آفتابنیوز : دکتر معصومعلی معصومی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه سیگار یکی از قویترین و خطرناکترین عوامل خطرساز در بروز بیماریهای قلبی و عروقی است، گفت: زمانی عامل به عنوان عامل خطرساز مطرح است که با وجود آن شانس ابتلا به بیماری حداقل دو برابر شود و سیگار نیز از عواملی است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را چند برابر میکند.
وی با بیان اینکه سیگار عوارض مختلفی دارد، گفت: عوارض قلبی تنها بخشی از عوارض سیگار است و بیشترین عارضه این مواد بر دستگاه تنفسی است.
معصومی از بین رفتن عروق قلب را یکی از عارضههای مصرف سیگار عنوان کرد و افزود: این امر سبب بروز سکتههای قلبی در افراد میشود.
وی افزود: یکی از عارضههای شاخص سیگار تنگی عروق اندامهای تحتانی از جمله بیماری "بورگر" که مختص افراد سیگاری است و اغلب افراد در نهایت دست و پای خود را در این بیماری از دست میدهند.
معصومی با بیان اینکه سیگار به یکی از مرگآورترین عوامل در جهان تبدیل شده است، گفت: بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته سازمان بهداشت جهانی، چنانچه سیگار در قرن 21 کنترل نشود میتواند جان بیش از یک میلیارد نفر را بگیرد.
وی با اشاره به طرح 2025 سازمان بهداشت جهانی گفت: این سازمان طرحی را به سازمان ملل داده که تا سال 2025 میزان بیماریهای قلبی و عروقی 25 درصد کاهش یابد و یکی از راهکارها در دستیابی به این هدف، کاهش مصرف سیگار در جهان عنوان شده است.
وی با بیان اینکه سیگار سیستم دستگاه تنفسی را مختل میکند، گفت: این امر موجب شده تا افراد سیگاری در صورت ابتلا به بیماریهای دیگر نسبت به درمان و عمل جراحی خوب جواب ندهند.
معصومی در ادامه مضرات قلیان را به مراتب بدتر از سیگار عنوان کرد و افزود: قلیان از خانواده سیگار است و هر بار قلیان معادل 60 تا 100 نخ سیگار به بدن آسیب وارد میکند.
وی با بیان اینکه کشیدن قلیان قبح لازم را در جامعه ندارد، گفت: متاسفانه در جامعه بسیاری از جوانان به مصرف قلیان روی آوردهاند و حال آنکه این مواد به مراتب از سیگار بدتر است.
این جراح و فوق تخصص قلب و عروق با بیان اینکه هیچگاه برای ترک سیگار دیر نیست، گفت: بعد از یک سال ترک سیگار عوارض آن به نصف کاهش مییابد و بعد از دو سال به غیر از عوارض ریوی همه چیز به حالت اول خود بازمیگردد. بنابراین هیچ وقت برای ترک سیگار دیر نیست.