کد خبر: ۴۵۶۸۲۹
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۶

تسریع انجام دیالیز با استفاده از این فناوری خارق‌العاده

تیمی از مهندسان موسسه فناوری ماساچوست با طراحی فیلترهای گرافنی مخصوص دیالیز سرعت این فرآیند را 10 برابر افزایش دادند.
آفتاب‌‌نیوز :
استفاده از گرافن در دنیای فناوری امروز بسیار گسترده شده است و حال محققان در "موسسه فناوری ماساچوست"(ام.آی.تی) موفق شده‌اند با استفاده از این ماده منحصر بفرد فیلترهایی بسازند که مولکول‌های در ابعاد نانومتر را به راحتی تصفیه می‌کند و روند انجام دیالیز را برای بیماران کلیوی تا 10 برابر تسریع می‌کند.

انجام دیالیز برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی سبب تصفیه خون و حذف مواد زائد از خون می‌شود و علاوه بر این از این فرایند برای جداسازی مولکولی، تصفیه داروها و تخلیه پسماندها و مواد زائد از محلول‌های شیمیایی نیز استفاده می‌شود.

در حال حاضر غشاهای موجود که برای تصفیه در روند دیالیز مورد استفاده می‌گیرند به خاطر ضخامت بالا، مدت زمان این فرایند را طولانی می‌کنند اما این غشای گرافنی تولید شده می‌تواند سرعت تصفیه را به خوبی افزایش دهد زیرا می‌تواند مواد ریز موجود در محلول را تا ابعاد یک نانومتر تصفیه نماید.

"پیران کیدامبی"( Piran Kidambi) از اعضای تیم تحقیقاتی درباره خواص گرافن گفت: با توجه به اینکه قطر گرافن بسیار کم است روند تصفیه بسیار سریع‌تر دنبال می‌شود و مولکول‌های برای تصفیه نیازی به عبور چندباره از غشای زخیم فلزی ندارند.

نکته قابل توجه در رابطه با این غشای گرافنی این است که محققان موفق شده‌اند غشاهای فوق نازک در ابعاد مختلف را برای تصفیه سایزهای متفاوتی از ذرات و مولکول‌ها بسازند.

برای مثال یکی از این غشاها برای تصفیه مولکول‌های پتاسیم کلرید ساخته شده که تنها 0.66 نانومتر قطر دارند.

در حال حاضر یک جلسه دیالیز برای بیماران حدود 4 ساعت زمان می‌برد که در صورتی که این غشای جدید تاییدیه استفاده در مراکز درمانی را دریافت کند این زمان به حدود 25 تا 30 دقیقه کاهش خواهد یافت؛ اتفاقی که می‌تواند برای بیماران دیالیزی بسیار خوشایند باشد.

نتایج این تحقیق در نشریه علمی Advanced Materials منتشر شده است.
 
منبع: ایسنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین