آفتابنیوز : 
به گزارش گاردین از واشنگتن، پس از اینکه آقازاده، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که به سطح جدیدی از غنی سازی اورانیوم دست یافته است، جلسه شورای امنیت هم تشکیل شد.
گاردین سپس به دیدار شام وزرای خارجه سه کشور اروپایی و چین و روسیه در روز دوشنبه آینده که در نیویورک برگزار می شود اشاره می کند که به منظور تعیین ضرب الاجل برای تهران صورت می گیرد. به نوشته گاردین چین و روسیه نگران تحریم های احتمالی هستند و در اوضاع فعلی با آن مخالفند. گاردین می نویسد که مرکل، صدراعظم آلمان هم روز گذشته راهی آمریکا شده تا درباره ایران با بوش گفتوگو کند.
قطعنامه جديد شورای امنيت در مورد ايران
(کلیک کنید)
خبرگزاری رویترز نیز در گزارش خود به اظهارات دیپلمات های وین در رابطه با پرونده ایران اشاره می کند و می نویسد که ایران در مناقشه هسته ای خود باب جدیدی را با غنی سازی اورانیوم گشوده است و غربیها در پی صدور قطعنامه علیه این کشور هستند. به اعتقاد این دیپلمات ها اکنون که ایران بر موانع غلبه کرده و به آن افتخار می کند، احتمال تعامل آن با غرب کم است. رویترز هم چنین با اشاره به اینکه استراتژی غرب برای مقابله ایران، نگرانی های امنیتی این کشور را نادیده گرفته است، از قول یکی از دیپلمات های ارشد وین می آورد که پافشاری غرب به ویژه آمریکا بر انکار ظرفیت غنی سازی ایران، سیاستی احمقانه است و اکنون با دستاوردهای جدید ایران این سیاست شکست خورده است. به اعتقاد وی تنها راه تغییر رویه ایران ارائه تضمین های تجاری و امنیتی است که این کار تنها از آمریکا و از طریق مذاکرات مستقیم بر می آید.
تلاش آمریکا برای موفقیت جلسه نیو یورک(کلیک کنید) روزنامه اقتصادی فاینشنال تایمز نیز تحت عنوان «شکاف در میان قدرت های سازمان ملل بر سر قطعنامه شدید علیه ایران» به گزارش نشست دیروز می پردازد که در آن انگلیس و فرانسه پیش نویس قطعنامه ای شدیداللحن و دور از انتظار را در شورای امنیت ارائه دادند که بلافاصله با مخالفت روسیه و چین مواجه شد چرا که آنرا بسیار تهاجمی و مستلزم بازبینی می دانستند.
این روزنامه با اشاره به اینکه هر دوی این کشورها با استفاده از فصل هفتم منشور سازمان ملل مخالفند و آن را تهدیدی برای امنیت و صلح جهانی می دانند، به نقل از نماینده چین در سازمان ملل می آورد که چنین پیش نویسی در شرایط فعلی نتایج خوبی به همراه ندارد در همین حال نماینده روسیه هم تأکید داشته که قطعنامه باید به دنبال راه حل های سیاسی و دیپلماتیک برای بحران باشد و با استفاده از زور مسأله حل نمی شود. به اعتقاد وی تحریم راه خوبی نیست چرا که هیچ گاه مفید واقع نشده است.
اجلاس پاريس شکست خورد(کلیک کنید)
در همین حال جان بولتون نکته اصلی را در موافقت چین و روسیه با فصل هفتم منشور سازمان ملل می داند. فاینشنال تایمز هم چنین به این گفته دیپلمات های اروپایی اشاره می کند که می گفتند تمامی این اقدامات در صورتی که ایران تعلیق را بپذیرد، قابل بازگشت هستند.
نیویورک تایمز در گزارش خود با تأکید بر فشار انگلیس و فرانسه بر سازمان ملل از نماینده آمریکا در سازمان ملل نقل می کند که کلید حل مشکل کنونی در دست ایران است و با تعلیق فعالیت های هسته ای این کشور، بسیاری از راه ها قابل اجرا است.
این روزنامه آمریکایی سپس با اشاره به دیدار بوش و مرکل در واشنگتن به تشکیل جبهه ای متحد علیه ایران توسط این دو به نقل از صدراعظم آلمان می آورد که کشورش در توافق کامل با آمریکا است و اینکه تحت هیچ شرایطی ایران نباید به فعالیت هسته ای خود ادامه دهد. اما به گزارش نیویورک تایمز مرکل بر حرکت آرام و از طرق دیپلماتیک تأکید داشته است که خود نشان از تغییر لحن آلمان دارد.
روزنامه واشنگتن پست هم در شماره امروز خود با اشاره به قطعنامه شورای امنیت علیه ایران به نقل از سه کشور اروپایی می آورد که تهران باید فعالیت غنی سازی اورانیوم خود را متوقف کند یا اینکه با اقدامات آینده که احتمالا اشاره به تحریم های احتمالی دارد، تن دهد. بنابراین قطعنامه، آژانس بین المللی انرژی اتمی باید گزارشی در مورد پذیرش خواسته های شورای امنیت از سوی ایران ارائه دهد ولی زمان آن تعیین نشده است هر چند به نظر می رسد آمریکا و اروپا خواهان ضرب الاجلی به مدت دو هفته تا یک ماه باشند.
این روزنامه آمریکایی هم چنین می نویسد که دیپلمات های اروپایی و آمریکایی امیدوارند تا پیش از سه شنبه آینده رای گیری در مورد قطعنامه انجام شود چرا که قرار است روز سه شنبه کاندولیزا رایس با دیپلمات های پنج کشور آلمان، چین، فرانسه، روسیه و انگلیس در نیویورک دیدار و درباره برنامه هسته ای ایران گفتوگو کند.