تمام کند و ایجاد آبادانی کند باید تمام عوامل را تامین کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: برای اتمام پروژه های عمرانی ما بودجه لازم داریم و در مقیاس کلی برای مصالح کافی، تجهیزات لازم و نیروی پیمانکار معتبر احتیاج به بودجه داریم و به قدرت نظارتی سیستم دولتی هم محتاج هستیم.
توکلی افزود: گزارش سال 83 سازمان مدیریت و برنامه ریزی نشان می دهد که علت تاخیر در پروژه های عمرانی فقط 48 درصد تامین اعتبار است و 52 درصد به عوامل غیراعتباری مربوط است.
وی اظهار داشت: حالا بدون تامین عوامل غیراعتباری بخواهیم یکباره پول زیادی برای پروژه های عمرانی اختصاص داده شود سایر عوامل نیز گران می شود.
نماینده تهران گفت: در سال 84 دولت برای پروژهای عمرانی 9 هزار میلیارد تومان هزینه کرد، اما برای سال 85 دولت 18 هزار و دویست میلیارد تومان یعنی بیش از دو برابر بودجه سال گذشته بود و استدلال این بود که پول زیاد می شود در حالی که مصالح تغییر نمی کند.
توکلی تصریح کرد: وقتی این پول حجیم وارد بازار شود و مصالح گران می شود نرخ پیمانکاری بالا می رود، دستمزد بخش ساختمان گران می شود.
وی اظهار داشت:آقای احمدی نژاد در یک جلسه خصوصی با قبول کردن این استدلال گفت: مشکل اساسی سیمان و فولاد است و اگر 10 میلیون تن کمبود را وارد کنیم مشکلی برای اتمام پروژه های عمرانی وجود ندارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: من در پاسخ به این استدلال رئیس جمهوری گفتم: واردات 10 میلیون تن سیمان و فولاد تقاضای اضافه واردات این دو کالا قیمت کالا را در منطقه بالا می برد و چنانچه این اضافه قیمت را تحمل کنیم وقتی از کشتی این بار تخلیه شود برای انتقال این حجم از محصول سیمان و فولاد به داخل کشور تمام 365 روز اگر 24 ساعت بارگیری و انتقال صورت گیرد ساعتی 72 تریلی 16 تن نیازمندیم که قطعا ما این ظرفیت خالی در بارگیری نداریم.
نماینده تهران افزود: با این افزایش قیمت حمل و نقل بالا می رود و در همین رابطه قیمت تره و سبزی خوردن که وانت بار حمل می کند افزایش می یابد یعنی تورم به همین راحتی ایجاد می شود.
توکلی تأکید کرد: وقتی کالای قابل تجارت گران شود گرانی داخلی باعث می شود رقابت ما با خارج در کالاهای قابل تجارت ضربه ببیند و واردات زیاد می شود و تولید داخلی دچار سرکوب می شود. بنابراین نه تنها اشتغال مطلوب ایجاد نمی شود بلکه شغل های موجود هم به خطر می افتد.