کد خبر: ۴۵۸۱۸۹
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۳
کنکور از سال‌های اوج خود فاصله گرفته‌است

چرا «غول کنکور»از نفس افتاد؟

تعداد داوطلبان کنکور در سال ۱۳۸۷ یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود و این میزان در سال جاری به ۹۰۰ هزار نفر رسیده است که حکایت از کاهش حدود ۵۰۰ هزار نفری تعداد داوطلبان کنکور دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
کنکور از سال‌های اوج خود فاصله گرفته‌است. در ساله‌های پایانی دهه هفتاد و ابتدایی دهه ۸۰، متولدان دهه ۶۰ به واسطه جمعیتی بالایی که داشتند، پشت کنکور را شلوغ‌تر از همیشه کردند. حتی افزایش ظرفیت‌ها در دانشگاه‌ آزاد اسلامی و دانشگاه‌های غیرانتفاعی برای متولدان دهه۶۰ و موجی که برای حضور در دانشگاه ایجاد کردند کافی نبود. این اتفاق کنکور را به دغدغه بزرگی برای جوانان در آن مقطع تبدیل و آزمون ورود به دانشگاه‌ها را «غول کنکور» نام زد.

به گزارش آفتاب نیوز؛اما بررسی‌ها طی ۱۰سال اخیر نشان می‌دهد، کنکور از رونق خود افتاده است. به طوری که از سال‌های آخر دهه ۸۰ کم کم تعداد داوطلبان کنکور سراسری روند رو به کاهشی را آغاز کردند و این روند در سال ۹۵ و ۹۵ به اوج خود رسید. براساس آمارهای رسمی سازمان سنجش آموزش کشور تعداد داوطلبان کنکور در سال ۱۳۸۷ یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود و این میزان در سال جاری به ۹۰۰ هزار نفر رسیده است که حکایت از کاهش حدود ۵۰۰ هزار نفری تعداد داوطلبان کنکور دارد. اتفاقی که می‌توان آن را رسیدن دهه هفتادی ها به کنکور دانست و حتی کم کم باید شاهد حضور دهه هشتادی‌ها در رقابت کنکور باشیم.

در نمودار زیر چگونگی کاهش تعداد داوطلبان کنکور طی ۱۰ سال اخیر را مشاهده کنید:

چرا «غول کنکور»از رونق افتاد



آمار کنکور ۹۶
براساس آمار سازمان سنجش برای شرکت در آزمون سراسری سال ۹۶ تعداد ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ داوطلب ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۵۴۸ هزار و ۴۳۴ نفر زن و ۳۸۱ هزار و ۷۷۴ نفر مرد هستند. به عبارت دیگر ۵۸.۹۶ درصد زن و ۴۱.۰۴ درصد مرد هستند.

همچنین، از میان داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۶، تعداد ۱۴۸ هزار و ۵۰۰ نفر داوطلب گروه علوم ریاضی و فنی هستند که از این تعداد ۵۲ هزار و ۵۳۱ نفر زن و ۹۵ هزار و ۹۶۹ نفر مرد هستند. تعداد ۵۸۰ هزار و ۵۷۰ نفر داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی هستند که از این ۳۶۷ هزار و ۷۹۳ نفر زن و ۲۱۲ هزار و ۷۷۷ نفر مرد هستند و همچنین ۱۸۴ هزار و ۱۹۵ نفر داوطلب گروه آزمایشی علوم انسانی هستند که از این تعداد ۱۱۵ هزار و ۴۶۶ نفر زن و ۶۸ هزار و ۷۲۹ نفر مرد هستند.

همچنین از میان داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۶، تعداد ۱۰ هزار و ۶۷۵ نفر داوطلب گروه آزمایشی هنر هستند که ۸ هزار و ۴۹ نفر زن و ۲ هزار و ۶۲۶ نفر مرد هستند و تعداد ۶ هزار و ۲۶۸ نفر دوطلب گروه آزمایشی زبان های خارجی هستند که ۴ هزار و ۵۹۵ نفر زن و یک هزار و ۶۷۳ نفر مرد هستند.

همچنین، از تعداد ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ داوطلب ثبت نام کننده، تعداد ۵۱ هزار و ۳۱۰ داوطلب از گروه های آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی و زبان های خارجی علاقمندی خود را به شرکت در گروه آزمایشی هنر علاوه بر گروه آزمایشی اصلی خود اعلام کرده اند که از این تعداد ۳۵ هزار و ۸۳۴ نفر زن و ۱۵ هزار و ۴۷۶ نفر مرد هستند. علاوه بر این از تعداد ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ داوطلب ثبت نام کننده، تعداد ۱۱۲ هزار و ۱۹۹ داوطلب از گروه های آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی و هنر علاقمندی خود را به شرکت در گروه آزمایشی زبان های خارجی علاوه بر گروه آزمایشی اصلی خود اعلام کرده اند که از این تعداد ۷۳ هزار و ۶۱۵ نفر زن و ۳۸ هزار و ۵۸۴ نفر مرد هستند. 

کنکور و رقابت بر سر صندلی‌های با کیفیت
چهل‌وهفتمین کنکور سراسری امسال با رقابت ۹۳۰ هزار داوطلب آخر این هفته برگزار می‌شود که این آمار نسبت به پنج سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است. این اتفاق در شرایطی است که براساس آمار های رسمی تنها ۲۰ درصد داوطلبان جذب دانشگاه‌های دولتی می‌شود و با توجه به اینکه رشته‌های رایگان و با کیفیت در ایران در اختیار دانشگاه دولتی است می‌توان گفت رقابت در کنکور از تصاحب صندلی به تصاحب صندلی با کیفیت تبدیل شده است.

