آفتابنیوز : منوچهر رزم جو در گفتوگو با ایسنا، با بیان آنکه کمیته امداد امام خمینی (ره) در راستای توانمندسازی خانوادهها و تسریع در خروج خودکفایی مددجویان برنامههای اشتغال را در سال جاری در دستور کار خود دارد گفت: پیش بینی کردهایم که در سال جاری از طریق ایجاد 140 هزار شغل با اعتباری بالغ بر 3100 میلیارد تومان زمینه خروج مددجویان را از چرخه حمایت از طریق پرداخت تسهیلات به مددجویان فراهم کنیم.
وی ادامه داد: 2100 میلیارد تومان از اعتبار 3000 میلیارد تومانی کمیته امداد در حوزه اشتغال از طریق منابع قرض الحسنه بانکها که در قانون بودجه سال جاری برای کمیته امداد پیش بینی شده است تامین خواهد شد. این در حالیست که در سال گذشته منابع بانکی کمیته امداد 1000 میلیارد تومان بود و به این ترتیب در سال جاری با رشد بیش از دو برابری منابع بانکی کمیته امداد رو به رو هستیم.
دستیار معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد افزود: 1000 میلیارد تومان از این منابع نیز از طریق منابع داخلی کمیته امداد محقق خواهد شد. این در حالیست که در سال گذشته منابع داخلی کمیته امداد 380 میلیارد تومان بود. به این ترتیب امسال توانستهایم با تاسیس صندوق امداد ولایت منابع داخلی کمیته امداد را جهت پرداخت تسهیلات به مددجویان نیازمند به بیش از سه برابر برسانیم.
رزمجو در ادامه با تاکید بر آنکه امسال طرحها را در قالب ایجاد اشتغالهای خرد، کوچک و مشاغل خانگی در عرصههای مختلف اقتصادی، کشاورزی، خدماتی و صنعتی پیگیری میکنیم گفت: سال گذشته از طریق پرداخت تسهیلات اشتغال 120 هزار نفر دارای شغل شدند. این در حالیست که با احتساب وامها و تسهیلات اشتغالی که در سالیان گذشته به مددجویان پرداخت شده بود توانستیم 150 هزار نفر را از چرخه حمایت خارج کنیم.
وی ادامه داد: پیش بینی امسال آن است که از طریق پرداخت تسهیلات اشتغال برای 140 هزار نفر شغل ایجاد شود و بیش از 100 هزار نفر نیز خودکفا شوند.
دستیار معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد در خصوص حداقل و حداکثر وامهای پرداختی نیز گفت: وامهای پرداختی حداقل پنج میلیون تومان و حداکثر از طریق منابع کمیته امداد (صندوق امداد ولایت) 50 میلیون تومان و از طریق منابع بانکی 100 میلیون تومان است.
رزمجو تصریح کرد: میزان تسهیلات پرداختی بر اساس سطحبندی اشتغالها که در کمیته امداد صورت گرفته و متناسب با گروههای هدف پرداخت میشود. برای مثال صنایع دستی به وامهای خردتری نیاز دارند در حالیکه مشاغل مربوط به صنعت و کشاورزی به وامهای کلانتری نیازمند هستند.
وی ادامه داد: در نظر داریم تا در سال جاری 35 تا 40 درصد از طرحهای اشتغال را در زمینههای کشاورزی، دامداری، کشتهای گلخانهای، باغداری و کشت گیاهان دارویی به جهت اهمیت این مشاغل و توسعه روستاها به کشور، پیگیری کنیم.
دستیار معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد همچنین گفت: پیش بینی میکنیم که در سال جاری از طریق طرحهای کمیته امداد 22 هزار نفر از طریق کاریابی و تعامل با کارفرمایان صاحب شغل شوند که در این میان کمیته امداد تسهیلاتی را همچون دو سال پرداخت حق بیمه سهم کارفرما را به کارفرمایانی که نیروهای خود را از میان مددجویان کمیته امداد انتخاب میکند پرداخت خواهد کرد.