آفتابنیوز : هاشمي هم هنگام اخذ رأي اعتماد وزيرانش در مجلس شوراي اسلامي گفت که اين مجموعه فقط يک کابينه کار است و از مجلسيان خواست بدون ملاحظات سياسي به کابينه کار رأي دهند. بر اين اساس دولت سازندگي به سرعت وارد امور اجرايي شد و با وجود انبوهي از مشکلات پس از جنگ، توانست در طول هشت سال دوران سازندگي چهره کشور را عوض بکند.
از ويژگي هاي دولت سازندگي يکي اين بود که از سال 68 تا 73 تقريباً بدون انتقاد به فعاليت زيربنايي مشغول بود و از سال 73 به بعد کم کم سيل منتقدان هاشمي به راه افتاد و در 75 به اوج خود رسيد. هاشمي رفسنجاني با همان منطق که کشور بيشتر از آنکه به حرف احتياج داشته باشد، به عمل احتياج دارد، چندان خود را درگير مباحث انتقادي نمي کرد و گويا در آن شرايط، نقدهاي وارده را به صلاح کشور نمي ديد.
پس از پايان کار دولت هاشمي و روي کار آمدن دولت خاتمي، نظر به فضاي باز سياسي و مطبوعاتي ايجاد شده، ناگهان بحث نقد دولت و حتي شخص هاشمي رفسنجاني پا گرفت و چنان لجام گسيخته به پيش رفت که در نهايت سر از تخريب شخصيت هاشمي در آورد.
چنين فضايي طبيعي بود که هاشمي پاسخگوي اتهامات نباشد چرا که نقد و تخريب به هم آميخته بود و هدف سازنده اي را دنبال نمي کرد.
اکنون که شش سالي از آن تجربه تلخ تخريب هاشمي مي گذرد و کشور در آستانه يک انتخاب بسيار مهم قرار گرفته است، هاشمي رفسنجاني با اعلام نامزدي خود، براي نخستين بار گفتمان جديدي را آغاز کرده است. وي مي گويد: "کارنامه من در پيشگاه ملت روشن است. در اين ميان از نقد برخي اشکالات گذشته و اهتمام به اصلاح آن و در نظر گرفتن واقعيت هاي امروز گريزي نيست."
بي گمان اين رويکرد هاشمي را بايد به فال نيک گرفت و پذيرفت که هاشمي امروز، دقيقاً هاشمي ديروز نيست اگر چه نقض گذشته هم نيست. مي توان اميدوار بود در نگاه جديد او، ايراني سرافراز و پايدار ساخت. چنانکه خود مي گويد "آينده را بدون نگاه به گذشته نمي توان ساخت، اما نبايد در گذشته ماند."