کد خبر: ۴۷۱۸۵۴
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۹
انجمن زنان و مامایی کشور مطرح کرد

هشدار؛ خطر مرگ دختران زیر ۱۵ سال در حین زایمان ۵ برابر است/مادر کودک‌ها به بلوغ کامل جسمی نرسیده‌اند

عضو انجمن زنان و مامایی کشور گفت: خطر مرگ در دختران زیر ۱۵ سال هنگام زایمان ۵ برابر و در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال، ۲ برابر زنانی است که بعد از ۲۰ سالگی زایمان می‌کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
فرشته سربازی (عضو انجمن زنان و مامایی کشور) در گفت‌وگو با ایلنا، در رابطه با ازدواج دختران در سنین پایین بیان داشت: متخصصان زنان و مامایی از نظر اصول حرفه‌ای و اخلاق پزشکی مسئولیت حفظ سلامت زنان و دختران جامعه را به عهده دارند، لذا انجمن علمی متخصصان زنان و مامایی ایران با توجه به واقعیت‌های علمی هشدارهایی را در رابطه با ازدواج و بارداری دختران نوجوان اعلام می‌کند.

به گزارش آفتاب‌نیوز، وی افزود: از نظر طب مامایی، بارداری در سنین زیر۱۹ سال و بالای ۳۴ سال به عنوان حاملگی‌های پرخطر تلقی می‌شوند. عوارض بارداری و زایمان دومین علت مرگ دختران زیر ۱۹ سال در جهان است؛ همچنین فرزندان مادران زیر ۱۹ سال در مقایسه با مادران ۲۰ تا ۲۴ سال با خطر بالاتری از مرگ مواجه هستند.

سربازی تاکید کرد: بارداری‌های نوجوانی بیشتر در جوامع روستایی و فقیر و فاقد تحصیلات دیده می‌شود. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، خطر مرگ در دختران زیر ۱۵ سال هنگام زایمان ۵ برابر و در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال، ۲ برابر زنانی است که بعد از ۲۰ سالگی زایمان می‌کنند.

دختران نوجوان از بلوغ کافی برای بارداری برخوردار نیستند

وی افزود: از آنجا که دختر نوجوان در حال رشد است و اندامهای تولید مثلی و تناسلی او از رشد کافی برای طی کردن دوران بارداری و زایمان برخوردار نیست، ازدواج و بارداری می‌تواند مخاطراتی را برای مادر و  فرزند ایجاد کند.

سربازی گفت: دختران زیر ۱۹ سال، خود برای رشد، استخوان‌سازی و تکامل اعضا نیاز بیشتری به انرژی و تغذیه مناسب دارند و در چنین شرایطی تامین نیازهای بارداری می‌تواند هم مادر نوجوان و هم فرزندش را با مشکل مواجه سازد. مادر نوجوان به میزان بالاتری از آهن، فولیک اسید، کلسیم و روی نیاز دارد و با توجه اینکه ازدواج در این سنین عموماً در افراد فقیر و کم درآمد صورت می‌گیرد این میزان نیاز تامین نمی‌شود.

وی افزود: از طرفی کودک همسرها از بلوغ کافی فکری و روحی برای پرورش فرزند برخوردار نیستند. تغییرات خلقی مربوط به دورۀ بلوغ از جمله زودرنجی و عصیانگری، فرد را با مشکلات بسیاری  در خانواده و وظایف مادری روبرو می‌سازد. در واقع مادر کودک‌ها هنوز به بلوغ کامل جسمی و فکری نرسیده‌اند و از طرفی معمولاً امکان ادامه تحصیل را نیز پیدا نمی‌کنند، بنابراین از لحاظ جسمی و عقلانی توانایی کافی جهت تربیت و پرورش فرزند سالم را ندارند.

خطر و عوارض جراحی و سزارین در سن پایین بالاتر از افراد بزرگسال است

سربازی گفت: مادران زیر ۱۹ سال به علت داشتن بارداری پرخطر در این دوران نیاز به مراجعات بیشتری به پزشک دارند و از آنجا که چنین ازدواج‌هایی عمدتاً در خانواده‌های کم درآمد صورت می‌گیرد، چنین امکانی برای فرد وجود ندارد.

