کد خبر: ۴۴۷۷۰
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۸۵ - ۲۲:۰۷

کشاکش هسته ای در اردوی اصولگرایان

آفتاب‌‌نیوز :  این گفته ها در حالی بیان می شود که فعالان اصولگرا و در راس آنها روزنامه کیهان به مدیر مسؤولی «حسین شریعتمداری» پس از صدور بیانیه شورای امنیت علیه برنامه های هسته ای ایران،‌ خواستار خروج سریع از NPT و آغاز غنی سازی صنعتی اورانیوم توسط ایران شده اند. 

اما این اتفاقات در شرایطی است که صدور بیانیه شورای امنیت در مورد ایران در ایام نوروز یعنی دقیقا هنگامی که دستگاه های دولتی و مجلس و به تبع آن مطبوعات ایران در تعطیلات به سر می برند رخ داد و از این جهت به غیر از اظهارات برخی از مسؤولان دولت و دستگاه دیپلماسی که بر «نپذیرفتن بیانیه شورای امنیت توسط ایران» تأکید می کردند، موضع گیری مهم دیگری اتفاق نیفتاد. 

این تنها بیانیه رسمی ایران در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد بود که به نوعی واکنش ایران به بیانیه شورای امنیت علیه این کشور محسوب می شد. 

در این بیانیه که توسط «منوچهر متکی» وزیر امور خارجه قرائت شد از پیشنهاد جمهوری اسلامی برای «تأسیس یک مرکز منطقه ای در خاک این کشور به منظور تولید سوخت هسته ای» خبر داده بود. به موجب این بیانیه ایران از تأسیس یک مرکز بین المللی تولید سوخت هسته ای در خاک خود با حضور سایر کشورها و در چارچوب یک کنسرسیوم بین المللی استقبال می کرد هر چند که وی در موضع گیری های مختلف بر پایبندی ایران به پیمان NPT تأکید می کرد. 

اما حسین شریعتمداری، مدیر مسؤول روزنامه کیهان در مصاحبه ای که با خبرگزاری های آفتاب و مهر انجام داد بر خروج سریع ایران از NPT همانند گذشته تصریح کرد و اظهار داشت:‌ «هنگامی که این پیمان قبلا توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی نقض شده است پس دیگر دلیلی ندارد که ایران عضو یک پیمان نقض شده باقی بماند.» 

این اظهارات قبل از آن توسط «حمید رضا ترقی» مسؤول دفتر سیاسی حزب مؤتلفه و به صورتی دیگر بیان شده بود.
وی در مصاحبه ای که با آفتاب انجام داد،‌ اظهار داشت:‌ «اولویت در این پرونده مصالح ملی است بنابراین اگر عضویت در این پیمان باعث نقض حقوق مردم ایران شود، حضور در آن معنایی ندارد و باید از آن خارج شویم.» 

به هر حال به نظر می رسد که کشاکش در میان اصولگرایان در مهلت باقی مانده از ضرب الاجل سی روزه شورای امنیت علیه ایران شدت بگیرد. در حالی که مسؤولان دستگاه دیپلماسی در وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی ضمن تأکید بر حق ایران در برخورداری از مواهب فن آوری صلح آمیز هسته ای بر ادامه مذاکرات و پایبندی به پیمان NPT و همچنین ادامه تحقیقات مرتبط با غنی سازی اورانیوم تصریح دارند، ‌اصولگرایانی که غالبا در مطبوعات و احزاب این جناح متمرکز شده اند بر خروج هر چه سریع تر از پیمان NPT و آغاز غنی سازی اورانیوم در مقیاس صنعتی پای می فشارند. 

حال باید منتظر ماند و مشاهده کرد که کدام دیدگاه در میان اصولگرایان در این مقطع و در غیاب نقش تصمیم گیرنده اصلاح طلبان به پیروزی خواهد رسید؟
آیا اصولگرایان در جریان این ماجرا به اجماع می رسند یا اینکه با تفوق هر کدام از دو جریان نامبرده، پرونده ایران وضعیتی متفاوت را خواهد دید؟ در هر صورت نباید فراموش کرد که عدم اجماع اصولگرایان در این پرونده، راه را برای باز شدن پرونده اختلاف های  دیگر در میان ایشان باز خواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین