آفتابنیوز : 'محمد جواد ظریف' در هنگام ورود به نیویورک در جمع خبرنگاران در واکنش به تصمیم دولت ترامپ به تائید دوباره پایبندی ایران نسبت به برجام گفت: توافقنامه هسته ای یک توافقنامه همه جانبه وجهانی است که درپی سال ها گفت و گو و مذاکره حاصل شده است.
به گزارش آفتاب نیوز، ظریف افزود: آنهایی که این فشار ها را بر ایران وارد آوردند؛ دیدند که این گونه فشار ها نتایجی را که بدنبالش هستند در بر نخواهد داشت و در پایان کار به این نتیجه رسیدند که این توافق بهترین دستاوردی است که می توان به آن رسید و همانطور که طبیعت مذاکرات همه جانبه است دیدیم که همه طرفین این مذاکرات به آنچه که بدنبالش بودند رسیدند.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد:دراین مرحله انتظار ما این است که همه طرفین این مذاکره به تعهدات خود پایبند بمانند اما متاسفانه تاکنون مشاهده کردیم که آمریکا در حدی بسیار نازل این توافق نامه را قبول داشته و به آن پایبند مانده است و با رویکرد ها و سیاست های نادرست خود قادر به احترام و حمایت از روح این توافقنامه نبوده و در نتیجه به ایران این اجازه را نداده تا به حد کامل از منافع این توافقنامه بصورتی که باید بهره ببرد .
ظریف گفت:معتقدیم که سران آمریکا باید در برخورد با این توافقنامه تجدید نظر کنند چرا که در غیر این صورت به دوام این توافقنامه کمکی نخواهد کرد.
وزیر خارجه کشورمان همچنین شرکت در نشست توسعه پایدار در مقر سازمان ملل متحد را از اهداف سفر خود به نیویورک برشمرد. وی یادآورشد:ایران بر اساس باور های فرهنگی و مذهبی خود حتی پیش از تصمیم گیری ها و مباحثاتی که به نتایج فعلی در مورد توسعه پایدار منجر شده در بسیاری از زمینه ها و در جهت اهداف 17 گانه توسعه هزاره برنامه هایی را در دست تنظیم و اجرا داشته که لازم است آن ها را به اطلاع کشور های دیگر و جامعه بین المللی برساند.
ظریف توضیح داد: در حاشیه این نشست ها دیدار هایی را با شخصیت های فرهنگی، اندیشکده ها و سایر نهاد ها و شخصیت های تاثیر گذار در افکار عمومی در برنامه دارم تا از این طریق نکات و مسائلی را که به نا آرامی های منطقه خاور میانه منجر شده و حتی کشور های متحد در این منطقه را در مقابل یکدیگر قرار داده است به گوش جهانیان برسانیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که آیا در این سفر با سیاستمداران غربی، اعضای کنگره و یا وزیر خارجه آمریکا دیدار و گفتگو هایی خواهد داشت؟؛گفت: هیچ برنامه ای در این باره در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه داد:ما پیشتر با برخی از سیاستمداران آمریکایی از جمله وزیر خارجه پیشین آمریکا صرفا در محدوده توافق هسته ای صحبت هایی داشته ایم اما در این سفر چنین قصدی نداریم و چنین برنامه ای هم در نظر گرفته نشده است.
وزیر خارجه کشورمان درباره توافق میان روسیه، اردن و آمریکا بر سر آتش بس در جنوب غربی سوریه و موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال چنین توافقی گفت: تهران همواره خواستار پایان درگیری ها و اتحاد همگانی برای مقابله با تروریسم و گروه های تروریستی نظیر داعش و جبهه النصره بوده تا بتوان به این بحران که موجب هرج و مرج در منطقه شده خاتمه داد.
ظریف گفت:اکنون همه تلاش ما این است آتش بس جامعی که در همکاری با روسیه و ترکیه در نشست های آستانه برای آن تلاش کرده ایم بطور فراگیر و کامل به اجرا در آید تا بتوان زمینه را برای کمک رسانی های انساندوستانه و پایان دادن به رنج و مشقت مردم سوریه فراهم کنیم.
منبع: ایرنا