وی در رابطه با خطراتی که طی بارداری متوجه مادر  و جنین است، بیان داشت: این خطرات شامل زایمان زودرس، مسمومیت بارداری، کم خونی، مرگ مادر، رشد ناکافی جنین طی بارداری و مرگ جنین است و از آنجا که مرگ مادر و همچنین مرگ جنین از شاخصهای مهم کیفیت بهداشتی یک کشور است، بالا بودن این موارد نشان دهندۀ ناکارآمدی سیستم بهداشتی کشور خواهد بود.

سربازی گفت: به علت عدم تکامل کافی لگن در مادر، ممکن است زایمان طبیعی با مشکل مواجه شود و خطر استفاده از واکیوم، فورسپس و انجام سزارین در این افراد بالا است و بدیهی است که خطر و عوارض جراحی و سزارین در نوجوانان بالاتر از افراد بزرگسال است.

افزایش خونریزی‌های حین زایمان در کودکان

وی افزود: از طرفی پارگی‌های کانال زایمان در این افراد با میزان و شدت بیشتری مشاهده می‌شود. خونریزی‌های حین زایمان نیز در این سنین افزایش می‌یابد. مادران بعد از زایمان نیز به علل مختلف از جمله کم خونی و عدم مراقبت کافی، با میزان بالاتری از عفونت و همچنین خونریزی و افسردگی بعد از زایمان مواجه هستند.

عضو انجمن مامایی کشور تاکید کرد: به علت عدم آموزش کافی در زمینه مسائل جنسی و روشهای ضدبارداری در افراد کم سن (زیر ۱۹ سال)و عدم درک کافی لزوم استفاده از روشهای ضدبارداری و یا شرم از پیگیری چنین روش‌هایی، میزان بارداری‌های ناخواسته در آنان به مراتب بیشتر است و در نتیجه میزان سقط‌های غیرایمن و غیربهداشتی که می‌تواند موجب مرگ و یا ایجاد عوارض طولانی مدت از جمله ناتوانی و رنج جسمی و روحی مادر نوجوان گردد با شیوع بیشتری مشاهده می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۷
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
1
0
حقیقتا زمان ان فرا رسیده که به این معضل که به نوعی کودک آزاری محسوب می شودوبرخلاف عقل وحقوق بشر است بطور جدی در کشورمان بابهره گیری ار حقوق دانان برجسته در دستورکارمجلس بطور ویژه قرارگیرد
ناشناس
|
-
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
0
1
په چطو مادربزرگ های ما همه زیر 14 عروسی میکردن و هر کدوم 10 تا 12 بچه دارن؟!
من نظری درباره ازدواج زودهنگام ندارم اما برام سواله چرا مادر بزرگ من که حین ازدواج 13 سالش بوده و 14 سالگی اولین بچه رو به دنیا آورده الان 10 تا بچه سالم داره؟!!!!!
البته زن های همسنش تو شهرمون هم همینطورن!
تازه اون موقع هم زنها تو خونه زایمان میکردن بدون هیچ گونه مراقبت های بهداشتی بیمارستانی!
پاسخ ها
javad jafari
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
تغذیه زمان قدیم و خیلی شرایط دیگه با الان فرق می کنه
انصاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
0
0
وقتی چیزی را میدانید باید بدان عمل کنید.
با خواندن این مقاله به این نتیجه رسیدم که حداقل سن ازدواج دختران را باید تا 19 ساله شدن ایشان تعیین کرد.
اگر به جهت اجتماعی فکر میکنید مشکل است حداقل سن ازدواج را 18 سال تعیین کنید این برای شما بهتر است اگر میدانستید.
باشد که با اینکار خداوند از شما راضی شود.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
0
0
تغذیه چیه چی داری میگی مادر بزرگم در آوردی ببخشید اصلا نگاه کن از قدیم به مادر بزرگ من وتو 80سال پیش شناسنانه نداشتند واگر هم شناسنامه گرفتند چند سال کمتر اعلام میکردند مثل رفتن به سربازی دوسال دیرتر نوشتند برای دخترها همینکار را کردند ولی آلان امکان ندارد خواهشا اگر مرد هستید ولی جوان در اظهار نظر جوگیر نشوید که هرچه شده در تمام بخشها نظری نوشته باشید بحث تخصصی در طبابت هست. نظر سیاسی که نیست هر چه دلمان بخواهد بنویسیم به آمار فوت دختران در زایمان سازمان بهداشت ودرمان را ببینید
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
1
0
هرچه میکشیم از این فرهنگ جاهلیت آخه بادختر 9ساله کسی ازدواج میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
0
0
با دستور چیزی عوض نمیشه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین