کد خبر: ۴۵۱۶۸۶
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۸

چگونه فن بيان خود را تقويت كنيم؟

برای داشتن یک زندگی موفق در اجتماع لازم است تا بتوانید از مهارت‌های کلامی به بهترین شیوه استفاده کنید تا هم در زندگی کاری و هم خانوادگی نظرات خود را بیان کنید به این منظور باید نکاتی را یادبگیرید.
آفتاب‌‌نیوز :
اگر هنگامی که در جمع می‌خواهید صحبت کنید دچار استرس و نگرانی می‌شوید، در ادای حروف دچار مشکل شده و لکنت زبان پیدا می‌کنید، کلمات در زمان مناسب به ذهنتان نمی‌رسد و جملات ناتمام می‌ماند، اگر دچار تعریق بدن و کف دست‌ها شده یا زبانتان خشک می‌شود همگی این موارد نشان دهنده عدم تسلط شما به تکنیک‌های فن زبان است.

برای تقویت این مهارت راهکارهای زیر را انجام دهید:
 
**  استرس را در خود کنترل کنید.

استرس را در خود کنترل کنید. ناراحتی، نگرانی و عصبانیت منجر به ترشح هورمون آدرنالین در خون و ایجاد علائمی چون لکنت زبان، قرمز شدن صورت، ناتوانی در ادای کلمات و پایان دادن به جمله‌ها می‌شود. برای کنترل استرس ابتدا مقداری قدم بزنید و در صورت امکان آب بنوشید و چندین بار نفس عمیق بکشید و سپس به ایراد سخن بپردازید. 

** مخاطبان خود را بشناسید:

برای صحبت با افراد حتی اگر یک نفر باشد شناختی از او داشته باشید، درباره موضوعی که می‌خواهید صحبت کنید ابتدا مطالعه کنید. حتی در یک مکالمه مثبت یا منفی باید حد اعتدال را رعایت کنید، صبر و حوصله و خوشرویی برای انتقادات داشته باشید و هرگز از مواضع سرسختانه و موضع گیرانه با افراد برخورد نکنید.

** کلمات و سخنان خود را سازماندهی کنید:

هرگز بیهوده صحبت نکنید، ابتدا قبل از صحبت بویژه در یک سخنرانی یا جمع عمومی کلمات خود را بنویسید و یک دور بخوانید، موضوع اولیه، داده‌های آمار، خلاصه و نتیجه گیری را بررسی کنید و شیوه تلفظ کلمات را تمرین کنید تا دچار مشکل در ادای کلمات نشوید.

** برای مخاطبان خود شخصیت شادی داشته باشید:

هرگز برای تمام مدت سخنرانی و یا صحبت در جمع خشک و جدی نباشید، بلکه در جمع‌های دوستانه و عمومی چاشنی شوخی، تعریف داستان، لطیفه و یا یک کلام تاثیر گذار را بگنجانید تا مخاطبان به طور کامل تحت تاثیر شما قرار بگیرند.
 
** از دستان خود استفاده کنید: 

از دستان خود به میزان مناسب برای ادای کلمات و تاثیر گذاری بیشتر بر مخاطبان استفاده کنید، در عین حال مراقب باشید تا حرکات دستان شما مصنوعی و یا هیجانی به نظر نرسد.
 
** ارتباط چشمی برقرار کنید: 

با مخاطبان خود ارتباط چشمی برقرار کنید، زیرا می‌خواهید برای آن‌ها سخنرانی انجام دهید. نگاه کردن به افرادی که با علاقه به سخنان شما گوش می‌دهند می‌تواند به شما انرژی مثبت دهد.
 
** روی تلفظ کلمات تمرکز کنید:

اگر در بیان برخی حروف مشکل دارید باید روی آن‌ها تمرکز کنید، کمک گرفتن از استادان فن بیان، تکرار کلمات، بررسی فرم فک و زبان توسط متخصص، در صورت مشکل در بیان کلمات شرکت در کلاس‌های گفتار درمانی همگی می‌تواند به رفع مشکل کمک کند.
 
** دانش خود را ارتقا دهید: 

برای تقویت فن بیان باید دانش خود را نیز ارتقاء ببخشید، این کار را می‌توانید با مطالعه کتاب، گوش دادن به سخنرانی افراد مشهور، خواندن روزنامه و مجلات و نیز شرکت در فعالیت‌های اجتماعی و کارگاه‌های گروهی انجام دهید.
  
** سراغ مشاور بروید: 
بسیاری از مشکلات افراد در زمینه فن بیان ریشه در آسیب‌های دوران کودکی و تالمات روحی دارد، اگر دارای ریشه‌های افسردگی و ناراحتی در دوران کودکی و نوجوانی هستید برای رفع مشکل خود از مشاوره با متخصص کمک بگیرید.

با رعایت این راهکار‌ها می‌توانید در جمع‌ها و مکان‌های عمومی با سخنان خود اطرافیان را تحت تاثیر قرار دهید.

منبع: به باشگاه خبرنگاران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین