کد خبر: ۴۴۷۷۱
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۸۵ - ۲۲:۰۷
در پي مصوبه كاهش سود بانكي مطرح شد:

شايعه كناره گيري رييس كل بانك مركزي

آفتاب‌‌نیوز :  به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب شیبانی در پاسخ به سوالات مکرر خبرنگاران در مورد تصویب طرح منطقی کردن سود تسهیلات بانکی گفت: به نفع تان است که با من صحبت نکنید. 
وی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید به نفع چه کسی است که شما مصاحبه نکنید اظهار داشت:‌به نفع کشور است که الان از من مصاحبه نکنید.
خبرنگاری پرسید: شما مخالف کاهش نرخ سود بانکی هستید اما رئیس جمهوری موافق کاهش نرخ سود بانکی است چگونه در دولت مانده اید؟ اما شیبانی پاسخی نداد و تأکید کرد در کنفرانس پولی و بانکی که در اردیبهشت ماه برگزار می شود به تمام سوالات پاسخ می دهد.
خبرنگار دیگری پرسید علت عصبانیت شما تصویب مصوبه امروز مجلس است رئیس کل بانک مرکزی گفت: من الان خسته هستم و می خواهم به سرعت به دفتر کار بروم. 

احتمال تأثیر مجلس بر کاهش تورم
از ديگر سو «احمد توکلی» رئیس مرکز پژوهش های مجلس،‌مصوب مجلس منطقی کردن نرخ سود بانکی را در کاهش تورم موثر دانست و گفت این مصوبه دست بانک را برای تصمیم گیری بازتر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، نماینده تهران در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: ‌نباید از مخالفت دولت با طرح نمایندگان و یا مخالفت نمایندگان با لوایح دولت ایراد گرفت چون جزو ذات نظام پارلمانی است.

توکلی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان به سپرده گذاران اطمینان داد تا کاهش نرخ سود بانکی موجب فرار سرمایه نشود، گفت:‌ مصوبه مجلس ناظر بر سود سپرده نیست بلکه در مورد سود تسهیلات اعمال می شود.
وی افزود: اگر شرایط طبق پیش بینی ما پیش برود، بانک مرکزی سود تسهیلات را کاهش می دهد و سپس به سراغ کاهش سود سپرده ها می رود. به شهادت کارکرد 27 ساله سیستم بانکی در ایران، تأثیر تعیین کننده بر کاهش سپرده نخواهد داشت.

توکلی گفت: شاهد این مسأله آن است که در دهه 70،‌ تورم بین 25 تا 49 درصد و نرخ سود سپرده ها 8 تا 12 درصد بود ولی سپرده ها رشد می کرد.

عضو ائتلاف آبادگران اضافه کرد: احتمال عقلایی می دهیم که تصمیم مجلس بر کاهش تورم اثر بگذارد و دست بانک را برای تصمیم گیری ها بازتر کند.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس در این باره که آیا مصوبه مجلس ایجاد رانت نمی کند، گفت: چون همیشه تقاضای تسهیلات از نظام بانکی بیش از توان پرداخت تسهیلات است، صف متقاضی وجود دارد.

وی افزود: سه نرخ متوسط می توان مشاهده کرد،‌ یکی نرخ تسهیلات بانک های دولتی، نرخ تسهیلات مؤسسات خصوصی مالی مثل بانک های خصوصی فعلی و دیگری نرخ تسهیلات بازار آزاد. همواره این سه نرخ و صف تقاضای تسهیلات وجود دارد.

توکلی اضافه کرد:‌ ممکن است ادعا شود تصمیم مجلس باعث افزایش فاصله بین این سه نرخ باشد. جواب این است وقتی نرخ سود متوسط تسهیلات بانک های دولتی کاهش یابد، صف زیاد می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین