آفتابنیوز : او در
مقاله ای در روزنامه هرالدتریبیون می افزاید: این هفته بیش از 300 تن از نمایندگان کشورهای اروپایی و امریکای شمالی در نشست مهم پارلمانی ناتو در پاریس شرکت می کنند و من در اینجا از همه نمایندگان پارلمان کشورهای عضو ناتو می خواهم که به فکر وارد عمل شدن ناتو در مقابل برنامه هسته ای ایران باشند.
در ادامه مقاله آمده است، در حالی که قدرت های جهانی در مورد مساله هسته ای ایران به دو جبهه طرفداران مواجهه و حامیان مذاکره تقسیم شده بودند، راه کار درستی _مذاکره -برای این مقطع،در پیش گرفته شده است.
در راستای این تصمیم، امریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و دیگر اعضای اتحادیه اروپا در حال امتحان کردن تمام راه های دیپلماتیک ممکن برای حل مسالمت آمیز مساله هسته ای ایران هستند و شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در این تلاش جهانی شرکت دارند.
نویسنده می افزاید یکی از گزینه های مطرح وارد شدن امریکا به مذاکرات دو جانبه با ایران است و با توجه به برخی نشانه ها که از سوی رهبران ایران مطرح شده است، امریکا باید این گزینه را در نظر داشته باشد.
نکته ای که در این مسیر دیپلماتیک باید مورد توجه قرار گیرد این است که به ایران نشان دهیم جامعه جهانی در این زمینه جدی و متحد است.
او سپس پیشنهاد خود را مطرح کرده و می نویسد: گزینه دوم استفاده از استراتژی تهدید بازدارنده است که می تواند به عنوان ابزاری موازی و در پشتیبانی از تلاش های دیپلماتیک به کار رود.
وارنر با طرح این سوال که "اگر در بدترین حالت، دیپلماسی با شکست مواجه شود، جهان چگونه به این مساله واکنش نشان خواهد داد؟ "می نویسد: برای آماده شدن در مقابل چنین احتمالی، ما باید به درس های جنگ سرد توجه کنیم که ناتو به عنوان ابزار اصلی استراتژی تهدید بازدارنده عمل می کرد.
او در ادامه مدعی شده است غرب باید برای مقابله با ایران نیز به فکر آماده کردن مقدمات چنین تهدیدی باشد به جای اینکه واقعا از روش های قهرآمیز استفاده کند. همان طور که این روش در دوران جنگ سرد در مقابل اتحاد شوروی به خوبی مورد استفاده قرار گرفت.
وی می افزاید: در صورتی که ما بخواهیم چنین مسیری را در پیش بگیریم، ناتو در قلب این استراتژی جای می گیرد زیرا هیچ سازمان دیگری سابقه ای بهتر و موفق تر از ناتو برای طرح و اجرای« دکترین بازدارندگی» ندارد.
وارنر در ادامه پیشنهاد می کند که این طرح در آغاز می تواند به آماده باش نیروی دریایی ناتو در آب های بین المللی و آماده باش نیروی هوایی در خطوط هوایی بین المللی محدود باشد.
او مدعی شده است این اقدام حمایت مهمی برای تلاش های دیپلماتیک است و به ایران نشان می دهد که 26 کشور عضو ناتو، مساله هسته ای ایران را جدی می دانند و آماده برخورد با آن هستند.
وارنر در پایان می نویسد: در نوامبر گذشته، جپ دوهوپ شفر، دبیر کل ناتو گفته بود ما باید با چالش های امنیتی خود برخورد کنیم، هر وقت و هر کجا که باشد وگرنه ناگهان در
می یابیم که این تهدیدها در آستانه در خانه مان هستند.
سناتور آمریکایی در پایان می نویسد: کاملا حق با اوست و امروز زمانی است که ناتو نیز باید به عرصه دیپلماسی اضافه شود. اکنون ناتو باید تخصص و سابقه طولانی و موفق خود در مواجهه با مسائل بین المللی را در مقابل برنامه هسته ای ایران به میدان بیاورد.