آفتابنیوز : به گفته قزوینی، سخنگوی خانه احزاب، در خواست سالن وزارت کشور از پانزده روز پیش به وزارت کشور اعلام شده بود و وزارت کشور تا روز چهارشنبه مخالفتی با این امر نکرده بود که ناگهان در غروب روز چهارشنبه ورق برگشت و صدها مهمانی که به وزارت کشور آمده بودند از سوی مسئولان خانه احزاب به هتل تهران رهنمون شدند و ظاهرا به گفته موسوی تبریزی به برخی افراد حاضر در محل وزارت کشور گفته شده مجمع عمومی خانه احزاب لغو شده و برگزار نمی شود.
ساعت شروع مجمع عمومی خانه احزاب 8 صبح اعلام شده بود اما با توجه به ناهماهنگی های پیش آمده، 9:45 زمان آغاز مجمع عمومی خانه احزاب شد.
اعضای مجمع عمومی خانه احزاب گلایه های خود را از عملکرد وزارت کشور و حسن غفوری فرد به عنوان دعوت کننده ای که خود حضور نداشت، پنهان نمی کردند چه آنکه کواکبیان از حزب مردم سالاری ، پیش از شروع جلسه با فریادهایی که توجه همه را به خود جلب کرده بود به این موضوع معترض شد.
حمید قزوینی، سخنگوی خانه احزاب که آغازگر مجمع عمومی خانه احزاب نیز بود با اشاره به اینکه به دلیل ناهماهنگی ها سرود جمهوری اسلامی آماده پخش نیست از حضار خواست به احترام شهدای خرمشهر و انقلاب به صورت ایستاده فاتحه ای را قرائت کنند.
سخنرانی کاشفی
حسین کاشفی عضو شورای مرکزی خانه احزاب اولین سخنران مجمع عمومی خانه احزاب بود.
وی ضمن عذرخواهی از حضار به دلیل ناهماهنگی پیش آمده به وقایع تاریخی خرداد ماه چون حماسه دوم خرداد، فتح خرمشهر، رحلت امام (ره)، قیام 15 خرداد، وفات دکتر شریعتی (29 خرداد) و شهادت دکتر چمران (31 خرداد) اشاره کرد.
گلایه از وزارت کشورشیخیانی دیگر عضو شورای مرکزی خانه احزاب نیز ترجیح داد ابتدا به گلایه از وزارت کشور بپردازد: «در حالی که نقش حزب وتحزب در اداره حکومتها و توسعه همه جانبه کشورها بر کسی پوشیده نیست ولی متاسفانه در جامعه، ما هنوز دچار مشکل هستیم.»
شیخیانی در ادامه با اشاره به افغانستان و عراق گفت: «دولتی که در عراق شکل گرفته دقیقا به معنای حزب و تحزب است، نازیباست که ما با این همه قدمت در این شرایط باشیم و امروز مایه خجالت است که وزارت کشور به عنوان متولی، چنین کم لطفی را اعمال کند و اجازه ندهد نمایندگان احزاب در وزارتخانه ای که یکی از وظایفش توسعه سیاسی است، حضور پیدا کنند.»
وی افزود: «پیشرفت سیاسی هزینه دارد و این هم یکی از هزینه هایی است که ما امروز داده ایم.»
موسوی تبریزی
و کوچک شدن دایره خودی ها آیت الله موسوی تبریزی سخنران بعدی بود که در ابتدای سخنرانی خود از اعضای خانه احزاب خواست پنجشنبه هفته آینده همزمان با سالگرد رحلت امام (ره) در حسینیه جماران حضور پیدا کنند.
موسوی تبریزی همچنین امام را خالص ترین بندگان خدا دانست و دو ویژگی امام را علم بالا و تقوا و زهد دانست.موسوی تبریزی همچنین مشکلات کشور را ناشی از فراموش کردن فرمایشات امام و فراموشی یاد خدا دانست و افزود: «ما اگر می دانستیم در محضر خدا هستیم همه بندگان خدا را با یک چشم می دیدیم.»
وی با اشاره به کوچک بودن دایره خودی ها در نظام گفت: «هنگامی که انقلاب شد حتی کمونیستها و منافقین نیز در دایره انقلاب بودند و آنها خودشان نتوانستند انقلاب را تحمل کنند.»
موسوی تبریزی افزود: «خانه احزاب برای وحدت است.»
موسوی تبریزی در ادامه با اشاره به برخی تغییر و تحولات در خانه احزاب و نیز جلسه عسگر اولادی و بهزاد نبوی افزود: «بالاترین تصمیم گیرنده خانه احزاب، مجمع عمومی خانه احزاب است و وزیر کشور یا کمیسیون 10 ماده احزاب حق دخالت ندارند.»
موسوی تبریزی هم مانند دیگر سخنرانان این مراسم از برخورد وزارت کشور با خانه احزاب گله مند بود: «روز دوشنبه وزیر کشور به آقای بلندیان ابلاغ کرده که به خانه احزاب جا بدهید، دیروز غروب ساعت 6 بعدازظهر گفتند نمی دهیم و نه تنها جا نمی دهیم بلکه ناظر هم نمی فرستیم.»
موسوی تبریزی افزود: «یکباره بگویند احزاب را نمی خواهیم و حزب در اسلام نیست.»
وی در ادامه گفت: «در این موقعیت حساسی که مشکلات زیادی در رابطه با دنیای خارج داریم، احتیاج به وحدت داریم.... شما کجا دنبال وحدت ملی هستید؟» موسوی تبریزی افزود: «شخصیت جمهوری اسلامی با مردم است و اراده ای برای تقویت احزاب و تشکل های مردمی نیست و در عوض عده ای تقویت دوباره دولتی کردن شوراها را شروع کرده اند.»
موسوی تبریزی در ادامه گزارش برخی اقدامات خانه احزاب را تشریح کرد: پس از 15 دقیقه استراحت نوبت به تعیین رئیس جلسه رسید که با رای گیری، مرتضوی به عنوان رئیس جلسه انتخاب شد و کواکبیان از حزب همبستگی نیز در سمت چپ وی جای گرفت.
کواکبیان با انتقاد از عدم حضور برخی گروهها و احزاب در مجمع عمومی خانه احزاب گفت: "آقای پورمحمدی چرا تحت تاثیر 28 گروه قرار گرفتند؟ شما 28 گروه را به خانه احزاب ترجیح می دهید؟ "
ادامه دستور جلسه به این صورت برگزار شد که موافقان و مخالفان نتایج انتخابات خانه احزاب به بیان دیدگاههای خویش پرداختند و البته اکثر مخالفان نتایج انتخابات، ترجیح داده بودند در مجمع عمومی شرکت نکنند.
در نهایت مجمع عمومی خانه احزاب تصمیم به رای گیری از اعضا در مورد پذیرش یا عدم پذیرش نتیجه انتخابات خانه احزاب گرفت که نتایج فوق بدست آمد: از مجموع 91 شرکت کننده: 1 رای ممتنع، 8 رای مخالف نتیجه انتخابات و اعلام مخدوش بودن آن و 76 رای موافق.