آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، از آبان ماه سال گذشته تاکنون قیمت دلار در بازار ارز در دوره پرنوسان و در دورهای دیگر آرام و تا حدودی باثبات بوده است. این در حالی است که در اواخر آبانماه سال گذشته با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد و فضای بینالملل که در مجموع موجب افزایش تقاضا برای دلار شد، قیمت این ارز در شیب افزایشی قرار گرفته و از کانال ۳۶۰۰ تا بالغ بر ۴۱۵۰ تومان پیش رفت که رشدی نزدیک به ۶۰۰ تومان را طی حدود سه ماه تجربه کرد؛ اما در اواسط بهمنماه و با افزایش عرضهای که از طرف بانک مرکزی و همچنین پتروشیمیها صورت گرفت و از سوی دیگر متعادل شدن تقاضا، قیمت در شیب کاهشی قرار گرفت و در اواخر سال در کانال ۳۷۰۰ تومان قرار گرفت.
در سال جاری نیز دلار معمولا بین ۳۷۰۰ تا مرز ۳۸۰۰ تومان گاهی در نوسان بود و حتی در روزهای اخیر روندی کاهشی طی کرد. البته در روزهای پایانی مانده به انتخابات که در ۲۹ اردیبهشتماه برگزار شد قیمت این ارز تحت تاثیر شرایط موجود تا۳۷۸۰ تومان معامله گردید اما از آن به بعد اغلب کاهشی بوده و تا ۳۷۲۵ تومان نیز ریزش داشته است.
روند کاهشی دلار در شرایطی اتفاق میافتد که چندان قابل مقایسه با ماههای پایانی سال قبل و شرایط خاص آن نیست، روالی که سوال را برای مخاطبان بازار ارز مطرح میکند که آیا قیمتها همچنان کاهش پیش خواهد کرد؟
در این رابطه تحلیلگران بازار ارز دلیل اصلی روند کاهشی را عرضه بالاتر از سوی بانک مرکزی و البته با قیمتی پایین عنوان میکنند. در عین حال که گفته میشود فعلا تقاضای چندانی در بازار وجود نداشته و در مجموع موجب روند کاهشی قیمت دلار شده است.
با این حال تحلیلگران بازار ارز معتقدند که این روند هر چند که از سوی بانک مرکزی در حال کنترل است، اما نمیتواند چندان پایدار بوده و با شروع تقاضاهای تجاری و مسافرتی در اواخر ماه رمضان به نظر میرسد که ریزش قیمت دلار نیز پایان یابد. فعالان بازار ارز تاکید دارند که عرضه مستمر و با قیمت پایین دلار از سوی بانک مرکزی پایدار نبوده و با توجه به افزایش تقاضایی که پیش آمده باید انتظار تغییر قیمت را داشت.
اما مشخص آن است که هر اندازه هم که قرار باشد قیمت دلار در روندی کاهشی قرار گیردبه طور حتم از نرخ حدود ۳۶۰۰ تومان کمتر نخواهد شد. این موضوع را پیشتر ولیالله سیف- رئیس کل بانک مرکزی- اعلام کرده و گفته بود که نباید انتظار داشت که قیمت دلار به کمتر از ۳۶۰۰ تومان کاهش یابد.
با این وجود در جریان هیجانی که در نتیجه برگزاری انتخابات بر بازارهای مالی و ارزی حاکم میشود، رئیس کل بانک مرکزی تاکید داشت که سیاستگذار ارزی بازار را تحت کنترل داشته و قرار نیست ثباتی که در آن حاکم است، دستخوش تغییر نشود. وعدهای که محقق شده و بعد از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری بازار دچار نوسان قیمت نشد.