در حال حاضر به‌ازای هر دانشجو یک صندلی خالی در دانشگاه‌ها وجود دارد و رقابت بر سر صندلی خالی به رقابت بر سر صندلی باکیفیت در مقایسه با دهه ۸۰ تبدیل شده است. چرا که در دهه های ۷۰ و ۸۰ رقابت برای تصاحب صندلی دانشگاهی بود. 

همین مسئله باعث ایجاد صف‌های چندین‌ساله برای ورود به دانشگاه شد و تحصیل در دانشگاه‌های دولتی، مانند تهران، شریف، امیرکبیر، شهید بهشتی و... رؤیایی برای داوطلبان بود، اما حالا دهه هفتادی‌ها در کشور به واسطه تعداد بالای کرسی‌های خالی در دانشگاه‌ها و افزایش ظرفیت دانشگاه‌های مادر و معتبر کشور، دست باز‌تری نسبت به دهه شصتی‌ها برای ورود به دانشگاه‌ها دارند.

منبع: خبرآنلاین
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
0
9
خوب به قول عادل فردوسي پور چه كاريه اخه بري ليسانس و فوق ليسانس بگيري بعد بياي اژانس كار كينيا با منت توي دفتر فلان سرمايه دار ابدارچي بشي گذشت اون زمان كه علم و دانش دو ريال ارزش داشت
پاسخ ها
ناشناس
| Kenya |
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
داغ دل مارو تازه کردی...
با مدرک فوق لیسانس فناوری اطلاعات تو یه شرکت اونم با هزار منت تایپیستم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
همین توسعه صندلیهای دانشگاهی که تو متن خبر اومده علت اصلی بی عزت و اعتبار شدن مدارک دانشگاهی است واسه اینکه تو کوچه داد بزنی مهندس هشتاد درصد برمیگردن نگات میکنن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
1
2
علتش اینه که نصف دانش آموزان جذب هنرستان ها میشن که جذب مراکز فنی و حرفه ای میشن و تو امار کنکورهای به حساب نمی آیند، یعنی عملا چیزی از امار دانش آموزان کاهش نیافته !؟ در زمان قدیم بیشتر دانش آموزان سه رشته ریاضی و تجربی و انسانی رو انتخاب میکردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
0
3
فقط کنکور نبود. خیلی از چیزها تقریبا شده بود مال پولدارها ، مثل سیم کارت موبایل و خودرو و مسکن و غیره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
0
6
سلام
احتمالا فرزند كنكوري نداريد و از مصائب درد اور و اسفبار ي كه مردم در ارتباط با كلاسهاي كنكور ومشاور و هزينه ها و پيچاندن خلائق توسط موسسات فرهنگي!!! اموزشي مواحهند اطلاعي نداريد
امروزه مراكز اموزشي مانند قارچ رشد كرده اند و براي هر درس ميليونها تومان پول مي گيرند و كتابهاي قطور با سئوالات عجيب تر چاپ وبه خورد فرزندان معصوم ما مي دهند و سالي پر از استرس وتشنج اعصاب و فشار روحي را بر خانواده ها تحميل مي كنند وبيچاره ما كه با اين سيل بالا و پايين ميرويم و شاهد رنج و غرق شدن فرزندانمان در بحر طويل مطالب و كتابها و مشاورين و دبيران و اموزشگاهها و كنكور ازمايشي و... ونهايتا جيب هاي خالي خودمان هستيم وبدبخت كسي كه وسع مالي ندارد .
برادر گرامي تا وقتي ساليانه ميلياردها تومان پول وارد اين موسسات ميشود مطمئن باشيد هر سال كنكور سخت تر و سوالات پيچيده تر و روند قبولي مشكل تر ميشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
شما پاسخنامت رو سفید بذار (فقط منفی نزن) پول شهریه ترمی 8-7 میلیونی هم داشته باش بچت رو بفرست پردیس شریف و امیرکبیر مهندسی برق و مکانیک بخونه؛بی استرس!زمان ما دهه شصتی ها این امکانات نبود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
1
2
آقا دعا کنید زیر 900 بیارم دندان تعهد قبول شم لطفا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۵
1
3
نگویید : چرا «غول کنکور»از نفس افتاد؟

بگویید : چرا فرشته کنکور بالهای عدالت گسترش از روی کنکور برداشت ، تا هر کند ذهنی
پزشک پرخطا و مهندس پروژه های نا ایمن گردد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
1
3
کنکور این هفت هشت سال اخیر با جمعیت متقاضیان زیر یک میلیونی خودش واقعا دیگر برازنده حمل نام سنگین کنکور نیست و بیشتر شبیه یک آزمون فرمالیته است که تمام داوطلبینش بشرط داشتن پول کافی در انواع و اقسام دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی و آزاد و شبانه و پردیس خودگردان میتوانند در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
0
1
کنکور غول های قلم چی خوب و بد ساخته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۴
0
0
اصلا خوب شد ازنفس انداختیم خدا انشاله بانی کنکور وادامه دهندگانشو یکجا که جونای شادوسرزنده مردم راراهی تیمارستانها وعلاف خیابونا کردند اصلا مامیربم نون یکی عده ای که مثل بختک افتادند ودکون بازکردندوپول جارو میکنن حالاازهرراهی شده آجرکنیم!((؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین